Ανοίγουν στόματα για τους εκβιασμούς στα media.

Ντόμινο καταγγελιών για εκβιασμούς στο χώρο τον media έχει προκαλέσει η αποκάλυψη του κυκλώματος εκβιαστών με πρωταγωνιστές τον εκδότη εφημερίδας και δύο δημοσιογράφους.

Οι αξιωματικοί της Ασφάλειας έχουν λάβει καταγγελίες –που μέχρι στιγμής δεν είναι επίσημες- από τρεις εκπροσώπους μεγάλων επιχειρήσεων, οι οποίοι μετά την αποκάλυψη του κυκλώματος βρήκαν το θάρρος να μιλήσουν στους αστυνομικούς για τις δικές τους υποθέσεις.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, το κύκλωμα αυτό είναι μεγαλύτερου βεληνεκούς από αυτό που εξαρθρώθηκε, καθώς τα μέλη του είχαν την τακτική να «παίρνουν πολλά χρήματα από λίγους και ισχυρούς και όχι λίγα από πολλούς».

Πληροφορίες αναφέρουν ότι έχουν καταγγελθεί εκβιασμοί από διαχειριστές ιστοσελίδων, οι οποίοι είναι γνωστά ονόματα στον δημοσιογραφικό χώρο. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ζητούσαν από τα θύματα μεγάλα ποσά –που μπορεί να άγγιζαν και τα 500.000 ευρώ- προκειμένου να μη δημοσιεύσουν θέματα που τους αφορούσαν.

Κάποιες από τις υποθέσεις αυτές ήταν προσωπικού χαρακτήρα και κάποιες αφορούσε σε επιχειρηματικά ζητήματα. Οι φερόμενοι ως εκβιαστές σε πολλές περιπτώσεις είχαν συγκεντρώσει πραγματικά στοιχεία σε βάρος των θυμάτων τους προκειμένου να μπορέσουν να απειλήσουν από θέση ισχύος.

Σε άλλες περιπτώσεις εκβίαζαν για να πάρουν διαφημίσεις από τράπεζες και δημόσιες επιχειρήσεις, ενώ δεν δίσταζαν να απειλούν τα θύματά τους ακόμα και για τη ζωή τους.

Οι αστυνομικοί έχουν ήδη στα χέρια τους περιστατικά από τρεις διαφορετικούς εκπροσώπους επιχειρήσεων και προσπαθούν να αξιολογήσουν τις πληροφορίες και κατόπιν να τους πείσουν να προχωρήσουν σε επίσημες καταγγελίες προκειμένου να ξεκινήσουν οι έρευνες.

«Ξέρουμε ότι υπήρχε στο χώρο τον media ένα απόστημα. Είμαστε διατεθειμένοι να το σπάσουμε και να φτάσουμε μέχρι το τέλος. Οι τρεις συλλήψεις που έχουν γίνει πρέπει να είναι η αρχή. Η βεντάλια των ερευνών ανοίγει διότι ανοίγουν και τα στόματα. Δεν υπάρχουν μόνο εκβιασμοί για τη διαφημιστική πίτα αλλά και εκβιασμοί κατά συγκεκριμένων ισχυρών προσώπων του τύπου ‘ή μου δίνεις τόσα ή σου βγάζω τα άπλυτα στη φόρα’», εξηγεί ανώτατος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΑΕΔ: Ανοίγουν οι αιτήσεις για 1.639 θέσεις σε δήμους και υπηρεσίες ασύλου

Στη δημιουργία 1.639  θέσεων πλήρους απασχόλησης µέσω της πρόσληψης προσωπικού σε ∆ήµους και Υπηρεσίες Α’ υποδοχής, ασύλου και διαχείρισης προσφυγικών ροών – Β΄ ΚΥΚΛΟΣ για χρονικό διάστηµα οκτώ µηνών, αφορά η  ∆ηµόσια Πρόσκληση  Ν. 9 /2017 προγραµµάτων Κοινωφελούς Χαρακτήρα που δημοσιεύεται σήμερα Πέμπτη. Τo  Πρόγραμμα «Κοινωφελούς Χαρακτήρα σε Δήμους και σε Υπηρεσίες[…]

Περισσότερα »

Νέοι πρόεδροι σε ΣτΕ και Ελεγκτικό Συνέδριο

Τέσσερις μήνες μετά τη λήξη της θητείας των Προέδρων των ανωτάτων δικαστηρίων, το Yπουργικό Συμβούλιο αποφάσισε την επιλογή νέων προέδρων για το ΣτΕ και το Ελεγκτικό Συνέδριο. Για την προεδρία του Αρείου Πάγου είχε ήδη επιλεγεί από τον περασμένο Ιούνιο η Βασιλική Θάνου που διετέλεσε και υπηρεσιακή πρωθυπουργός. Για το[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *