Αντιδρά και η Χαλκιδική για τη Κυριακάτικη λειτουργία των καταστημάτων

Tου Θοδωρή Ασβεστόπουλου

Πολλές αντιδράσεις, κυρίως στο κέντρο της Αθήνας, προκάλεσε η εφαρμογή της προαιρετικής λειτουργίας των καταστημάτων 52 Κυριακές το χρόνο, σε δέκα περιοχές της χώρας με αυξημένη τουριστική κίνηση.

Στο ΚΑΝΑΛΙ 1 μίλησε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής, Γιώργος Γκιλής, τονίζοντας ότι ότι τα καταστήματα στα τουριστικά θέρετρα λειτουργούν ούτως ή άλλως και τις Κυριακές από τον Απρίλιο μέχρι τον Σεπτέμβριο, κάτι που είναι όμως παντελώς αδιάφορο πέραν της τουριστικής περιόδου. Ο κ. Γκιλής σημείωσε ότι οι περισσότερες επιχειρήσεις στη Χαλκιδική είναι οικογενειακές και είναι αδύνατον να ανταπεξέλθουν στο να λειτουργούν όλες τις Κυριακές του χρόνου, ενώ αναφέρθηκε και στην ανάγκη της μείωσης των φορολογικών συντελεστών εξαιτίας του προβλήματος ρευστότητας που αντιμετωπίζουν οι καταναλωτές.

«Θεωρητικά πρέπει ακόμα και στον Πολύγυρο να είναι προαιρετικά τα καταστήματα ανοικτά 52 Κυριακές το χρόνο, κάτι που δεν έχει κανένα νόημα. Ακόμα και στα παραθαλάσσια θέρετρα όμως οι επιχειρηματίες περιμένουν ουσιαστικά την τουριστική περίοδο για να έχουν μία ελπίδα παραπάνω να δουλέψουν και να αποκομίσουν κάποιο κέρδος. Όμως ακόμα και τώρα εν μέσω καλοκαιριού δεν βλέπουμε τον τουρισμό να πηγαίνει τόσο καλά όσο θα θέλαμε» μας είπε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Στον εισαγγελέα 29χρονος για πορνογραφία ανηλίκων

Από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος διενεργήθηκε έρευνα και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 29χρονου ημεδαπού στη Θεσσαλονίκη, για πορνογραφία ανηλίκων, μέσω διαδικτύου. Ειδικότερα, ημεδαπή κατήγγειλε στη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ότι η 14χρονη κόρη της συνομιλούσε με συγκεκριμένο άτομο μέσω του προφίλ της σε γνωστή σελίδα κοινωνικής δικτύωσης και του έστειλε[…]

Περισσότερα »

Υπέρβαση του ορίου ενημέρωσης για το όζον

Το Υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας ενημερώνει ότι σήμερα Τετάρτη σύμφωνα με τις μετρήσεις του Δικτύου Παρακολούθησης Ατμοσφαιρικής Ρύπανσης της Αθήνας, υπήρξε υπέρβαση του ορίου ενημέρωσης (180 μg/m3) για το όζον σε δύο σταθμούς μέτρησης. Συγκεκριμένα μέχρι τις 15:00 παρατηρήθηκε μέγιστη Ωριαία Τιμή Ο3 190 μg/m3 στο Σταθμό Μέτρησης[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *