Αν. Σαμαράς: Σκληρή κριτική κατά της κυβέρνησης

«Πυρά» κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς σε συνέντευξη του στο «Βήμα της Κυριακής», κατηγορώντας την ότι υπέγραψε επέκταση του μνημονίου, αλλά αρνείται να το παραδεχθεί. Παράλληλα, τόνισε ότι η οικονομία βουλιάζει στην ασφυξία και στην αβεβαιότητα, με την κυβέρνηση να ασχολείται με επικοινωνιακά τεχνάσματα που διαψεύδονται το ένα μετά το άλλο.

Ο κ. Σαμαράς άσκησε σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση ότι εδώ και δύο μήνες «δεν παρήγαγε κανένα έργο», υποστηρίζοντας ότι τα δύο νομοσχέδια που ψηφίστηκαν αποτελούν «αναδιατύπωση των πολιτικών της ΝΔ».

Δηλώνει πως «η πολιτική λύση βρίσκεται μέσα στην Ελλάδα και όχι στο εξωτερικό» καθώς εάν ληφθούν οι κατάλληλες αποφάσεις θα εξομαλυνθεί η κατάσταση. Επιμένει ότι η νέα συμφωνία θα φέρει νέα μέτρα και νέο Μνημόνιο, καθώς «αν εξακολουθεί να υπάρχει δημοσιονομικό έλλειμμα κάποιος πρέπει να το χρηματοδοτεί. Αν δεν μπορούμε να βγούμε στις αγορές για να πληρώσουμε τα δάνεια που λήγουν, κάποιος πρέπει να μας δανείσει».

Αναφερόμενος στη διακυβέρνησή του τονίζει: «Είχαμε φτάσει ένα βήμα από την έξοδο στο μνημόνιο, είχαμε αρχίσει να βγαίνουμε στις αγορές και είχαμε βγει στην ανάπτυξη. Και τώρα βλέπω τη χώρα να απομακρύνεται από όλα αυτά και να βυθίζεται ξανά σε όλα εκείνα από τα οποία αγωνιζόμασταν να την απαλλάξουμε».

Πάντως, τονίζει ότι θα στηρίξει τη νέα συμφωνία «καθ΄όσον η ελληνική οικονομία δεν αντέχει άλλο ούτε την ασφυξία, ούτε την αβεβαιότητα… Να μην κάνουν το λάθος να μας θεωρήσουν δεδομένους! Δεν θα στηρίξουμε οτιδήποτε! Και κυρίως δεν θα στηρίξουμε νέες φορολογικές επιδρομές».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κυρ. Μητσοτάκης: Θα στηρίξουμε την υγιή επιχειρηματικότητα

Τον σχεδιασμό της Ν.Δ. και τις προτεραιότητές της για τη στήριξη της υγιούς επιχειρηματικότητας παρουσίασε από το Εμπορικό Επιμελητήριο Έβρου στην Αλεξανδρούπολη, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, δεσμευόμενος παράλληλα πως στο επόμενο κυβερνητικό σχήμα θα επιλέξει τους καλύτερους. Ο κ. Μητσοτάκης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι με την πολιτική της «υπονομεύει την υγιή[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *