Απεργιακό τριήμερο κήρυξε η ΠΟΕΣΥ στα ΜΜΕ

Εξαιτίας της 48ωρης απεργίας, που έχει κυρήξει ο κλάδος των ΜΜΕ με βασικό αίτημα την απόσυρση του ασφαλιστικού νομοσχεδίου, την οποία και κύρηξε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών σε όλα τα ΜΜΕ, από τις 6 το πρωί της Παρασκευής 22 Απριλίου έως και τις 6 το πρωί της Κυριακής 24 Απριλίου από το Κανάλι Ένα δεν μεταδίδονται: Δελτία Ειδήσεων, Ενημερωτικές Εκπομπές και Διαδικτυακές ειδήσεις.

Την ίδια στιγμή νέες απεργιακές κινητοποιήσεις από τις 06:00 το πρωί της Κυριακής ώς τις 06:00 το πρωί της Μ.Τετάρτης κήρυξε η ΠΟΕΣΥ σε όλα τα μέσα ενημέρωσης, μετά την κατάθεση του Ασφαλιστικού στη Βουλή. 

Τη Μεγάλη Τετάρτη 27 Απριλίου θα συνεδριάσει εκ νέου για να αποφασίσει τις περαιτέρω κινητοποιήσεις.

Βασικά αιτήματα της ΠΟΕΣΥ είναι:

  • Η διατήρηση του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ ως ανεξάρτητου, ενιαίου και αυτοτελούς Ταμείου στα ΜΜΕ, με ένταξη στην ασφάλισή του όλων των κατηγοριών εργαζομένων στα Μέσα Ενημέρωσης.
  • Η διασφάλιση του αγγελιοσήμου, με επέκτασή του στα διαδικτυακά ΜΜΕ, ως πόρου χρηματοδότησης των Ταμείων κύριας και επικουρικής ασφάλισης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΟΕΣΥ:

Τα Διοικητικά Συμβούλια της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Προσωπικού Τύπου και ΜΜΕ (ΠΟΕΠΤΥΜ), μετά την κατάθεση του ασφαλιστικού εκτρώματος στη Βουλή, αποφάσισαν τη συνέχιση της απεργίας σε όλα τα ΜΜΕ (έντυπα, εφημερίδες, περιοδικά, διαδικτυακά ΜΜΕ, ραδιοτηλεοπτικά ΜΜΕ του δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα, καθώς και στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας -Γενική Γραμματεία Μέσων Ενημέρωσης, στα Γραφεία Τύπου και στο ΑΠΕ-ΜΠΕ) από τις 06.00 της Κυριακής 24 Απριλίου μέχρι τις 06.00 της Μεγάλης Τετάρτης 27 Απριλίου, οπότε θα συνεδριάσει εκ νέου για να αποφασίσει τις περαιτέρω κινητοποιήσεις.

Την ίδια ημέρα

θα δοθεί συνέντευξη Τύπου του Δ.Σ. της ΠΟΕΣΥ και των Προέδρων των Ενώσεων του κλάδου, προκειμένου να υπάρξει ενημέρωση της κοινής γνώμης για τις θέσεις και τα δίκαια αιτήματά μας.

Κατά το τριήμερο της απεργίας επιτρέπεται:

– Μετάδοση 15λεπτου απεργιακού δελτίου από τα ραδιόφωνα στις 13:15-13:30.

– Μετάδοση 15λεπτου απεργιακού δελτίου από τους τηλεοπτικούς σταθμούς στις 20:00-20:15.

Την ώρα των συγκεκριμένων μεταδόσεων έχουν τη δυνατότητα για απεργιακό δελτίο τα ειδησεογραφικά sites και οι ηλεκτρονικές εκδόσεις των εφημερίδων (πολιτικών, οικονομικών και αθλητικών), όπως και το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων για ροή ειδήσεων σε αυτό το 15λεπτο.

Η κάλυψη των θεμάτων, η μετάδοση και οι αναρτήσεις θα γίνουν σε αυτά τα απεργιακά δελτία ΜΟΝΟ από το απολύτως απαραίτητο συντακτικό προσωπικό ασφαλείας

Οι δημοσιογράφοι που θα απασχοληθούν, θα αναγγελθούν στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΕΣΥ από τους εκπροσώπους των Ενώσεων σε κάθε ΜΜΕ ή τους υπεύθυνους των δελτίων.

Καλούνται οι διοικήσεις των Ενώσεων-μελών της ΠΟΕΣΥ και της ΠΟΕΠΤΥΜ, να πάρουν όλα τα μέτρα για την επιτυχία της απεργίας και την περιφρούρησή της.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

«Έπνιξε» την Αθήνα η αιθαλομίχλη τα Χριστούγεννα

Η αυξημένη χρήση τζακιών, σε συνδυασμό με τις καιρικές συνθήκες, κατά τις ημέρες των Χριστουγέννων, είχε σαν αποτέλεσμα να κάνει την επανεμφάνισή της στον αττικό ουρανό η αιθαλομίχλη. Σύμφωνα με τα όσα κατέγραψε το δίκτυο σταθμών παρακολούθησης ατμοσφαιρικής ρύπανσης, στην Αττική παρατηρήθηκαν υψηλά επίπεδα αιωρούμενων σωματιδίων ΑΣ10, μεγαλύτερα από 100 μg/m3, ενώ στον[…]

Περισσότερα »

Ενδείξεις για προϊστορική ανθρώπινη παρουσία στον Αργολικό Κόλπο

Στο πλαίσιο του ερευνητικού προγράμματος Terra Submersa πραγματοποιήθηκε η φετινή αποστολή της Εφορείας Εναλίων Αρχαιοτήτων σε συνεργασία με την Ελβετική Αρχαιολογική Σχολή, το Πανεπιστήμιο της Γενεύης και του Ελληνικού Κέντρου Θαλάσσιων Ερευνών (ΕΛΚΕΘΕ) στη θαλάσσια περιοχή του όρμου Κοιλάδας και ευρύτερα του Αργολικού Κόλπου. Η λεπτομερής και συστηματική χαρτογράφηση και[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *