Αποτίμηση εκλογικού αποτελέσματος στην Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ

Το πρώτο «επίσημο» μετεκλογικό ραντεβού τους έχουν το απόγευμα της Πέμπτης τα μέλη της πολιτικής γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, όπου αναμένεται να γίνει μία βαθύτερη και συνολική αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος και του μετεκλογικού πολιτικού σκηνικού.

Ο Αλ. Τσίπρας έχει ήδη δώσει δείγματα των εκτιμήσεών του, με τις κινήσεις και την παρουσία του αμέσως μετά τις εκλογές (επίσκεψη στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και ομιλία στην γενική Συνέλευση του ΣΕΒ).
Όμως το κλίμα που θα διαμορφωθεί από την συνεδρίαση της γραμματείας θα είναι ενδεικτικό και για τον τρόπο με τον οποίο θα κινηθεί ο ΣΥΡΙΖΑ στο αμέσως προσεχές διάστημα.
Παρά το γεγονός ότι σε επιμέρους περιπτώσεις και σε κάποιες περιοχές, οι εσωκομματικές «παρατάξεις» του ΣΥΡΙΖΑ έχουν διάφορα να «χρεώσουν» η μία στην άλλη, η ανάδειξη εσωτερικών προβλημάτων θεωρείται υπό τις παρούσες συνθήκες μάλλον απίθανη.
Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και ειδικώς η ηγετική ομάδα και οι προσκείμενοι σε αυτήν, ενδιαφέρονται περισσότερο για κεντρικά ζητήματα, όπως ο συσχετισμός δυνάμεων που διαμορφώνεται στο πολιτικό τοπίο της χώρας, ο βαθμός επιτυχίας της εκλογικής στρατηγικής που ακολουθήθηκε και κάποια άλλα ζητήματα, που ούτως ή άλλως θα απασχολήσουν τον ΣΥΡΙΖΑ τις επόμενες εβδομάδες και μήνες.
Μεταξύ αυτών:
• οι μετακινήσεις ψηφοφόρων από και προς τον ΣΥΡΙΖΑ,
• οι διαφορετικές εκλογικές συμεπριφορές στις αυτοδιοικητικές και τις ευρωεκλογές (και σε αυτό το πλαίσιο η αποτυχία σε πολλές περιφέρειες στον α’ γύρο των περιφερειακών)
• οι δυνατότητες «επικοινωνίας» με άλλους πολιτικούς χώρους,
• η νέα παρουσία του ΣΥΡΙΖΑ στον χώρο της αυτοδιοίκησης, όπου στελέχη του έχουν εκλεγεί είτε δήμαρχοι είτε περιφερειάρχες (Αττική, Ιόνια).

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τα σχέδια του Τραμπ για το ΔΝΤ και την Ελλάδα

Δύο ώρες μετά την ολοκλήρωση της συνόδου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στην Ουάσιγκτον, ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Ντόναλντ Τραμπ αναφέρθηκε στην πολιτική του για τον διεθνή οργανισμό. Όπως αναφέρει στην ιστοσελίδα του ο Μιχάλης Ιγνατίου, ο Τραμπ δήλωσε στην συντηρητική ιστοσελίδα Newsmax και στο δημοσιογράφο Τζον Γκίζι, ότι σύντομα[…]

Περισσότερα »

Κ. Μητσοτάκης: “Μας απομένουν ακόμη 5.500 απολύσεις”

“Οι δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η χώρα για τις 15.000 απολύσεις στο δημόσιο το 2013 και το 2014 θα γίνουν …” δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στον Νίκο Ευαγγελάτο ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης. Σημείωσε πως “μέχρι στιγμής έχουν αποχωρήσει 9.500 δημόσιοι υπάλληλοι και απομένουν –έως το τέλος του[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *