Αποτίμηση εκλογικού αποτελέσματος στην Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ

Το πρώτο «επίσημο» μετεκλογικό ραντεβού τους έχουν το απόγευμα της Πέμπτης τα μέλη της πολιτικής γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, όπου αναμένεται να γίνει μία βαθύτερη και συνολική αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος και του μετεκλογικού πολιτικού σκηνικού.

Ο Αλ. Τσίπρας έχει ήδη δώσει δείγματα των εκτιμήσεών του, με τις κινήσεις και την παρουσία του αμέσως μετά τις εκλογές (επίσκεψη στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και ομιλία στην γενική Συνέλευση του ΣΕΒ).
Όμως το κλίμα που θα διαμορφωθεί από την συνεδρίαση της γραμματείας θα είναι ενδεικτικό και για τον τρόπο με τον οποίο θα κινηθεί ο ΣΥΡΙΖΑ στο αμέσως προσεχές διάστημα.
Παρά το γεγονός ότι σε επιμέρους περιπτώσεις και σε κάποιες περιοχές, οι εσωκομματικές «παρατάξεις» του ΣΥΡΙΖΑ έχουν διάφορα να «χρεώσουν» η μία στην άλλη, η ανάδειξη εσωτερικών προβλημάτων θεωρείται υπό τις παρούσες συνθήκες μάλλον απίθανη.
Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και ειδικώς η ηγετική ομάδα και οι προσκείμενοι σε αυτήν, ενδιαφέρονται περισσότερο για κεντρικά ζητήματα, όπως ο συσχετισμός δυνάμεων που διαμορφώνεται στο πολιτικό τοπίο της χώρας, ο βαθμός επιτυχίας της εκλογικής στρατηγικής που ακολουθήθηκε και κάποια άλλα ζητήματα, που ούτως ή άλλως θα απασχολήσουν τον ΣΥΡΙΖΑ τις επόμενες εβδομάδες και μήνες.
Μεταξύ αυτών:
• οι μετακινήσεις ψηφοφόρων από και προς τον ΣΥΡΙΖΑ,
• οι διαφορετικές εκλογικές συμεπριφορές στις αυτοδιοικητικές και τις ευρωεκλογές (και σε αυτό το πλαίσιο η αποτυχία σε πολλές περιφέρειες στον α’ γύρο των περιφερειακών)
• οι δυνατότητες «επικοινωνίας» με άλλους πολιτικούς χώρους,
• η νέα παρουσία του ΣΥΡΙΖΑ στον χώρο της αυτοδιοίκησης, όπου στελέχη του έχουν εκλεγεί είτε δήμαρχοι είτε περιφερειάρχες (Αττική, Ιόνια).

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ορκίστηκε η νέα κυβέρνηση ενώπιον του ΠτΔ

Ώρα δουλειάς για τη νέα κυβέρνηση, η οποία ορκίστηκε ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας, παρουσία και του πρωθυπουργού. Το νέο κυβερνητικό σχήμα μαζί με τον πρωθυπουργό και τον αντιπρόεδρο, αριθμεί 45 μέλη (15 υπουργοί, 16 αναπληρωτές υπουργοί και 12 υφυπουργοί). Σε εξέλιξη βρίσκονται οι παραδόσεις – παραλαβές των υπουργείων. Λόγω[…]

Περισσότερα »

Ματέο Ρέντσι: «Η Ευρωπαϊκή Ένωση κάνει λάθος… »

Με αναλυτικό άρθρο του στην εφημερίδα La Reppublica, ο ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι επανέρχεται στο θέμα της αναγκαιότητας σχεδιασμού μιας νέας πολιτικής στρατηγικής για την ΕΕ στο μέλλον. «Η Ευρωπαϊκή Ένωση κάνει λάθος, μόνο με λιτότητα πεθαίνεις», γράφει ο ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι σε σημερινό άρθρο του στην εφημερίδα La[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *