Αποτίμηση εκλογικού αποτελέσματος στην Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ

Το πρώτο «επίσημο» μετεκλογικό ραντεβού τους έχουν το απόγευμα της Πέμπτης τα μέλη της πολιτικής γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, όπου αναμένεται να γίνει μία βαθύτερη και συνολική αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος και του μετεκλογικού πολιτικού σκηνικού.

Ο Αλ. Τσίπρας έχει ήδη δώσει δείγματα των εκτιμήσεών του, με τις κινήσεις και την παρουσία του αμέσως μετά τις εκλογές (επίσκεψη στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και ομιλία στην γενική Συνέλευση του ΣΕΒ).
Όμως το κλίμα που θα διαμορφωθεί από την συνεδρίαση της γραμματείας θα είναι ενδεικτικό και για τον τρόπο με τον οποίο θα κινηθεί ο ΣΥΡΙΖΑ στο αμέσως προσεχές διάστημα.
Παρά το γεγονός ότι σε επιμέρους περιπτώσεις και σε κάποιες περιοχές, οι εσωκομματικές «παρατάξεις» του ΣΥΡΙΖΑ έχουν διάφορα να «χρεώσουν» η μία στην άλλη, η ανάδειξη εσωτερικών προβλημάτων θεωρείται υπό τις παρούσες συνθήκες μάλλον απίθανη.
Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και ειδικώς η ηγετική ομάδα και οι προσκείμενοι σε αυτήν, ενδιαφέρονται περισσότερο για κεντρικά ζητήματα, όπως ο συσχετισμός δυνάμεων που διαμορφώνεται στο πολιτικό τοπίο της χώρας, ο βαθμός επιτυχίας της εκλογικής στρατηγικής που ακολουθήθηκε και κάποια άλλα ζητήματα, που ούτως ή άλλως θα απασχολήσουν τον ΣΥΡΙΖΑ τις επόμενες εβδομάδες και μήνες.
Μεταξύ αυτών:
• οι μετακινήσεις ψηφοφόρων από και προς τον ΣΥΡΙΖΑ,
• οι διαφορετικές εκλογικές συμεπριφορές στις αυτοδιοικητικές και τις ευρωεκλογές (και σε αυτό το πλαίσιο η αποτυχία σε πολλές περιφέρειες στον α’ γύρο των περιφερειακών)
• οι δυνατότητες «επικοινωνίας» με άλλους πολιτικούς χώρους,
• η νέα παρουσία του ΣΥΡΙΖΑ στον χώρο της αυτοδιοίκησης, όπου στελέχη του έχουν εκλεγεί είτε δήμαρχοι είτε περιφερειάρχες (Αττική, Ιόνια).

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αρχίζει σήμερα η διαιτησία Ελληνικού Δημοσίου και Eldorado Gold

Σημαντικές εξελίξεις αναμένονται στην υπόθεση της Eldorado Gold, καθώς –όπως αποκαλύπτει το Real.gr- συνέρχεται σήμερα η Ολομέλεια του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, κηρύσσοντας την έναρξη της διαιτησίας ανάμεσα στο Ελληνικό Δημόσιο και την εταιρεία, όπως είχε εξαγγείλει την άνοιξη ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Το Ελληνικό Δημόσιο θα ορίσει τον εκπρόσωπό[…]

Περισσότερα »

13η σύνταξη – μειώσεις ΦΠΑ: Το αργότερο μέχρι την Τρίτη στη Βουλή

Με τροπολογία στο νομοσχέδιο για τις 120 δόσεις θα κατατεθούν σήμερα ή αύριο οι μειώσεις ΦΠΑ και η 13η σύνταξη που θα ισχύσουν από φέτος. Μέχρι και το τέλος της εβδομάδας αναμένεται να είναι νόμος του κράτους και οι πολυαναμενόμενες ρυθμίσεις των 120 δόσεων σε εφορίες ταμεία και ΟΤΑ αλλά[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *