Αύξηση της χωρητικότητας για τον Ελληνικό Στόλο

Μείωση 2,6% κατέγραψε η δύναμη του ελληνικού εμπορικού στόλου το Μάιο έναντι μείωσης 3,1% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση του έτους 2013 προς το 2012, σύμφωνα με την Ελληνική Στατιστική Αρχή.

Η ολική χωρητικότητα του ελληνικού εμπορικού στόλου, από πλοία 100 κοχ και άνω, το μήνα Μάιο 2014 σε σύγκριση με την αντίστοιχη χωρητικότητα του Μαΐου 2013, παρουσίασε αύξηση 0,9%, έναντι μείωσης 0,1% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση του έτους 2013 προς το 2012.

Υπενθυμίζεται πως την περίοδο Ιανουαρίου-Απριλίου 2014 το πλεόνασμα του ισοζυγίου υπηρεσιών της Ελλάδας αυξήθηκε κατά 661 εκατ. ευρώ κάτι που οφείλεται κυρίως στην αύξηση των καθαρών εισπράξεων από υπηρεσίες μεταφορών.

Συγκεκριμένα, οι εισπράξεις από την εμπορική ναυτιλία ανήλθαν σε 4,15 δισ. ευρώ στο διάστημα Ιανουαρίου-Απριλίου 2014, έναντι 3,85 δισ. ευρώ στο διάστημα Ιανουαρίου-Απριλίου 2013.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

EΣΕΕ: Υπόμνημα με προτάσεις βιωσιμότητας του ΟΑΕΕ

Ολοκληρώθηκε νωρίς το μεσημέρι της Δευτέρας η συνάντηση ανάμεσα στον Αναπληρωτή Υπουργό Κοινωνικών Ασφαλίσεων Δημήτρη Στρατούλη και τον Πρόεδρο της ΕΣΕΕ Βασίλη Κορκίδη, καθώς και μέλη του προεδρείου της Συνομοσπονδίας. Ο κ. Κορκίδης ενημέρωσε τον κ. Στρατούλη για τις θέσεις της ΕΣΕΕ σχετικά με τα ασφαλιστικά θέματα και τα ζητήματα[…]

Περισσότερα »

“Η Ελλάδα… σε τροχιά ανάπτυξης πάλι από τη θάλασσα”

ώρα 17:59 «Η Ελλάδα θα μπει σε τροχιά ανάπτυξης πάλι από τη θάλασσα», σημείωσε ο Γιάννης Μώραλης στο διαγωνισμό καινοτομίας για την θαλάσσια οικονομία στη Ναυτιλιακή λέσχη Πειραιά που είναι σε εξέλιξη αυτή τη στιγμή. Ο Δήμαρχος Πειραιά τόνισε ότι «οι κυβερνήσεις τα τελευταία χρόνια δεν θέλουν να δουν τις[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *