Αύξηση της χωρητικότητας για τον Ελληνικό Στόλο

Μείωση 2,6% κατέγραψε η δύναμη του ελληνικού εμπορικού στόλου το Μάιο έναντι μείωσης 3,1% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση του έτους 2013 προς το 2012, σύμφωνα με την Ελληνική Στατιστική Αρχή.

Η ολική χωρητικότητα του ελληνικού εμπορικού στόλου, από πλοία 100 κοχ και άνω, το μήνα Μάιο 2014 σε σύγκριση με την αντίστοιχη χωρητικότητα του Μαΐου 2013, παρουσίασε αύξηση 0,9%, έναντι μείωσης 0,1% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση του έτους 2013 προς το 2012.

Υπενθυμίζεται πως την περίοδο Ιανουαρίου-Απριλίου 2014 το πλεόνασμα του ισοζυγίου υπηρεσιών της Ελλάδας αυξήθηκε κατά 661 εκατ. ευρώ κάτι που οφείλεται κυρίως στην αύξηση των καθαρών εισπράξεων από υπηρεσίες μεταφορών.

Συγκεκριμένα, οι εισπράξεις από την εμπορική ναυτιλία ανήλθαν σε 4,15 δισ. ευρώ στο διάστημα Ιανουαρίου-Απριλίου 2014, έναντι 3,85 δισ. ευρώ στο διάστημα Ιανουαρίου-Απριλίου 2013.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Διευκρινίσεις για το ασφαλιστικό ζητούν οι θεσμοί

Στη σημασία της έγκαιρης ολοκλήρωσης της πρώτης αξιολόγησης στάθηκε ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντέισελμπλουμ, μετά το πέρας της συνεδρίασης των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης. Όπως είπε, το Eurogroup δεν εξέτασε αναλυτικά το ασφαλιστικό, ωστόσο κάλεσε την Ελλάδα να καταθέσει περισσότερες λεπτομέρειες τόσο για τη συνταξιοδοτική μεταρρύθμιση, όσο και για[…]

Περισσότερα »

Η Διεθνής Ένωση Εταιριών Κρουαζιέρας στον Πειραιά

Με τον Πρόεδρο της CLIA Europe (Διεθνης Ένωση Εταιριών Κρουαζιερας) κ PierfrancescoVago, τον κ. Βο Larsen Διευθυντή της CLIA και τον κ. Κυριάκο Αναστασιάδη, μέλος του Δ.Σ. της CLIA Europe, συναντήθηκαν στα κεντρικά γραφεία του ΟΛΠ Α.Ε. ο Πρόεδρος και Δ/νων Σύμβουλος του ΟΛΠ κ. Γιώργος Ανωμερίτης, ο Γεν. Δ/ντής[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *