Αύξηση της χωρητικότητας για τον Ελληνικό Στόλο

Μείωση 2,6% κατέγραψε η δύναμη του ελληνικού εμπορικού στόλου το Μάιο έναντι μείωσης 3,1% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση του έτους 2013 προς το 2012, σύμφωνα με την Ελληνική Στατιστική Αρχή.

Η ολική χωρητικότητα του ελληνικού εμπορικού στόλου, από πλοία 100 κοχ και άνω, το μήνα Μάιο 2014 σε σύγκριση με την αντίστοιχη χωρητικότητα του Μαΐου 2013, παρουσίασε αύξηση 0,9%, έναντι μείωσης 0,1% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση του έτους 2013 προς το 2012.

Υπενθυμίζεται πως την περίοδο Ιανουαρίου-Απριλίου 2014 το πλεόνασμα του ισοζυγίου υπηρεσιών της Ελλάδας αυξήθηκε κατά 661 εκατ. ευρώ κάτι που οφείλεται κυρίως στην αύξηση των καθαρών εισπράξεων από υπηρεσίες μεταφορών.

Συγκεκριμένα, οι εισπράξεις από την εμπορική ναυτιλία ανήλθαν σε 4,15 δισ. ευρώ στο διάστημα Ιανουαρίου-Απριλίου 2014, έναντι 3,85 δισ. ευρώ στο διάστημα Ιανουαρίου-Απριλίου 2013.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αυτοί είναι οι πλουσιότεροι άνθρωποι της Ευρώπης…

Ο Ισπανός Amancio Ortega με τα γνωστά καταστήματα Zara, Pull & Bear, Massimo Dutti, Bershka, κρατά τον τίτλο του πλουσιότερου ανθρώπου της Ευρώπης, ενώ στην Ελλάδα, ο πλουσιότερος άνθρωπος είναι ο Σπύρος Λάτσης με 2,8 δισ. δολάρια, σύμφωνα με σχετικό χάρτη που έδωσε στη δημοσιότητα το περιοδικό VOX. Μια πρόσφατη[…]

Περισσότερα »

Αύξηση του τιμήματος για τον ΟΛΘ ζήτησε το ΤΑΙΠΕΔ

Τη βελτίωση των οικονομικών προτάσεων για την εξαγορά του 67% του ΟΛΘ ζήτησε από τις ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις το ΤΑΙΠΕΔ. Το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου ανακοίνωνε ότι κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Διοικητικού του Συμβουλίου ολοκληρώθηκε η διαδικασία αποσφράγισης των τριών δεσμευτικών οικονομικών προσφορών για την διάθεση ποσοστού 67%[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *