Α. Μητρόπουλος: Δέχτηκα επίθεση για τη λίστα Νικολούδη

Ανέφικτο χαρακτήρισε έναν έντιμο συμβιβασμό με τους δανειστές ο αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Μητρόπουλος, λέγοντας ότι «οι δανειστές μας φαίνεται πως επιμένουν να εφαρμόσει η κυβέρνησή μας μνημόνιο και μέτρα» προσθέτοντας ότι: «Δεν μπορώ να δεχτώ μειώσεις σε μισθούς, συντάξεις, στην Υγεία και την Παιδεία και όχι φόρους σε εμβάσματα άνω των 500.000 ευρώ».

Επίσης, μιλώντας στον Αντ1 ο κ. Μητρόπουλος αποκάλυψε ότι στη «λίστα Νικολούδη» υπάρχουν υπουργοί Οικονομικών αλλά και βουλευτές από όλα τα κόμματα εκτός του ΚΚΕ, όπως και δημοσιογράφοι. Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ πρότεινε προκειμένου να βρεθούν πόροι για τον Ιούνιο να φορολογηθούν όσοι έβγαλαν εκτός χώρας εμβάσματα άνω των 500.000 ευρώ ενώ σημείωσε ότι 300.000 Έλληνες έστειλαν την περίοδο της κρίσης πάνω από 100 δισ. στο εξωτερικό.

Σύμφωνα με την καταγγελία του, όταν επέστρεφε στο σπίτι του στις 10 Ιανουαρίου 2014, την ημέρα που κατέθεσε την ερώτηση σχετικά με τη λίστα Νικολούδη στη Βουλή, δέχτηκε σωματική επίθεση. Ο βουλευτής στη συνέχεια πήγε στον εισαγγελέα.

Ο κ. Μητρόπουλος κάλεσε τον Πρωθυπουργό να «δει άμεσα το θέμα της λίστας», την οποία έχουν και οι δανειστές στα χέρια τους και επανέλαβε πολλές φορές ότι δεν είναι δυνατόν «να κοπούν συντάξεις και μισθοί την ώρα που υπάρχουν «καταθέσεις 100 δις ευρώ στο εξωτερικό».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ευρωκοινοβούλιο: Ναι στην μετεγκατάσταση προσφύγων

Με 370 ψήφους υπέρ, 134 κατά και 52 αποχές, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ενέκρινε με διαδικασία κατεπείγοντως την πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τη μετεγκατάσταση επιπλέον 120.000 αιτούντων άσυλο από την Ελλάδα, την Ιταλία και την Ουγγαρία. Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ανοίγει το δρόμο για την έγκρισή του μηχανισμού κατεπείγουσας μετεγκατάστασης από[…]

Περισσότερα »

Με κεντρικές συγκεντρώσεις πέφτει η προεκλογική αυλαία

Με τις κεντρικές συγκεντρώσεις στην Αθήνα να δίνουν τον τόνο της εσωκομματικής σύγκρουσης στο κλείσιμο της προεκλογικής αυλαίας, οι τέσσερις διεκδικητές της γαλάζιας ηγεσίας ετοιμάζονται ήδη για την επόμενη ημέρα στο κόμμα. Όλοι οι υποψήφιοι κλείνουν την προεκλογική τους καμπάνια με εκκλήσεις για μαζική προσέλευση στις κάλπες. Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *