Βίτσας:  Έτοιμοι να διαχειριστούμε τόσο τα εύκολα, όσο και τα δύσκολα

Η ελληνική κυβέρνηση αναλύει με προσοχή τις εξελίξεις στην Τουρκία και είναι έτοιμη να διαχειριστεί «τόσο τα εύκολα όσο και τα δύσκολα», τονίζει ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Βίτσας, σε συνέντευξη του στην εφημερίδα «Αξία».

Αναφορικά με την υπόθεση των οκτώ Τούρκων στρατιωτικών, ο κ. Βίτσας αναφέρει πως «ο χειρισμός, τόσο ως προς το αίτημα των ίδιων για πολιτικό άσυλο στην Ελλάδα, όσο και ως προς το αίτημα των τουρκικών αρχών για έκδοσή τους στην Τουρκία, είναι κάτι που θα κριθεί από τις δικαστικές αρχές, στη βάση των ελληνικών νόμων και των αρχών του διεθνούς δικαίου».

«Αυτό, βέβαια, δεν αναιρεί τη δυνατότητα για πολιτική κρίση και για αξιολόγηση και διαχείριση παράπλευρων συνεπειών», προσθέτει.

Απαντώντας σε ερώτηση για τη θεσμοθέτηση της απλής αναλογικής, ο κ. Βίτσας σημειώνει ότι αποτελεί «μία συμβολή στην επανεκκίνηση και στην αναζωογόνηση του πολιτικού συστήματος της χώρας μας».

Για τη συνταγματική αναθεώρηση παρατηρεί ότι «το ζητούμενο δεν είναι κομματικά και σε κάποιες περιπτώσεις προσωποπαγή μπλοκ κατάληψης της εξουσίας και άλωσης του κράτους, που ήταν η αιτία στρεβλώσεων του πολιτικού συστήματος στην Ελλάδα». Στην κατεύθυνση αυτή, όπως λέει, θα κινηθεί και η συνταγματική αναθεώρηση που θα προτείνει η κυβέρνηση.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Γεροβασίλη: Η Συμφωνία των Πρεσπών η καλύτερη δυνατή

Η Συμφωνία των Πρεσπών «ήταν η καλύτερη δυνατή συμφωνία», ξεκαθαρίζει η Όλγα Γεροβασίλη, στη συνέντευξή της προς το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων. Και για τον Νίκο Κοτζιά, ότι ήταν «εξαιρετικός» υπουργός Εξωτερικών. Με αφορμή πάντως, την πίεση που δέχεται η κυβέρνηση, η υπουργός Προστασίας του Πολίτη επισημαίνει ότι «το κυβερνητικό καράβι[…]

Περισσότερα »

Δεν αποκλείει συνεργασία με ΣΥΡΙΖΑ ο Αβραμόπουλος

Tην ανάγκη να αναζητηθούν πολιτικά και θεμιτά μέσα συναίνεσης – με γνώμονα το εθνικό συμφέρον – για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας επισημαίνει ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Real News. Μια τέτοια συναίνεση θα εξασφάλιζε τη σταθερότητα και τη συνέχεια της χώρας, επισημαίνει ο υπουργός Εθνικής Άμυνας[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *