«Βαφτίζουν» τους σχολικούς φύλακες επιστάτες για… 5 μήνες

Της Κωνσταντίνας Πετούση… 

Σε κινητοποιήσεις εξακολουθούν να βρίσκονται οι σχολικοί φύλακες, με τον κλοιό να σφίγγει καθώς το 8μηνο της διαθεσιμότητάς τους τελειώνει σε λίγες μέρες και συγκεκριμένα στις 22 Μαρτίου.

Η πρόεδρος του Συλλόγου Φυλάκων Σχολικών Κτιρίων Ελλάδος Σταματία Τσουμέα μιλώντας στο Κανάλι 1, τόνισε ότι οι εργαζόμενοι βρίσκονται στην τελική ευθεία και θα κλιμακώσουν τον αγώνα τους ενώ κατήγγειλε την κατάθεση τροπολογίας από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης με την οποία ουσιαστικά καταργείται ο νόμος που απαγορεύει τις υπηρεσιακές μεταβολές υπαλλήλων σε προεκλογική περίοδο.

Η κ. Τσουμέα τόνισε ότι είναι άδικη η κατάργηση του κλάδου και αυτό αποδεικνύεται –όπως είπε- από το γεγονός ότι «άλλοι μπαίνουν από την πίσω πόρτα για να κάνουν την δουλειά μας. Αυτό και αν είναι άμεση παραδοχή για την αναγκαιότητα του κλάδου» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Όπως δήλωσε η πρόεδρος του Συλλόγου αυτή τη στιγμή στα σχολεία έχουν τοποθετηθεί επιστάτες που έχουν «βαφτιστεί» σχολικοί φύλακες, οι οποίοι και προσελήφθησαν με 5μηνα προγράμματα, έως ότου δηλαδή τελειώσει η σχολική χρονιά. Μας έχουν πετάξει στον κλάδο της ανεργίας, τόνισε η Σταματία Τσουμέα, ζητώντας οι σχολικοί φύλακες στο σύνολό τους να απορροφηθούν σε άλλους κλάδους καθώς όπως σημείωσε «το μόνο που υπάρχει για εμάς είναι 526 θέσεις για τρίτεκνες και μονογονεικές οικογένειες, ως βοηθοί θαλάμων στα νοσοκομεία».

Δεν έχουμε πρόβλημα –πρόσθεσε- όμως πως μπορούν να μιλάνε για εξορθολογισμό του δημοσίου, όταν η τοποθέτηση ανθρώπων με εμπειρία σε συγκεκριμένο αντικείμενο, δεν αντιστοιχεί σε ανάλογες θέσεις εργασίας, διερωτήθηκε, καταγγέλλοντας παράλληλα ότι μονογονεική θεωρείται αυτή που έχει καταθέσει απλή αίτηση διαζυγίου μέχρι τις 31-12-2003.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τι ΔΕΝ πρέπει να τρώει ο σκύλος σας

Υπάρχουν πολλές πληροφορίες διαθέσιμες για την διατροφή του σκύλου σήμερα. Σε αυτό το άρθρο θα αναφερθώ στο τι δεν πρέπει να τρώει ένας σκύλος, παρά στο τι πρέπει. Η επιλογή αυτή βασίστηκε στα λάθη που παρατηρώ να γίνονται στην διατροφή των σκύλων από τους ιδιοκτήτες τους. Τις περισσότερες φορές, τα[…]

Περισσότερα »

Αναστέλλεται η μετεγκατάσταση των ρομά – Αύριο η κατεδάφιση των 12 κτισμάτων

Αναστολή φαίνεται ότι παίρνει η μετεγκατάσταση των ρομά της περιοχής του Νομισματοκοπείου στο όρος Πατέρα, όπως προέκυψε από την σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τρίτης στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής. Στην πολύωρη σύσκεψη υπήρξε τελικά συμφωνία στις 9:30 το πρωί της Τετάρτης συνεργεία της αποκεντρωμένης διοίκησης, παρουσία του γγ[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *