Βερολίνο: Θέλει ευελιξία σε ασφαλιστικό στην Ελλάδα

Ευελιξία στη μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού επιθυμεί να δώσει στην Ελλάδα η Γερμανία σύμφωνα με δημοσίευμα του πρακτορείου Bloomberg, το οποίο επικαλείται πηγή που έχει γνώση της γερμανικής θέσης.

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι η καγκελάριος της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ, προσπαθεί να βοηθήσει την Ελλάδα να αντιμετωπίσει τα βάρη από τη μαζική εισροή προσφύγων στην Ευρώπη.
Ενώ προηγουμένως ζητούσε μειώσεις στις συντάξεις, αναφέρει η πηγή, η Γερμανία θα ήταν τώρα ικανοποιημένη με έναν συνδυασμό μέτρων που διασφαλίζει τη βιωσιμότητα του συνταξιοδοτικού συστήματος, καθώς η ομάδα των πιστωτών αξιολογεί την πρόοδο της Ελλάδας αναφορικά με την επίτευξη των όρων του προγράμματος.
Το Διεθνές Νομισματικό Σύστημα αναφέρει ότι το συνταξιοδοτικό σύστημα δεν είναι βιώσιμο και ότι χρειάζεται μείωση των συντάξεων.
Αντίθετα, προσθέτει το Bloomberg, ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών Μάρτιν Γιέγκερ, δήλωσε χθες ότι η χώρα του δεν θα σταθεί εμπόδιο κάθε «λογικής λύσης» που διασφαλίζει ένα βιώσιμο ελληνικό προϋπολογισμό.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Η κυβέρνηση δίνει κόφτη για το 2019 για να πάρει συμφωνία

Την επέκταση του δημοσιονομικού κόφτη κατά ένα έτος θα νομοθετήσει η κυβέρνηση, σε περίπτωση που υπάρξει συνολική πολιτική συμφωνία με τους δανειστές για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης και τα μεσοπρόθεσμα μέτρα για το χρέος. Αυτό κατέστησε σαφές χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, ο οποίος ωστόσο ξεκαθάρισε, πως αυτή η[…]

Περισσότερα »

Χρ. Αθηνών: Υψηλά κέρδη και άνοδος στο 2,97%

Με υψηλά κέρδη έκλεισαν οι τιμές των μετοχών στον απόηχο των δηλώσεων του Μπενουά Κερέ, αξιωματούχου της ΕΚΤ, περί επικείμενων αλλαγών του ελληνικού προγράμματος ώστε να αντανακλά τις νέες προτεραιότητες της ελληνικής κυβέρνησης, με το ενδιαφέρον των επενδυτών να στρέφεται στη σημερινή συνάντηση του πρωθυπουργού με την Άγγ. Μέρκελ. Στο[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *