Βιβλιάριο υγείας από τα ΚΕΠ θα παίρνουν οι ανασφάλιστοι πολίτες

Καταργούνται οι τριμελείς επιτροπές στα νοσοκομεία και οι οποίες εισηγούντο στις διοικήσεις τα αιτήματα νοσηλείας. Παράλληλα, όπως ανέφερε σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός, οι ανασφάλιστοι πολίτες, οι οποίοι έχουν ετήσιο εισόδημα έως 12.000 ευρώ θα μπορούν προμηθεύονται βιβλιάριο υγείας από τα ΚΕΠ.

Απλοποιείται η διαδικασία νοσηλείας των ανασφάλιστων πολιτών, με την κατάργηση των τριμελών επιτροπών που έχουν συγκροτηθεί σε κάθε νοσοκομείο και οι οποίες εισηγούντο στις διοικήσεις τα αιτήματα νοσηλείας.
Σύμφωνα με την πρόταση της ομάδας εργασίας που συγκροτήθηκε στο υπουργείο Υγείας -με αντικείμενο την πρόσβαση των ανασφαλίστων στο δημόσιο σύστημα υγείας και αναμένεται να δοθεί σε δημόσια διαβούλευση την προσεχή εβδομάδα- οι πολίτες που έχουν απολέσει την ασφαλιστική τους ικανότητα, θα έχουν πρόσβαση σε όλες τις δομές του δημοσίου συστήματος υγείας, τόσο στην πρόληψη όσο και στη νοσηλεία.
Επίσης, όπως δήλωσε στο Vima.gr ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός, δίνεται η δυνατότητα στους ανασφάλιστους πολίτες, οι οποίοι έχουν ετήσιο εισόδημα έως 12.000 ευρω (6.000 είναι σήμερα), να προμηθεύονται βιβλιάριο υγείας από τα ΚΕΠ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Επιχειρηματίας πληρώνει τον ΕΝΦΙΑ του Χαμόγελου του Παιδιού

Μετά τον σάλο που έχει ξεσπάσει με τις φιλανθρωπικές οργανώσεις το «Χαμόγελο του Παιδιού», αλλά και τα Παιδικά Χωριά SOS, τα οποία καλούνται να πληρώσουν υψηλά ποσά ΕΝΦΙΑ, η αν. υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου, δίνει διευκρινίσεις για το τι ακριβώς ισχύει σχετικά με τον ΕΝΦΙΑ για τα φιλανθρωπικά ιδρύματα. Όπως[…]

Περισσότερα »

Αίθριος καιρός με τοπικές βροχές από το απόγευμα

Γενικά αίθριος καιρός με τοπικές βροχές η μεμονωμένες καταιγίδες στα κεντρικά και βόρεια κυρίως ορεινά τις απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι ασθενείς και στα πελάγη τοπικά μέχρι 5 μποφόρ. Τοπικά περιορισμένη

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *