Γερμανίδα πήγε τον 8χρονο γιο της στη Συρία για να πολεμήσει με τους τζιχαντιστές

Μία γυναίκα που πήγε τον Αύγουστο τον γιό της στη Συρίαπροκειμένου να πολεμήσει με τους τζιχαντιστές ανακρίνουν οι γερμανικές αρχές.

Η 33χρονη Γερμανίδα ιρακινής καταγωγής, συνελήφθη το περασμένο Σάββατο στην Αυστρία κατά τη διάρκεια της πτήσης επιστροφής της. Η εισαγγελία του Μονάχου, που εξέδωσε το ένταλμα σύλληψης, ανέφερε σήμερα Παρασκεύη ότι η αυστριακή Δικαιοσύνη πρέπει τώρα να χειριστεί τη διαδικασία της απέλασής της.

Ένας 20χρονος άνδρας που τη συνόδευε στο ταξίδι της επιστροφής, Γερμανός υπήκοος με καταγωγή από την Τουρκία, επίσης συνελήφθη. Η εισαγγελία του Μονάχου κατηγορεί το ζευγάρι ότι σχεδίαζε μια σοβαρή επίθεση εναντίον της χώρας.

Ο γιος της γυναίκας είχε αρχικά παραδοθεί σε ένα κέντρο φροντίδας παιδιών στην Αυστρία, έκτοτε ωστόσο τον παρέλαβαν μέλη της οικογένειας.

Πηγή: ΑΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σλοβακία: Σε αντίθεση με την Ε.Ε. για το προσφυγικό

Η πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τη συστηματική κατανομή αιτούντων άσυλο σε όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης συνιστά οπισθοδρόμηση στις προσπάθειες της Ένωσης να αντιμετωπίσει τη μεταναστευτική κρίση και δεν είναι συμβατή με την πραγματικότητα, δήλωσε σήμερα ο σλοβάκος υπουργός Εσωτερικών Ρόμπερτ Κάλινακ. Η Σλοβακία αντιτάχθηκε σθεναρά στο σύστημα[…]

Περισσότερα »

Σπάνιο βακτήριο σκότωσε έξι νεογνά στη Νότια Αφρική

Έξι νεογέννητα έχασαν τη ζωή τους σε μαιευτήριο του Γιοχάνεσμπουργκ από μια σπάνια μόλυνση από το βακτήριο κλεμπσιέλα πνευμονίας (Klebsiella pneumoniae), που έθεσε της αρχές δημόσιας υγείας της Νότιας Αφρικής σε συναγερμό. Πολλές υπηρεσίες του δημόσιου νοσοκομείου, μεταξύ των οποίων και το μαιευτήριό του, έκλεισαν. Το νοσοκομείο Thelle Mogoerane, το οποίο βρίσκεται στην κοινότητα Βοσλόορους,[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *