Γιώργος Γαβρίλης: Για την αξιοποίηση των 650 στρεμμάτων στα Λιπάσματα

Ο υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Γιώργος Γαβρίλης μαζί με υποψήφιους συμβούλους της Π.Ε Πειραιά σε περιοδεία στο Κερατσίνι- Δραπετσώνα, όπου μίλησε και για την ανάγκη προστασίας των περίπου 650 στρεμμάτων της λιμενοβιομηχανικής ζώνης της περιοχής (στο παλιό εργοστάσιο Λιπασμάτων), στην ανάπλαση και αξιοποίησή τους προς όφελος των κατοίκων της πόλης και γενικότερα της ευρύτερης περιοχής του Πειραιά και συνολικά της Αττικής.

Ο Γιώργος Γαβρίλης επεσήμανε ότι έχουν γίνει περισσότερες από 5 (!) μελέτες για την αξιοποίηση της περιοχής, που διαμορφώνεται από μεγάλες εκτάσεις διαφόρων ιδιοκτητών (τα 254 στρέμματα των εργοστασίου Λιπασμάτων ανήκουν στην Εθνική Τράπεζα, 117 στρέμματα στη LaFarge- πρώην ΑΓΕΤ-, 82 στρέμματα στην Aegean, του Δ. Μελισσανίδη, που τα εξαγόρασε προ έτους από τη ΒΡ Hellas ενώ εκτάσεις συνολικής επιφάνειας περί των 200 στρεμμάτων κατέχουν στην περιοχή επίσης ο ΟΛΠ και ο Δήμος Κερατσινίου-Δραπετσώνας) και δεν έχει υλοποιηθεί από το 1999 καμία.

«Μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα ετοιμάζονται τώρα να βάλουν στο… χέρι την έκταση με την βοήθεια της κυβέρνησης και την ένοχη σιωπή του μέχρι σήμερα Περιφερειάρχη Γ. Σγουρού», κατήγγειλε ο Γιώργος Γαβρίλης, λέγοντας ότι έχουν ξεκινήσει να γίνονται τα εξής βήματα:

1)      Στις 14 Μαρτίου με απόφαση του υπουργού ΠΕΚΑ Γιάννη Μανιάτη, που προέρχεται από το ΠΑΣΟΚ, τον πολιτικό χώρο του κ. Σγουρού, άλλαξε τον συντελεστή δόμησης της έκτασης από 0,4, που ήταν και διεκδικεί ο Δήμος, σε 0,6.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι επιτρέπεται η επιπλέον δόμηση περίπου 130.000 τετραγωνικών μέτρων (130 στρεμμάτων ) στο σύνολο των 650 στρεμμάτων.

2)      Η περιοχή χαρακτηρίζεται ως Ζώνη Ελεγχόμενης Ανάπτυξης (ΖΕΑ).

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι η Αυτοδιοίκηση και οι κάτοικοι της περιοχής αποκτούν διακοσμητικό ρόλο στις αλλαγές και στα έργα που θα δρομολογηθούν καθώς όλες οι εγκρίσεις δίνονται από τον υπουργό ΠΕΚΑ.

«Είναι πλέον προφανές ότι η τεράστια έκταση, που προσφέρεται για να αλλάξει προς το καλύτερο τη ζωή όλων των συμπολιτών μας στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά έχει γίνει πεδίο αντιπαράθεσης επιχειρηματικών συμφερόντων καθώς προωθείται από την κυβέρνηση και το ξεπούλημα του ΟΛΠ και η κάθε πλευρά θέλει να κυριαρχήσει στο μεγάλο φιλέτο», κατήγγειλε ο Γ. Γαβρίλης.

Ο Γ. Γαβρίλης κάλεσε τους πολίτες να επιλέξουν την Περιφερειακή Διοίκηση, που θα προστατεύσει την περιοχή και δεν θα βοηθήσει την κυβέρνηση στο ξεπούλημά της αλλά και όλους τους υποψήφιους Αντιπεριφερειάρχες Πειραιά να πάρουν ξεκάθαρη θέση στο ζήτημα της έκτασης των Λιπασμάτων.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σπ. Γαληνός: Υποψήφιος για τον τίτλο «Δήμαρχος του Κόσμου 2016»

Υποψήφιος για τον τίτλο «Δήμαρχος του Κόσμου 2016» είναι ο δήμαρχος Λέσβου Σπύρος Γαληνός. Η τιμητική αυτή διάκριση απονέμεται κάθε δύο χρόνια από το Ίδρυμα Δημάρχων (City Mayors Foundation) για την προσφορά του εκάστοτε δημάρχου στην τοπική κοινωνία. Συγκεκριμένα, το φετινό βραβείο αφορά τους δημάρχους που ανταποκρίθηκαν στις προκλήσεις της[…]

Περισσότερα »

Επιχορήγηση ύψους 780.000 ευρώ για επτά δήμους

Ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, ενέκρινε επιχορήγηση συνολικού ποσού 777.643,47 ευρώ σε επτά δήμους για την εξόφληση υποχρεώσεών τους. Οι εν λόγω υποχρεώσεις προέρχονται από δικαστικές αποφάσεις και διαταγές πληρωμής. Η απόφαση του υπουργού εντάσσεται στο πλαίσιο του Προγράμματος Αυτοδιοίκηση Κοινωνική Συνοχή-Ισόρροπη Ανάπτυξη (ΑΚΣΙΑ). Οι δήμοι και τα ποσά της επιχορήγησης είναι τα εξής: Αγίας Βαρβάρας 25.708 ευρώ, Πεντέλης[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *