Γ. Βαρουφάκης: “Εχουμε καθήκον να βρούμε τη λύση”

“Έχουμε καθήκον να βρούμε τη λύση” στο Eurogroup δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, σε συνέντευξη που παραχώρησε απόψε στην τηλεόραση του Antenna.

“Πρέπει να είμαστε πάντα αισιόδοξοι, να πάμε στο Eurogroup αύριο με καλή πίστη και να προσπαθήσουμε να αποφύγουμε ένα αποτέλεσμα για το οποίο θα μας καταδικάσει συλλήβδην, και τους 19 και τους θεσμούς, η οικονομική και κοινωνική ιστορία της Ευρώπης. Έχουμε καθήκον να βρούμε τη λύση αύριο” δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Βαρουφάκης.

Ο ίδιος μίλησε για “ύστατη προσπάθεια να υπάρξει συγκερασμός και να δοθεί ένα κείμενο συμφωνίας που να εμπεριέχει εκείνα τα στοιχεία για χρέος και χρηματοδότηση που καθιστούν μια μορφή εγγύησης ότι εκείνο που υπογράφουμε δίνει μια μακρόπνοη προοπτική”.

Ο ΥΠΟΙΚ δήλωσε ότι τα μέτρα που ζητούν οι δανειστές είναι υφεσιακά, κάνοντας αναφορά στην αύξηση του ΦΠΑ στα ξενοδοχεία και σε μειώσεις συντάξεων και μισθών στο Δημόσιο. Προσπαθούν να πάρουν μια υπογραφή δική μας σε μια συμφωνία που επεκτείνει την κρίση αντί να την επιλύει, επισήμανε και ήταν κατηγορηματικός ότι η ελληνική πλευρά αποκλείεται να αποδεχτεί τόσο σκληρά μέτρα.

Μάλιστα, ο κ. Βαρουφάκης είπε ότι τις τελευταίες ημέρες και εβδομάδες, η Ελλάδα κάνει συνεχώς μεγάλες υποχωρήσεις, έχοντας αποδεχθεί ένα μέγεθος λιτότητας την οποία έστρεψε στους έχοντες και όχι στους μη έχοντες, και καυτηρίασε τη στάση των θεσμών λέγοντας:

“Δυστυχώς, κάθε φορά που εμείς κάνουμε μια υποχώρηση και πλησιάζουμε τους θεσμούς έως και τα 4/5 του δρόμου, σε ένδειξη καλής θέλησης για τη συμφωνία, οι θεσμοί κάνουν ακριβώς το αντίθετο, σκληραίνουν τη στάση τους και έχουν φτάσει στο σημείο να ζητούν πράγματα τα οποία ζητά κάποιος όταν δεν θέλει συμφωνία”.

Τόνισε, μάλιστα, ότι στο χθεσινό Eurogroup οι θεσμοί έφτασαν να προτείνουν ακόμη πιο σκληρές θέσεις -φέρνοντας ως παράδειγμα την αύξηση του ΦΠΑ για τα ξενοδοχεία στο 23%- λέγοντας ότι την ίδια ώρα υπήρξαν 5-6 χώρες που είπαν ότι το πάκετο που προτείνεται στην Ελλάδα παραείναι ελαστικό, απέχει πολύ από το μνημόνιο και ότι δεν έχουν την εντολή να το περάσουν από τα κοινοβούλιά τους.

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο εκλογών ή ενός δημοψηφίσματος, ο υπουργός Οικονομικών ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος για κάλπες ή δημοψήφισμα. “Ο κοινός νους επιβάλλει να υπάρξει μία συμφωνία, έτσι ώστε η λαϊκή εντολή να εισακουστεί και να έχουμε μια συμφωνία η οποία θέτει οριστικό τέλος στην ελληνική κρίση”, δήλωσε.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

“Παράθυρο… αποφυλάκισης για ποινικούς εγκληματίες ο νόμος Παρασκευόπουλου”

“Λάθος” χαρακτήρισε στο Κανάλι Ένα 90.4  ο βουλευτής ΝΔ Γιώργος Στύλιος,  την τροπολογία με την οποία παρατείνεται ο νόμος Παρασκευόπουλου για την πρόωρη αποφυλάκιση κρατουμένων, καθώς όπως τόνισε αυτό θα έχει αρνητικές συνέπειες για την ελληνική κοινωνία. Ειδικότερα εξέφρασε φόβο ότι ο εν λόγω νόμος θα λειτουργήσει ως «παράθυρο» αποφυλάκισης[…]

Περισσότερα »

Έν. Δικαστών και Εισαγγελέων: Aνεπίτρεπτη η παρέμβαση της Β. Θάνου

Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων (ΕΔΕ) σε σημερινή ανακοίνωσή της επισημαίνει ότι στερούνται κοινής λογικής οι αναφορές μερίδας του Τύπου περί απόπειρας συγκάλυψης της υπόθεσης, σε περίπτωση

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *