Γ. Μπαλάφας: Προτεραιότητα η κάλυψη ελλείψεων σε προσωπικό

Για κάλυψη των ελλείψεων των δήμων σε προσωπικό στο πλαίσιο των δυνατοτήτων και των ισχυόντων μέτρων περιορισμού των προσλήψεων διαβεβαιώνει ο υφυπουργός Εσωτερικών Γ. Μπαλάφας.

Ο υπουργός , μιλώντας στο ραδιοσταθμό  «Στο Κόκκινο» 105,5 τόνισε ότι αυτήν την περίοδο υπάρχουν πρόσθετες ανάγκες και ανάγκες που δεν είχαν προβλεφθεί, στους δήμους, οι οποίοι αντιμετωπίζουν προβλήματα λόγω ελλείψεων στο προσωπικό τους και διαβεβαίωσε ότι υπάρχει πρόβλεψη όχι μόνο για χρηματοδότηση αλλά και για κάλυψη θέσεων.

Ο κ. Μπαλάφας αναφέρθηκε σε δύο κατηγορίες προσλήψεων. Η πρώτη αφορά στους μακροχρόνια ανέργους με παραλήπτες και δικαιούχους τους δήμους, στο πλαίσιο του πιλοτικού προγράμματος κοινωφελούς εργασίας. Η δεύτερη κατηγορία αφορά σε  5.000 προσλήψεις, οι οποίες θα γίνουν με προκηρύξεις από τους ίδιους τους δήμους σε δύο δόσεις, 2.500 και 2.500, με σκοπό να καλυφθούν ανάγκες περιοχών που έχουν κέντρα φιλοξενίας ή hot spots στα νησιά. Οι προσλήψεις αυτές θα αφορούν  εξειδικευμένο προσωπικό (μηχανικούς, μεταφραστές, ψυχολόγους, κοινωνικούς επιστήμονες, τεχνικούς κ.ά) για να καλύψουν τις πρόσθετες ανάγκες για το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα που θα βρίσκονται οι πρόσφυγες στα κέντρα φιλοξενίας.

Επίσης ο κ. Μπαλάφας, σημείωσε ότι η διαδικασία για την αναζήτηση των ελλείψεων στη Δημόσια Διοίκηση είναι συνεχής και ότι μετά από πολλά χρόνια που δεν γινόταν καθόλου προσλήψεις, θα ενεργοποιηθούν μέσω διαφόρων προγραμμάτων και κατηγορίες προσλήψεων σε τομείς που αφορούν την παραγωγική διαδικασία, διοικητικό προσωπικό, οικονομική και κοινωνική πολιτική. Υπογράμμισε μάλιστα πως οι δήμοι και οι περιφέρειες βρίσκονται στο επίκεντρο των διαδικασιών αυτών.

«Είμαστε, αυτήν την στιγμή, είπε ο κ. Μπαλάφας,  σε μια μεταβατική περίοδο για την εφαρμογή των διατάξεων του νόμου που έφερε το υπουργείο Εσωτερικών και ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης Χριστόφορος Βερναρδάκης, για τη Δημόσια Διοίκηση, που αφορά το Μητρώο των Στελεχών, το βαθμολόγιο, την επιλογή στελεχών με διαφανείς διαδικασίες και όχι την τοποθέτηση των «δικών» μας παιδιών, μια διαδικασία που πιθανόν να έχει για εμάς και κάποιο «τίμημα». Θέλουμε οι διαδικασίες αυτές να είναι απόλυτα αντικειμενικές, γεγονός που θα έχει μακροπρόθεσμα, πολλαπλά οφέλη για τον μεγάλο «ασθενή» που είναι η Δημόσια Διοίκηση.

Υπάρχει πολιτική βούληση από την κυβέρνησή μας να δημιουργήσουμε το πλαίσιο για προσλήψεις με αντικειμενικό τρόπο. Δεν μπορούν να μας κατηγορήσουν για τη δημιουργία κομματικού κράτους. Δεν θέλουμε να είμαστε «μια από τα ίδια».

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Συνεδριάζει την Δευτέρα 13-11 το Δημοτικό Συμβούλιο Πειραιά

Συνεδριάζει την Δευτέρα 13-11  στις 16:30 το Δημοτικό Συμβούλιο Πειραιά για τα παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης: ΘΕΜΑ 1ο: «Μερική αναμόρφωση του προϋπολογισμού του Δήμου οικονομικού έτους 2017».   ΘΕΜΑ 2ο: «Αναπροσαρμογή των συντελεστών των Ανταποδοτικών Τελών για την αντιμετώπιση των αντίστοιχων δαπανών του Δήμου για το οικονομικό έτος 2018 και[…]

Περισσότερα »

Αίγινα: Καθελκύστηκε ακόμη ένα τμήμα του υποθαλάσσιου αγωγού μεταφοράς νερού

Η καθέλκυση πραγματοποιήθηκε με επιτυχία παρουσία της περιφερειάρχη Αττικής Ρένας Δούρου, του αντιπεριφερειάρχη Νήσων, Παναγιώτη Χατζηπέρου και του δήμαρχου Αίγινας Δημήτρη Μούρτζη.

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *