Γ. Μώραλης: «Ο Πειραιάς τρέχει για το «Χαμόγελο του Παιδιού»

«Εχουμε θέσει ως αρχή, πως σε ό,τι συνδιοργανώνουμε να δίνουμε και κοινωνική διάσταση. Αυτή τη φορά τρέχουμε για το ίδρυμα «Το Χαμόγελο του Παιδιού», τόνισε ο Δήμαρχος Πειραιάς, Γιάννης Μώραλης μιλώντας στο αθλητικό μαγκαζίνο του σταθμού μας «Πινελιές στα Σπορ», για το 2ο Attika Run and Fun Grand Prix, ο πρώτος αγώνας του οποίου θα διεξαχθεί στους δρόμους του Πειραιά την Κυριακή 1η Μαρτίου.
Αναλυτικά οι δηλώσεις του Δημάρχου Πειραιά…
-Για την εμπειρία του Δήμου Πειραιά και του Ο.Π.Α.Ν. μετά από την άριστη διοργάνωση των πρώτων αγώνων που έγιναν τους προηγούμενους μήνες…
«Δεν θεωρώ πως πήραμε άριστα στις προηγούμενες διοργανώσεις, γιατί υπάρχουν πάντα περιθώρια βελτίωσης. Ο Δήμος Πειραιά απουσίαζε από τέτοιες αθλητικές εκδηλώσεις, που γίνονται μέσα στην πόλη, οπότε μπορούμε να βελτιωθούμε ακόμη περισσότερο. Οσον αφορά το 2ο Attika Run and Funείναι μεγαλύτερο γεγονός, καθώς είναι GrandPrixμε αγώνες που θα γίνουν σε πέντε δήμους. Θα ξεκινήσει την Κυριακή στην πόλη μας και θα ακολουθήσουν οι αγώνες στους Δήμους Γλυφάδας, Παλαιού Φαλήρου, Βάρης – Βούλας- Βουλιαγμένης και Αλίμου. Το 2ο Attika Run and Fun είναι μία διοργάνωση που θα διαρκέσει μερικές εβδομάδες, με τους αθλητές και τις ομάδες που θα συμμετάσχουν να βαθμολογούνται. Γι’ αυτό το λόγο μπορεί να μην υπάρξει εξίσου τεράστια συμμετοχή συμπολιτών μας, όπως στους προηγούμενους αγώνες. Δεν είναι ένας αγώνας μεμονωμένος, αλλά ο πρώτος από μία σειρά πέντε αγώνων. Οι περισσότεροι που θα τρέξουν, θα συμμετάσχουν και στη συνέχεια, στους αγώνες που θα ακολουθήσουν στους άλλους τέσσερις Δήμους.
Θα καλέσω τους Δημότες Πειραιά και όλους όσοι αγαπούν τον κλασικό αθλητισμό, να έρθουν την Κυριακή στον Πειραιά. Ελπίζω ο καιρός να μας κάνει το χατίρι και να μην βρέχει την ώρα των διαδρομών 5 και 10 χιλιομέτρων για τους μεγάλους και του ενός χιλιομέτρου για τα παιδιά».

-Για τον κοινωνικό σκοπό του 2ου Attika Run and Fun Grand Prix…
«Η διοργάνωση έχει και κοινωνικό σκοπό. Το έχουμε θέση ως αρχή, πως ό,τι και να κάνουμε, πρέπει να δίνουμε κοινωνική διάσταση. Αυτή τη φορά τρέχουμε για το ίδρυμα «Το χαμόγελο του Παιδιού», καθώς μέρος των εσόδων θα διατεθούν για την ανάγκες του ιδρύματος. Αυτό αποτελεί, από μόνο του, το μεγαλύτερο κίνητρο για όλους όσοι θα συμμετάσχουν. Στον τελευταίο αγώνα προσφέραμε πλήρες κιτ φαρμακείου στα σχολεία του Πειραιά και στην πρώτη διοργάνωση τα έσοδα δόθηκαν στο ίδρυμα ναυτικών γονέων με παιδιά με ειδικές ανάγκες, «Η Αργώ». Θέλω, επίσης, να τονίσω πως για ακόμη μία φορά έχουμε συνεργασία με την Τροχαία Πειραιά και τους εθελοντές μας. Η βοήθειά τους είναι πάντα πολύτιμη».

-Συμμετοχή είναι και το χειροκρότημα προς του αθλητές…
«Οσοι δεν καταφέρουν να τρέξουν θα είναι πολύ όμορφο να βρίσκονται στο πλάι του δρόμου και να συμμετάσχουν ως θεατές, χειροκροτώντας και εμψυχώνοντας τους μικρούς και τους μεγάλους δρομείς. Αυτές είναι πολύ όμορφες εικόνες, πολύ όμορφα πράγματα. Παρά τις δυσκολίες, που αντιμετωπίζουμε ως χώρα, ως Δήμος, ως πόλη μπορούμε να προσφέρουμε ένα χαμόγελο χαράς στους πολίτες. Στόχος μας είναι να θεσμοθετήσουμε και να συγκεκριμενοποιήσουμε 4-5 αθλητικές δράσεις, το χρόνο, στο Δήμο Πειραιά και σιγά – σιγά να εντάξουμε και άλλα αθλήματα σε αυτό το πρόγραμμα αθλητικών διοργανώσεων εντός πόλης».

-Για τις αθλητικές δράσεις που ακολουθούν στον Πειραιά
«Υπάρχουν σκέψεις και ειδικά από τον Ο.Π.Α.Ν. που παίζει κυρίαρχο ρόλο. Συζητούμε και έχουμε στα πλάνα μας κάποιες νέες αθλητικές εκδηλώσεις, αλλά πρώτα θα πρέπει να συγκεκριμενοποιηθούν για να προβούμε στις σχετικές ανακοινώσεις. Απλά θα αναφέρω, πως μέχρι τους πρώτους μήνες του καλοκαιριού θα δούμε δύο πολύ ενδιαφέροντα αθλητικά τουρνουά στην πόλη μας, με μεγάλες συμμετοχές σε ομαδικά σπορ».

-Για την βράβευση από τους βετεράνους του Ολυμπιακού…
«Με το σύνδεσμο βετεράνων ποδοσφαιριστών του Ολυμπιακού έχω μια ιδιαίτερη σχέση, ένα ιδιαίτερο δέσιμο από την πολυετή θητεία μου στα δρώμενα του συλλόγου. Πέρα από την εκτίμηση και το σεβασμό που έχω απέναντί σε αυτές τις μεγάλες μορφές του ελληνικού ποδοσφαίρου για την προσφορά τους στον Ολυμπιακό και τον αθλητισμό, είναι τιμή μου που με επισκέφτηκαν στο Δημαρχείο Πειραιά και μου απένειμαν τιμητική διάκριση. Είναι σημαντική στιγμή για εμένα. Ο Σύνδεσμος Βετεράνων του Ολυμπιακού είναι ένας πολύ δραστήριος αθλητικός φορέας, ο πιο οργανωμένος Σύνδεσμος παλαιμάχων όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά στην Ευρώπη και χαίρομαι που είναι κοντά στον Δήμο Πειραιά και μας στηρίζει».

-Για μελλοντικές συνέργειες με τους Παλαιμάχους του Ολυμπιακού και άλλους φορείς του Πειραιά..
«Η μπάλα είναι στον Δήμο. Ο Δήμος δίνει τον τόνο. Δεν είναι μόνο οι Βετεράνοι, είναι και άλλοι φορείς που περιμένουν από τον Δήμο να πάρει τις πρωτοβουλίες, για να έρθουν να συμμετάσχουν σε συνέργειες και κοινές δράσεις με τον Δήμο Πειραιά. Το ίδιο πρόθυμοι είναι και οι δημότες μας και το είδαμε από την τεράστια συμμετοχή που είχαν στους πρώτους αγώνες δρόμου που συνδιοργανώσαμε. Θεωρώ πως αυτό έλειπε από τους Πειραιώτες. Να γίνονται αθλητικές εκδηλώσεις και αγώνες μέσα στην πόλη. Είναι κάτι, που προσπαθούμε να το επεκτείνουμε. Είναι κάτι για το οποίο δεν χρειάζονται πολλά χρήματα, θα έλεγα έως καθόλου, καθώς υπάρχουν και οι χορηγοί που μας στηρίζουν. Γνωρίζετε πως τα οικονομικά του Δήμου και του ΟΠΑΝ δεν μας επιτρέπουν να κάνουμε πολλές δράσεις κα εκδηλώσεις με κόστος. Αρα, ό,τι επιτυγχάνεται μέσα από συνέργειες, μέσα από τον εθελοντισμό και με χορηγίες, μπορεί να πραγματοποιηθεί εύκολα και να δώσουν ένα χαμόγελο και έναν τόνο αισιοδοξίας στους Δημότες μας. Και θα το πράξουμε. Είμαστε αρκετοί άνθρωποι στον Δήμο που προερχόμαστε ή βρισκόμαστε στη μεγάλη οικογένεια του αθλητισμού. Σε ό,τι δεν χρειάζεται, επαναλαμβάνω, δαπάνες μπορούμε να δώσουμε μία επιπλέον έφεση, μέχρι να μπορέσουμε να κάνουμε και τα υπόλοιπα για τα οποία έχουμε δεσμευτεί, τα οποία είναι πολύ πιο σημαντικά για το σύνολο της πόλης, χωρίς να υποτιμώ και αυτά που κάνουμε έως τώρα».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Εθνική Πόλο Ανδρών: Ξεκινά η προετοιμασία για το Προολυμπιακό

Την προετοιμασία της εν όψει της συμμετοχής της στο Προολυμπιακό τουρνουά (Ρότερνταμ, 22-29 Μαρτίου), αρχίζει την προσεχή Δευτέρα (9/3) η Εθνική μας ομάδα υδατοσφαίρισης των Ανδρών. Ο ομοσπονδιακός τεχνικός Θόδωρος Βλάχος κάλεσε για το πρωί της ίδιας ημέρας (09.00, στο Εθνικό κολυμβητήριο του Πειραιά, τους εξής 18 διεθνείς πολίστες: Κώστα[…]

Περισσότερα »

Το «δεκάρι» της ερυθρόλευκης άμυνας!

Σαν να έπαιζαν χρόνια μαζί, στο κέντρο της άμυνας του Ολυμπιακού, φάνταζαν μέσα στην Τούμπα ο Φελίπε Σαντάνα και ο Δημήτρης Σιόβας. Και όμως, ήταν μόλις η πρώτη φορά που οι δύο κεντρικοί αμυντικοί βρέθηκαν δίπλα – δίπλα μπροστά από τον Ρομπέρτο. Καθάρισαν με χαρακτηριστική άνεση κάθε πηγή κινδύνου που[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *