Γ. Μώραλης: “Στηρίζουμε τις καινοτόμες δράσεις”

«Ο Πειραιάς πρέπει να στραφεί στη θάλασσα, στην επιχειρηματικότητα και την καινοτομία. Στηρίζουμε τα φρέσκα μυαλά και τις νέες επιχειρήσεις γιατί είναι το μέλλον», είπε ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης κατά την ομιλία του στην εκδήλωση για την ανάδειξη των νικητών του 1ου διαγωνισμού καινοτομίας για την θαλάσσια οικονομία «Blue Growth Piraeus».

To «Blue Growth Piraeus» είναι ο 1ος Διαγωνισμός Καινοτομίας για την Θαλάσσια Οικονομία με στόχο την υποστήριξη για την δημιουργία νέων επιχειρήσεων σε τομείς όπως: Τεχνολογίες Πληροφορικής & Επικοινωνιών, Ενέργεια & Περιβάλλον/Πράσινη Ναυσιπλοΐα, Καινοτομία στον Θαλάσσιο Πρωτογενή Τομέα – Υδατοκαλλιέργειες, Αειφόρος Θαλάσσιος Τουρισμός & Πολιτισμός και Θαλάσσιες μεταφορές. Σκοπός του διαγωνισμού ήταν να αναδείξει και να υποστηρίξει την δημιουργία νέων επιχειρήσεων στους παραπάνω τομείς καθώς και να ευαισθητοποιήσει και να κινητοποιήσει νέους επιχειρηματίες για τις ευκαιρίες της θαλάσσιας οικονομίας. Οι προτάσεις που υποβλήθηκαν από τους συμμετέχοντες αξιολογήθηκαν από ειδική επιτροπή 15 αξιολογητών εγνωσμένου κύρους και εμπειρίας στις υπό εξέταση θεματικές περιοχές.

Ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης πρόσφατα είχε δήλωσε σχετικά: «Στηρίζουμε καινοτόμες δράσεις που έχουν ως στόχο την ενθάρρυνση της νεανικής επιχειρηματικότητας και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Πολύ δε περισσότερο όταν αυτές αφορούν στη θαλάσσια οικονομία. Ο κρυμμένος πλούτος της Ελλάδας είναι τα «μυαλά» των νέων Ελλήνων επιστημόνων, της καλύτερα εκπαιδευμένης γενιάς που πέρασε ποτέ από τη χώρα με λαμπρές σπουδές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Αυτόν τον πλούτο πρέπει να αξιοποιήσουμε ως χώρα. Αυτό θα πράξουμε και εμείς ως Δήμος. Το επόμενο διάστημα θα αναλάβουμε σειρά πρωτοβουλιών προς αυτή την κατεύθυνση. Εμείς στηρίζουμε τους νέους επιχειρηματίες πολύ περισσότερο δε όταν ασχολούνται με τη θαλάσσια οικονομία. Γιατί ο Πειραιάς κοιτάζει προς τη θάλασσα και πιστεύω ακράδαντα πως η άνθιση της τοπικής οικονομίας, οι  νέες θέσεις εργασίας και η ανάπτυξη θα έρθει από εκεί. Υπενθυμίζω ότι ο Πειραιάς έχει επιλεγεί από την ΕΕ ως η πόλη που θα διοργανώσει για το 2015 τη Ευρωπαϊκή Μέρα Θάλασσας και η καινοτομία έχει σημαντικό ρόλο και θέση σε αυτή την Ημέρα».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ν. Μπελαβίλας: Ο «Πειραιάς για Όλους» στον ρόλο αξιωματικής αντιπολίτευσης

Αναφορικά με τη συνεργασία του επικεφαλής του Συνδυασμού «Πειραιάς Πόλη Πρότυπο» Νίκου Βλαχάκου με τη Δημοτική Αρχή Πειραιά και την τοποθέτησή του ως Αντιδήμαρχο Δημοτικής

Περισσότερα »

Δ. Κερατσινίου: Οι προσωρινοί πίνακες κατάταξης υποψηφίων του ΑΣΕΠ

Ο Δήμος Κερατσινίου-Δραπετσώνας ανακοίνωσε πως από την  Τρίτη 3 Οκτωβρίου ανάρτησε τους προσωρινούς πίνακες κατάταξης υποψηφίων της με αριθμό 1/63Μ/2009 εκκρεμούς προκήρυξης του πρώην Δήμου Κερατσινίου (ΦΕΚ 359/τ.Προκηρύξεων ΑΣΕΠ/3-8-2009). Η ανάρτηση έγινε στο Δημοτικό Κατάστημα και στο Κατάστημα της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά. Επίσης οι πίνακες αναρτήθηκαν και στην επίσημη ιστοσελίδα[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *