Γ. Μώραλης: Συναντήσεις με υψηλόβαθμους αξιωματούχους της Ε.Ε.

Αντιπροσωπεία του Δήμου Πειραιά με επικεφαλής τον Δήμαρχο Γιάννη Μώραλη και τον Εντεταλμένο Δημοτικό Σύμβουλο Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας Πέτρο Κόκκαλη επισκέφθηκε τις Βρυξέλλες και πραγματοποίησε σειρά συναντήσεων με υψηλόβαθμους αξιωματούχους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Ιδιαίτερα χρήσιμη και γόνιμη για την αξιοποίηση του νέου ΕΣΠΑ εκ μέρους του Δήμου Πειραιά υπήρξε η συνάντηση με την Επίτροπο για την Περιφερειακή Πολιτική κα Κορίνα Κρέτσου και ειδικό τεχνικό κλιμάκιο.

Ο κ. Μώραλης παρουσίασε στην Επίτροπο το ολοκληρωμένο σχέδιο αστικής ανάπτυξης της πόλης, με την χρήση του εργαλείου της ΟΧΕ, που αποτελεί βασικό πυλώνα για την ανάπτυξη του Πειραιά και τη δημιουργία θέσεων εργασίας. Ο Δήμαρχος Πειραιά αναφέρθηκε στα κρίσιμα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Δήμος και στην ανάγκη να ξεκινήσουν άμεσα οι χρηματοδοτήσεις της νέας προγραμματικής περιόδου. Από την πλευρά τους, οι εκπρόσωποι της Επιτροπής αναγνώρισαν την άρτια τεχνική προετοιμασία και την επιχειρησιακή ετοιμότητα του Δήμου.

Επίσης η Αντιπροσωπεία του Δήμου πραγματοποίησε συναντήσεις με αξιωματούχους των Διευθύνσεων Πολιτισμού, Απασχόλησης, Θαλάσσιας Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας, προκειμένου να αναζητηθούν προοπτικές συμμετοχής του Δήμου σε προγράμματα χρηματοδότησης.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης αναφορικά με τη διήμερη επίσκεψη στις Βρυξέλλες δήλωσε:

«Η αποστολή αυτή είχε στόχο να ενημερώσουμε και να παρουσιάσουμε  στην Επίτροπο κυρία Κρέτσου και στο ειδικό τεχνικό κλιμάκιο τη δουλειά που έχουμε κάνει όλο το προηγούμενο διάστημα σε σχέση με το αναπτυξιακό πενταετές πλάνο μας για τον Πειραιά. Πιστεύω ότι ήρθε η ώρα ο Πειραιάς να αξιοποιήσει κάθε δυνατότητα και κάθε πρόγραμμα προκειμένου να υλοποιήσει τους στόχους του στους τρεις βασικούς πυλώνες  που είναι η κοινωνία, η επιχειρηματικότητα και η ανάπτυξη. Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος γιατί εκτός των θετικών σχολίων που αποκομίσαμε διαπιστώσαμε ότι η επιτροπή είναι έτοιμη να υποστηρίξει τέτοιου είδους πρωτοβουλίες. Παράλληλα κάναμε επαφές με Ευρωπαίους αξιωματούχους για μια σειρά άλλων σημαντικών θεμάτων που είναι κρίσιμα προκειμένου να υλοποιήσουμε το πρόγραμμα το οποίο προ δεκατεσσάρων μηνών θέσαμε στην κρίση των πολιτών του Πειραιά».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το πρόγραμμα εκπαίδευσης προσφυγόπουλων θα υλοποιηθεί τονίζει ο δήμος Περάματος

«Καταδικάζουμε και καταγγέλλουμε τους τραμπουκισμούς της Χρυσής Αυγής με πρωταγωνιστή τον υπόδικο βουλευτή Γιάννη Λαγό σε Δημοτικό Σχολείο Ικονίου, στη διάρκεια ενημερωτικής σύσκεψης, με θέμα την υποδοχή 25 προσφυγόπουλων τον Φεβρουάριο», αναφέρει σε σημερινή του ανακοίνωση ο δήμος Περάματος. «Η Χρυσή Αυγή με ψευδής φήμες που διέσπειρε στους γονείς περί[…]

Περισσότερα »

Γ. Μώραλης: Θα είμαι και πάλι υποψήφιος στο Δήμο Πειραιά

Την πρόθεσή του να διεκδικήσει εκ νέου τον δήμο Πειραιά, όταν γίνουν δημοτικές και περιφερειακές εκλογές, τον Οκτώβριο του 2019, τονίζει σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *