Γ. Μώραλης: Χρήσιμη γνώση η Ευρωπαϊκή Ημέρα Θάλασσας

 «Τις ημέρες αυτές ο Πειραιάς έγινε το επίκεντρο της διεθνούς ναυτιλιακής πραγματικότητας και έδειξε ότι μπορεί να κάνει πολλά», τόνισε στο Κανάλι Ένα ο Δήμαρχος της πόλης, Γιάννης Μώραλης κλείνοντας τις εργασίες του συνεδρίου για την Ευρωπαϊκή Ημέρα Θάλασσας.

Όπως ανέφερε ο κ.Μώραλης από το βήμα του συνεδρίου στο Μέγαρο Μουσικής:  “Πριν περίπου 2,5 χιλιετίες η διορατικότητα του Θεμιστοκλή οδήγησε τους Αθηναίους στην αξιοποίηση του Λιμανιού του Πειραιά ώστε να κατακτήσουν όλο τον γνωστό τότε κόσμο και να δημιουργήσουν τελικά κατά τον χρυσό αιώνα του Περικλή το μεγαλύτερο επίτευγμα του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού, τη Δημοκρατία.

 Τα Λιμάνια και οι ακτές είναι οι πλέον ασφαλείς και σίγουρες πύλες για την ανάπτυξη της θαλάσσιας οικονομίας, και όχι μόνο. Πολύ περισσότερο για χώρες όπως είναι η Ελλάδα που η θάλασσα τη βρέχει από άκρη σε άκρη, είναι και η μοναδική διέξοδος. Επιτρέψτε μου να πω ότι στις κρίσιμες στιγμές που περνάει η χώρα μου, ανήκω σε εκείνους που πιστεύουν ότι η προσπάθεια για την ανασύνταξη και τη σταθεροποίηση  της οικονομίας μας πρέπει να ξεκινήσει από τη θάλασσα, από τη ναυτιλία, από τα λιμάνια και τον τουρισμό”.

Όπως τόνισε ο Δήμαρχος: “Σε κάτι λιγότερο από δυο μέρες, σχεδόν διακόσιοι ομιλητές, από κάθε άκρη της Ευρώπης, μίλησαν για την επιστήμη, την επιχείρηση, τον φορέα, την ενασχόλησή τους, με κοινό σημείο αναφοράς και, επιτρέψτε μου, πάθος, τη θάλασσα. Ακούσαμε για όλες τις πτυχές της θαλάσσιας ανάπτυξης, για την βιωσιμότητα, την καινοτομία, την τεχνολογία, την ενέργεια την απασχόληση, την ασφάλεια, τον ρόλο των λιμανιών, την πολιτιστική κληρονομιά, την περιφερειακή συνεργασία, τον θαλάσσιο χωροταξικό σχεδιασμό, τις υδατοκαλλιέργειες, τον τουρισμό. Πιστεύω  ακράδαντα ότι όσα συζητήθηκαν σε αυτό το δημιουργικό διήμερο θα βοηθήσουν σημαντικά προκειμένου να υπάρξουν νέες ιδέες, νέες προτάσεις αλλά και βιώσιμες λύσεις.

Πολλά από αυτά θα αποτελέσουν χρήσιμη γνώση για εμάς, μια νέα Δημοτική Αρχή. Και αυτό διότι το νόημα και η ουσία του θεσμού αυτού βρίσκεται στην καρδιά του οράματος που έχουμε για την πόλη και το Λιμάνι του Πειραιά, της στρατηγικής που έχουμε σχεδιάσει και ήδη υλοποιούμε. Η οργανική και λειτουργική διασύνδεση Πόλης, Λιμανιού, Θάλασσας, με τομέα αιχμής τη γαλάζια ανάπτυξη θα αναδείξουν σύντομα τον Πειραιά σε Διεθνές Ναυτιλιακό και Εμπορικό Κέντρο, ανταγωνιστικό των μεγαλύτερων λιμανιών παγκοσμίως”.

 Κλείνοντας τις εργασίες του συνεδρίου της Ευρωπαϊκής Ημέρας Θάλασσας για το 2015 ο κ Μώραλης επεσήμανε ότι “θα ήθελα πρωτίστως να ευχαριστήσω όλους όσοι συνέβαλλαν στην οργάνωσή του, πιστεύω με ικανοποιητικά αποτελέσματα. Επίσης θα ήθελα να σας αναφέρω ότι πολίτες του Πειραιά αγκάλιασαν με ενθουσιασμό και θέρμη τη διοργάνωση της Ευρωπαϊκής Ημέρας Θάλασσας και να σας προσκαλέσω για τις επόμενες δύο μέρες στις Ημέρες Θάλασσας στον Πειραιά για να δείτε, να ακούσετε, να γευθείτε, να μάθετε, να ξεναγηθείτε, να αθληθείτε και να διασκεδάσετε στις εκδηλώσεις που διοργανώνουμε στο μεγαλύτερο Λιμάνι της Μεσογείου.

 Παραδίδω με χαρά τη σκυτάλη στο φίλο  Aleksi Randell, τον Δήμαρχο της Πόλης του Τούρκου της Φιλανδίας, που θα αναλάβει να διοργανώσει την Ευρωπαϊκή Ημέρα Θάλασσας το 2016. Good luck –(φιλανδικά) onnea Aleksi”.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΕΔΕ: Υπέρ του επανέλεγχου των Δικαιολογητικών Πρόσληψης

Υπέρ του επανέλεγχου των δικαιολογητικών πρόσληψης των εργαζομένων των ΟΤΑ τάσσεται η ΚΕΔΕ, με επιστολή της προς τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυρ. Μητσοτάκη, συγκεκριμένα με ανακοινωσή της τονίζει μεταξύ άλλων ότι: “Κάθε προσπάθεια που κατοχυρώνει τις παραπάνω αρχές μας βρίσκει ένθερμους συμπαραστάτες και υποστηρικτές γιατί τίποτα δεν έχουμε ούτε πρέπει[…]

Περισσότερα »

Oρ. Αιγάλεω: 5o πότισμα των φυτών της αναδάσωσης

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε σήμερα Τετάρτη 17/8 στο όρος Αιγάλεω το 5o πότισμα των φυτών της αναδάσωσης, μιας περιοχής με εξαιρετικά μεγάλες κλίσεις. Τα ποτίσματα ήταν εξαιρετικής σημασίας για την επιβίωση και την ανάπτυξη των μικρών φυτών, εξαιτίας του έντονου ξηροθερμικού κλίματος. Χαρακτηριστικό είναι ότι η ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Αθήνας είναι[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *