Γ. Σταθάκης: Νέα κατεύθυνση για Ελλάδα και Ευρώπη

Για «μια νέα κατεύθυνση προς τα εμπρός» τόσο για την Ελλάδα, όσο και για την Ευρώπη, μίλησε ο βουλευτής και τομεάρχης Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Σταθάκης, σε συνέδριο στην Ουάσινγκτον.

Ο κ. Σταθάκης αναφέρθηκε σε «αποτυχία» του μνημονίου στην Ελλάδα, τονίζοντας ότι απαιτείται «ριζική αλλαγή» πολιτικών με ένα συνδυασμό που περιλαμβάνει «τη νομισματική χαλάρωση, την αναθεώρηση του δημοσιονομικού πλαισίου και μια νέα αναπτυξιακή ατζέντα». Νωρίτερα, μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο είχε τονίσει ότι «καμία σοβαρή αποτίμηση του χρέους δεν μπορεί να το χαρακτηρίσει βιώσιμο».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ο πιστωτικός στραγγαλισμός αντικατέστησε τα ιμπεριαλιστικά κανόνια

Την άποψη ότι για την ν Ελλάδα η ευρω-υποταγή σε προτάσεις άγριας λιτότητας και στα μνημονιακά προγράμματα δεν είναι καθόλου μονόδρομος εξέφρασε σήμερα Δευτέρα ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Παναγιώτης Λαφαζάνης. Ο υπουργός υποστήριξε πως η Ελλάδα καταστρέφεται ανηλεώς εδώ και πέντε χρόνια από τα μνημονιακά προγράμματα, ενώ[…]

Περισσότερα »

Υπουργικό Συμβούλιο για Άρειο Πάγο: Ειρήνη Καλού πρόεδρος, Δήμητρα Κοκοτίνη εισαγγελέας

Η Ειρήνη Καλού ήταν η επιλογή του Υπουργικού Συμβουλίου για την προεδρία του Αρείου Πάγου. Η Δήμητρα Κοκοτίνη επελέγη για την θέση της εισαγγελέως του ανωτάτου δικαστηρίου.

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *