Δέηση στη μνήμη των ενταφιασμένων στην Ελλάδα Ρώσων διπλωματών

Επιμνημόσυνη δέηση στη μνήμη των ενταφιασμένων στην Ελλάδα Ρώσων διπλωματών, πραγματοποίησε η Πρεσβεία της Ρωσίας στο Ρωσικό νεκροταφείο του Δημοτικού Κοιμητηρίου Πειραιά «Η Ανάσταση».

Ο Πρέσβης της Ρωσίας στην Ελλάδα κ. Αντρέι Μασλόβ,  διπλωματικοί ακόλουθοι και Ρώσοι Αξιωματούχοι παραβρέθηκαν στο Δημοτικό Κοιμητήριο της «Ανάστασης», κατέθεσαν λουλούδια και τίμησαν τη μνήμη των ενταφιασμένων στην Ελλάδα Ρώσων διπλωματών.

Τον Δήμο Πειραιά, εκπροσώπησε ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος  Επικοινωνίας & Δημοσίων Σχέσεωνκ. Ανδρέας Βεντούρης.

Η τελετή μνήμης πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της Ημέρας του διπλωματικού υπαλλήλου, την επαγγελματική γιορτή όλης της ρωσικής διπλωματικής υπηρεσίας που εορτάζεται στη Ρωσία την 10η Φεβρουαρίου.

Ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος  Επικοινωνίας & Δημοσίων Σχέσεων κ. Ανδρέας Βεντούρης, δήλωσε: «Είναι γνωστό ότι η πόλη μας, ο Πειραιάς, είναι αδελφοποιημένος με την Αγία Πετρούπολη. Επίσης, έχουμε αναπτύξει στενή συνεργασία με την Πρεσβεία και την κυβέρνηση της Ρωσίας στο πλαίσιο των δράσεων 2016, που έχει ανακηρυχθεί «Κοινό έτος Ελλάδας – Ρωσίας». Έχουμε όμως και μία ιδιαίτερη σχέση με τη Ρωσία, καθώς εδώ, στο κοιμητήριο της Ανάστασης υπάρχει ειδικό τμήμα με τάφους σημαντικών Ρώσων πολιτών. Βρεθήκαμε στο Κοιμητήριο της Ανάστασης,  για να τιμήσουμε τη μνήμη τους. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Πρέσβη κύριο Μασλόβ για την πρόσκλησή του καθώς επίσης και για τη γενικότερη στάση του στα θέματα φιλίας και συνεργασίας μεταξύ των δύο πλευρών».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της Αδελφότητας Κρητών Πειραιά

Ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, παρευρέθηκε σε εκδήλωση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της Αδελφότητας Κρητών Πειραιά “Η Ομόνοια”, που πραγματοποιήθηκε στo Στάδιο “Γ. Καραϊσκάκης”. Την πίτα ευλόγησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς και Φαλήρου κ.κ. Σεραφείμ. Ο Πρόεδρος της Αδελφότητας Κρητών Πειραιά “Η Ομόνοια” κ. Θοδωρής Τσόντος ευχήθηκε στους[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *