Δένδιας : Αν δεν βγάλουμε πρόεδρο θα μπούμε σε μεγάλες περιπέτειες

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, μίλησε στον Real Fm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας και τις πολιτικές εξελίξεις στη χώρα.

«Ελπίζω ότι θα εκλέξει πρόεδρο η Βουλή. Θεωρώ ότι είναι επιβεβλημένο, αλλά δεν ξέρω πως σκέφτονται ορισμένοι συνάδελφοι. Αν κάτι έχει γίνει φανερό αυτές τις μέρες είναι το τι ζημιά θα πάθουμε αν δεν εκλέξουμε Πρόεδρο της Δημοκρατίας», σχολίασε αρχικά ο κ. Δένδιας και συνέχισε:
«Υπάρχουν ορισμένες παράμετροι που καθιστούν τη συγκυρία πολύ πιο επικίνδυνη. Ο οποιοσδήποτε αναλάβει, αν δεν έχει συγκεκριμένο κώδικα διαπραγμάτευσης θα βρεθεί σε έναν κυκεώνα. Θα ήταν άπειρα προτιμότερο η παρούσα κυβέρνηση να συνεχίσει τις διαπραγματεύσεις και να ολοκληρώσει τον κύκλο ζωής της μέχρι το 2016. Σέβομαι τη σοφία των βουλευτών αλλά φοβάμαι ότι αν δεν εκλέξουμε Πρόεδρο της Δημοκρατίας, θα μπούμε όλοι σε έναν πολύ μεγάλο μπελά».
«Αυτής της μορφής η κακή πρόβλεψη, δεν είναι εκλογικό προνόμιο. Εγώ την ελπίδα θα την μετέτρεπα σαν διάθεση να πούμε κάτι ευχάριστο που δεν φαίνεται να πολυυπάρχει. Ο κάθε ένας σε αυτή τη συγκυρία οφείλει να πει την αλήθεια. Βεβαίως υπάρχει ελπίδα, αλλά για να μπορέσει να υλοποιηθεί θα πρέπει να συνεχίσουμε να κάνουμε κάποια πράγματα», πρόσθεσε.
«Η αριστερά δεν στερείται προσβάσεων στα παγκόσμια μέσα ενημέρωσης. Δεν το αποδίδω στον ΣΥΡΙΖΑ. Δεν το αποδίδω στην ελληνική αριστερά. Άνθρωποι που έχουν αυτή τη σκέψη και αυτή την κουλτούρα. Μη όντας κοντά στα πράγματα, οι οικονομολόγοι παραπλανόνται από αυτά που λέει ο ΣΥΡΙΖΑ», σχολίασε ακόμα ο κ. Δένδιας.
«Ήταν σοφή η απόφαση του Πρωθυπουργού εδώ. Θέλουμε αυτή η κυβέρνηση να συνεχίσει ή θέλουμε να μην συνεχίσει; Αν εκλέξουμε Πρόεδρο της Δημοκρατίας, θα ελαχιστοποιηθούν οι απαιτήσεις από τους δανειστές», πρόσθεσε.
«Η κυβέρνηση αν κριθεί σήμερα, κρίνεται για το μισό του έργου της. Αν η κοινωνία το αποφασίσει, πάντα η απόφαση του λαού είναι σεβαστή. Νομίζω ότι πρέπει να δοθεί χρόνος σε μία κυβέρνηση για να κριθεί σε όλο το έργο της. Θα ήθελα πάρα πολύ η κυβέρνηση αυτή, να ολοκληρώσει το έργο της και να κριθεί για όλα. Αν όλοι συμφωνήσουμε ότι υπάρχει μια πολύ μεγάλη δυσκολία, τότε αυτός ο οποίος θα έπρεπε να είχε κάθε συμφέρων να διατηρηθεί η ομαλότητα, θα ήταν ο κ. Τσίπρας», σχολίασε ακόμα ο κ. Δένδιας.
«Δεν μας βοηθούν και οι διάφορες παρεμβάσεις. Αν είχα δυνατότητα να απευθυνθώ σους φίλους μας, θα τους έλεγα να επιτρέψουν στον ελληνικό λαό να αποφασίσει μόνος του», είπε κλείνοντας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ξενογιαννακοπούλου: Δυο ανακρίβειες και μια παραπλάνηση από Μητσοτάκη

Το ποσοστό μείωσης των δημοσίων υπαλλήλων υπερβαίνει το 18%, ενώ οι συμβασιούχοι μειώθηκαν, υποστηρίζει η υπουργός. Η επιμονή στην κατάργηση του κανόνα μια πρόσληψη για μια αποχώρηση. Για «δύο ανακρίβειες και μία παραπλάνηση» στην ομιλία του προέδρου της ΝΔ, Κυριάκου Μητσοτάκη, στη ΔΕΘ, στο σκέλος που αφορά τη δημόσια διοίκηση,[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *