“Δεν θα δεχθούμε μείωση της Εθνικής Σύνταξης…”

Δεν αποκλείει εμπλοκή στη διαπραγμάτευση για το Ασφαλιστικό ο Γιώργος Κατρούγκαλος όπως δήλωσε σήμερα στην εκπομπή «Καλημέρα» στον ΣΚΑΪ. 

Είπε όμως ότι η Κυβέρνηση δεν πρόκειται να δεχτεί περαιτέρω μείωση των 384 ευρώ της Εθνικής Σύνταξης ούτε να ανεβάσει το όριο των 15 ετών για την χορήγησή της.

Ο Υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων είπε ότι η διαπραγμάτευση θα είναι σκληρή αλλά οι Ευρωπαίοι ξέρουν ότι αυτή η κυβέρνηση δεν τους κοροϊδεύει και δεν παίζει πελατειακά παιχνίδια όπως οι προηγούμενοι με την «μαϊμού» ενοποίηση των ταμείων. Σημείωσε επίσης πως η Τρόικα γνωρίζει πως η συγκεκριμένη κυβέρνηση ξέρει να λέει «όχι».


Ο κύριος Κατρούγκαλος είπε ότι όσοι έχουν λιγότερα από 15 έτη ασφάλισης δεν θα παίρνουν την Εθνική σύνταξη αλλά ένα προνοιακό επίδομα που θα κυμαίνεται γύρω στα 36Ο ευρώ.

Ανέφερε επίσης ότι «θα μπει κόφτης στις εισφορές των ελευθέρων επαγγελματιών πάνω από ένα όριο , ώστε το άθροισμα ασφαλιστικών και φορολογικών εισφορών να μην είναι εξοντωτικό». 

Επανέλαβε πως ότι προβλέπεται για τους αγρότες θα ισχύσει και για τους νέους ελεύθερους επαγγελματίες.”

Σύμφωνα με τον Υπουργό το σύστημα είναι δίκαιο υπέρ των φτωχών και των αδυνάτων παράλληλα δίνει την δυνατότητα σε αυτόν που έχει την εργασία του να παραμείνει και να πάρει μεγαλύτερη σύνταξη.

Ο κ Κατρούγκαλος δήλωσε επίσης πως αν ζητήσει ενημέρωση για το ασφαλιστικό ο κύριος Μητσοτάκης θα την έχει.

πηγή: skai.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μαξίμου: Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θέλει την συναίνεση

Τον Α. Τσίπρα θεωρούν στο Μαξίμου ως τον κύριο υπεύθυνο για το γεγονός ότι δεν μπορεί να υπάρξει συναίνεση στα κρίσιμα ζητήματα που αντιμετωπίζει η χώρα. «Δεν μπορεί να ζητά την παραίτηση της κυβέρνησης και στην συνέχεια να μιλάει για συναίνεση» τόνιζε χαρακτηριστικά κυβερνητικό στέλεχος. Μάλιστα την ίδια στιγμή υπενθυμίζει[…]

Περισσότερα »

Ως πότε οι Έλληνες θα είναι υπήκοοι; (Εν τω μεταξύ το κράτος βρίσκεται σε διάλυση)

Του Χάρη Παυλίδη… Ο μέσος όρος παραμονής μιας μνημονιακής κυβέρνησης είναι δύο χρόνια. Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ, αν λάβουμε ως έναρξη του χρόνου διακυβέρνησης τον Ιανουάριο του 2015, πλησιάζει στη διετία έχοντας μάλιστα μπροστά της τις αλλαγές στα εργασιακά. Εν τω μεταξύ το κράτος βρίσκεται σε διάλυση,[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *