“Δεν θα δεχθούμε μείωση της Εθνικής Σύνταξης…”

Δεν αποκλείει εμπλοκή στη διαπραγμάτευση για το Ασφαλιστικό ο Γιώργος Κατρούγκαλος όπως δήλωσε σήμερα στην εκπομπή «Καλημέρα» στον ΣΚΑΪ. 

Είπε όμως ότι η Κυβέρνηση δεν πρόκειται να δεχτεί περαιτέρω μείωση των 384 ευρώ της Εθνικής Σύνταξης ούτε να ανεβάσει το όριο των 15 ετών για την χορήγησή της.

Ο Υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων είπε ότι η διαπραγμάτευση θα είναι σκληρή αλλά οι Ευρωπαίοι ξέρουν ότι αυτή η κυβέρνηση δεν τους κοροϊδεύει και δεν παίζει πελατειακά παιχνίδια όπως οι προηγούμενοι με την «μαϊμού» ενοποίηση των ταμείων. Σημείωσε επίσης πως η Τρόικα γνωρίζει πως η συγκεκριμένη κυβέρνηση ξέρει να λέει «όχι».


Ο κύριος Κατρούγκαλος είπε ότι όσοι έχουν λιγότερα από 15 έτη ασφάλισης δεν θα παίρνουν την Εθνική σύνταξη αλλά ένα προνοιακό επίδομα που θα κυμαίνεται γύρω στα 36Ο ευρώ.

Ανέφερε επίσης ότι «θα μπει κόφτης στις εισφορές των ελευθέρων επαγγελματιών πάνω από ένα όριο , ώστε το άθροισμα ασφαλιστικών και φορολογικών εισφορών να μην είναι εξοντωτικό». 

Επανέλαβε πως ότι προβλέπεται για τους αγρότες θα ισχύσει και για τους νέους ελεύθερους επαγγελματίες.”

Σύμφωνα με τον Υπουργό το σύστημα είναι δίκαιο υπέρ των φτωχών και των αδυνάτων παράλληλα δίνει την δυνατότητα σε αυτόν που έχει την εργασία του να παραμείνει και να πάρει μεγαλύτερη σύνταξη.

Ο κ Κατρούγκαλος δήλωσε επίσης πως αν ζητήσει ενημέρωση για το ασφαλιστικό ο κύριος Μητσοτάκης θα την έχει.

πηγή: skai.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Στα δύο είναι από το Σάββατο το ΠΑΣΟΚ. Η πλευρά της ηγεσίας κατηγορεί ευθέως για υπονόμευση την ομάδα Ανδρουλάκη, ενώ η τελευταία αμφισβητεί την απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος όπως κυκλοφόρησε επισήμως από το Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ, θεωρώντας εν ισχύ την ψηφοφορία που προκάλεσε λίγο πριν από το[…]

Περισσότερα »

Tηλεφωνική συνομιλία Τσίπρα – Ολάντ

Και τηλεφωνική συνομιλία Τσίπρα – Ολάντ. Ο Γάλλος πρόεδρος κάλεσε σήμερα τον νέο πρωθυπουργό της Ελλάδας να «επισκεφθεί γρήγορα το Παρίσι», ενώ τόνισε ότι «η Γαλλία θα βρίσκεται στο πλευρό της Ελλάδας στη διάρκεια αυτής της σημαντικής περιόδου για το μέλλον της».

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *