“Δεν θα υπάρξει συμφωνία μέχρι το Συμβούλιο Κορυφής…”

Tην εκτίμηση ότι δεν θα δημιουργηθεί μεγάλος κυβερνητικός συνασπισμός έκανε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης, μιλώντας στον realfm 97.8.

Ερωτηθείς αν μπορούμε να δούμε συνεργασία ανάμεσα στη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ, ανέφερε: «Όχι, εκτιμώ ότι τέτοιο πράγμα δεν θα υπάρξει. Στο ενδεχόμενο που ο ΣΥΡΙΖΑ δεν εξασφαλίζει τα ποσοστά που ο ίδιος διεκδικεί και θέλει. Τότε θα έχουμε ενδιάμεσα σχήματα, είτε υπηρεσιακές κυβερνήσεις, είτε εν μέρει κυβερνήσεις ειδικού εθνικού σκοπού αυτοδυναμία, αλλά την μεγάλη συμμαχία δεν θα την δούμε στην Ελλάδα, με δεδομένη τη συγκεκριμένη στάση την οποία έχει και η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ».

Ο κ. Κουβέλης προέβλεψε ότι δεν θα υπάρξει συμφωνία κυβέρνησης – τρόικας μέχρι το συμβούλιο κορυφής της 18ης Δεκεμβρίου. «Δεν την βλέπω την ύπαρξη συμφωνίας μέσα στις ημερομηνίες αυτές. Εκτιμώ ότι οι δανειστές, όπως εκφράζονται μέσα από την τρόικα, επιμένουν στην σκληρή γραμμή.  Γι’ αυτό και όχι τυχαία υποστήριξα την άποψη να πάμε όλοι μαζί σε μια εθνική συνεννόηση για το χρέος με ό,τι αυτό συνεπάγεται στον βαθμό που αυτό παραμένει αρρύθμιστο σε βάρος των οικονομικών, κοινωνικών προβλημάτων της χώρας.  Εκτιμώ ότι πάρα πολύ δύσκολα θα υπάρξει οποιαδήποτε συμφωνία. Ανεξάρτητα από το αν αυτή θα ονομάζεται μνημόνιο ή δεν θα ονομάζεται μνημόνιο. Το ζήτημα είναι ποιο θα είναι το περιεχόμενό της.  Αν το περιεχόμενο της είναι νέα επαχθή μέτρα, τότε, έχω την εκτίμηση και για λόγους που έχουν να κάνουν με την πρόθεση της κυβέρνησης να αυτοσυντηρηθεί εκλογικά, δεν θα υπάρξει συμφωνία», τόνισε.

πηγή: real.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Εκείνος και η… τέχνη

Του Νίκου Μπουρσινού*… Αντιγράφω από το Δελτίο Τύπου της «ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ» του Θάνου Τζήμερου: “Το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά ζητάει και παίρνει από το κράτος (Κεντρική κυβέρνηση + Περιφέρεια + Δήμος Πειραιά ) 3.200.000

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *