Δεν κινηθήκαμε στα μουλωχτά, κάνουμε βελτιώσεις

Για αλλαγές «καλής νομοθέτησης», χωρίς πολιτικό περιεχόμενο, μίλησε ο υπουργός Ναυτιλίας. Ηταν ενήμερο το ΤΑΙΠΕΔ και οι επενδυτές. «Ουδέν σχόλιο» για την επιλογή της Cosco να στείλει επιστολή. Πυρά από την αντιπολίτευση.

Εντός των επόμενων ωρών θα κατατεθούν νομοτεχνικές βελτιώσεις, ώστε να μην υπάρχουν παρερμηνείες και παρεξηγήσεις για τη σύμβαση παραχώρησης μεταξύ ΟΛΠ και ελληνικού δημοσίου, υποστήριξε ο υπουργός Ναυτιλίας Θεόδωρος Δρίτσας μιλώντας στη Βουλή.

Βρίσκεται σε τελική φάση η διαδικασία μιας σειράς από επεξεργασίες που να λύνουν νομικά τα ζητήματα, χωρίς να αφήνουν κενά για παρερμηνείες, συμπλήρωσε.

Υπήρξαν αλλαγές στη σύμβαση για τον OΛΠ, σημείωσε ο υπουργός Ναυτιλίας Θ. Δρίτσας. Οι αλλαγές έγιναν από τη Γενική Γραμματεία της κυβέρνησης αλλά δεν είχαν «πολιτικό» περιεχόμενο. Επρόκειτο για νομοτεχνικές βελτιώσεις και με κριτήριο «καλής νομοθέτησης».

Οι αλλαγές δεν έχουν σχέση με παραβίαση συμφωνιών και ανατροπή δεδομένων, υποστήριξε ο υπουργός. Δεν έγιναν κινήσεις στα «μουλωχτά», οι αλλαγές διαβιβάστηκαν στο ΤΑΙΠΕΔ, που έχει την επικοινωνία με τους επενδυτές.

Κλήθηκε χθες στην Επιτροπή η Cosco αλλά δεν ήρθε. Αντί γι’ αυτό, έστειλε επιστολή που την έδωσε και στη δημοσιότητα. Δεν θα την κρίνω την επιστολή, γιατί σέβομαι το καλό κλίμα που υπάρχει στις σχέσεις μας με την Κίνα.
Ευχαρίστως θα αντιμετώπιζα τυχόν νομικά θέματα στη Γενική Γραμματεία της κυβέρνησης με καλή πίστη, συμπλήρωσε.

“Η επιστολή της Cosco σάς εκθέτει” επέμεινε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Νίκος Δένδιας, ο οποίος υποστήριξε πως δεν έχουν δοθεί επαρκείς εξηγήσεις. Πρόσθεσε πως αν γίνουν δεκτές οι απαιτήσεις της Cosco, όπως περιγράφονται στην επιστολή της, τότε δεν θα πρόκειται για απλές νομοτεχνικές βελτιώσεις.

Από κόμματα της αντιπολίτευσης ζητήθηκε να σταματήσει η συζήτηση μέχρι την κατάθεση των νομοτεχνικών βελτιώσεων. Ο Θ. Δρίτσας επανέλαβε ότι οι αλλαγές έγιναν για λόγους ορθής νομοθέτησης και κάλεσε τα κόμματα να σταματήσουν τη σπέκουλα καθώς μπορούν να διαπιστώσουν αν έχει δίκιο ή όχι.

Είπε, για παράδειγμα, ότι η διάταξη του άρθρου 5 ήταν τόσο γενική που δεν καταγραφόταν καν τι καταργείται. Σταθερή κατεύθυνση της κυβέρνησης είναι η ανάπτυξη των σχέσεων με την Κίνα σε όλα τα επίπεδα. Αυτή την κατεύθυνση υπηρετεί και το ταξίδι του πρωθυπουργού.
Συμπλήρωσε δε ότι δεν έχει αντίρρηση να διακοπεί η συζήτηση μέχρι να έρθουν οι νομοτεχνικές βελτιώσεις. Ο προεδρεύων Νικήτας Κακλαμάνης διέκοψε μια ώρα, προκειμένου να κατατεθούν οι νομοτεχνικές βελτιώσεις
Euro2day.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

H ισχύς εν τη ενώσει… για Γιώργο Οικονόμου και Γιάννη Μαρτίνο

του Νίκου Μπαρδούνια…  Ο όρος η « η ισχύς εν τη ενώσει» φαίνεται ότι αποκτά « σάρκα και οστά» και στο χώρο της ελληνόικτητης ναυτιλίας καθώς, σύμφωνα με σχετικές πληροφορίες, δυο μεγάλοι  Έλληνες

Περισσότερα »

ΤΑΙΠΕΔ: Σε δήμους το 2% των εσόδων από λιμάνια

Να αποδίδεται στους τοπικούς δήμους και όχι στο υπουργείο Οικονομικών το 2% των εσόδων από τα περιφερειακά λιμάνια προτείνει το ΤΑΙΠΕΔ. Υπογράφεται σήμερα η συμφωνία πώλησης του πλειοψηφικου πακέτου του ΟΛΠ στην κινεζική Cosco. Με την υπόθεση του ΟΛΠ να ολοκληρώνεται και τις υπογραφές να μπαίνουν παρουσία του πρωθυπουργού Αλέξη[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *