ΔΗΜΑΡ: Αναγκαίες οι φορολογικές ελαφρύνσεις

“Για εκατομμύρια φορολογουμένων η φοροδοτική ικανότητα έχει ήδη εξαντληθεί τα 4 τελευταία χρόνια” τονίζει σε ανακοίνωσή της η ΔΗΜΑΡ επισημαίνοντας παράλληλα ότι η φοροδιαφυγή στη χώρα  παραμένει προκλητική. Συγκεκριμένα στην ανακοίνωση της ΔΗΜΑΡ αναφέρονται τα εξής:

“Η φοροδιαφυγή στη χώρα  παραμένει προκλητική.  Πάνω από 1 δις ευρώ αυξάνονται κάθε μήνα τα ληξιπρόθεσμα χρέη προς το δημόσιο. Τα 8 δις ευρώ φόροι, που πρέπει να καταβληθούν μέσα στο προσεχές πεντάμηνο, αποτελούν πραγματικό Γολγοθά για εκατομμύρια φορολογουμένων των οποίων η φοροδοτική ικανότητα έχει ήδη εξαντληθεί τα 4 τελευταία χρόνια.

Η ριζική φορολογική μεταρρύθμιση παραμένει πάντα το μέγα αιτούμενο. Η κυβέρνηση οφείλει, αυτή την κρίσιμη περίοδο για κάθε νοικοκυριό,  να αναζητήσει λύσεις ρεαλιστικές, συμβατές με την κοινωνική πραγματικότητα, να εντάξει όλες τις ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο σε νέες ρυθμίσεις αποπληρωμής, που θα δώσουν ανάσα στους φορολογούμενους και έσοδα στα δημόσια ταμεία, πολλαπλασιάζοντας τις δόσεις αποπληρωμής και αποφεύγοντας τα τοκογλυφικά επιτόκια προστίμων”.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ούτε με τον ΣΥΡΙΖΑ, ούτε με τη ΝΔ

Την λογική του … «ούτε – ούτε» φαίνεται να επιλέγει το ΠΑΣΟΚ στρεφόμενο κατά του ΣΥΡΙΖΑ και διαχωρίζοντας τη θέση του από τη ΝΔ. Δεν είναι λίγοι άλλωστε, όσοι πιστεύουν στην συγκρότηση της «μεγάλης Κεντροαριστεράς», που θα έχει πολύ μεγαλύτερο ρόλο από τον …συμπληρωματικό. Να αποδομήσει το άνοιγμα του ΣΥΡΙΖΑ[…]

Περισσότερα »

Η κυβέρνηση ζητά παρέμβαση Σουλτς για αξιολόγηση

Την παρέμβαση Σουλτς για να ολοκληρωθεί γρήγορα η αξιολόγηση ζητά ο Δημήτρης Παπαδημούλης με επιστολή του, μετά από σχετική συνεννόηση με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. Στην επιστολή, που κοινοποιείται και στους προέδρους των πολιτικών ομάδων, καθώς και τον επικεφαλής της ομάδας εργασίας για την παρακολούθηση του Ελληνικού προγράμματος κ. Ρ.[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *