ΔΗΜΑΡ: “H κυβέρνηση καλλιεργεί τεχνητή αισιοδοξία”

«Οι πολιτικές δυνάμεις οφείλουν να συνεννοηθούν σε συγκεκριμένα θέματα και στον βαθμό που αυτό είναι δυνατό. Η ευρύτερη δυνατή συμπαράταξη σε ένα συγκεκριμένο πεδίο ζητημάτων δεν ακυρώνει την πολιτική διαπάλη, ούτε και τις ιδεολογικές και πολιτικές διαφορές. Τα κόμματα οφείλουν στη χώρα μια αντιπαράθεση ουσίας για τις πολιτικές που πρέπει να εφαρμοστούν. Η αντιπαράθεση δεν πρέπει να γίνεται με όρους τεχνητής πόλωσης και δεν πρέπει να θίγει την αναγκαία ομαλότητα και τη σταθερότητα των πολιτικών θεσμών και λειτουργιών», υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ .

Ο κ. Κουβέλης ανέφερε ότι η προσπάθεια της κυβέρνησης να καλλιεργήσει τεχνητή αισιοδοξία δεν μπορεί να αλλάξει την αντικειμενική πραγματικότητα καθώς, όπως είπε: «…. η τελική αξιολόγηση του υφιστάμενου προγράμματος από την τρόικα, η νέα συμφωνία με τους εταίρους και οι παράμετροι αυτής, καθώς και η διευθέτηση του δημοσίου χρέους παραμένουν ανοικτά ζητήματα μεγάλης σημασίας, τα οποία θα καθορίσουν σε μεγάλο βαθμό τη νέα φάση».

Προειδοποίηση απηύθυνε και στον ΣΥΡΙΖΑ, υποστηρίζοντας ότι:«πρέπει να γνωρίζει ότι η απαγκίστρωση από το μνημόνιο δεν μπορεί να υπάρξει μέσα από την κατάργησή του με ένα νόμο. Να γνωρίζει ότι όλα τα ανοικτά θέματα θα τα βρει μπροστά της η οποιαδήποτε νέα κυβέρνηση. Τα προβλήματα και οι αντικειμενικοί περιορισμοί δεν ξεπερνιούνται μόνο με τη βούληση και οι συσχετισμοί δεν θα αλλάξουν μόνο με την επιθυμία».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σ. Βούλτεψη: Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ οφείλει εξηγήσεις

Η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη δήλωσε ότι ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε ως πολύ σοβαρή υπόθεση τις «καταγγελίες» του κ. Χαϊκάλη. «Ασφαλώς είναι πολύ σοβαρή υπόθεση, αφού ο κ. Τσίπρας αποδεχόταν ως στενό και αξιόπιστο συνομιλητή του στις κλειστές συσκέψεις με τον κ. Καμμένο το καταγγελλόμενο πρόσωπο» συνέχισε η κα Βούλτεψη, σημειώνοντας[…]

Περισσότερα »

Το βάρος πέφτει στο «Σχέδιο Ελλάδα»

«Κλείδωσε» η ημερομηνία του Συνεδρίου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, που δεν είναι άλλη από το τριήμερο 30 Ιουνίου – 2 Ιουλίου, και το βάρος για την Χαριλάου Τρικούπη πέφτει τώρα στο «σχέδιο Ελλάδα» που θα παρουσιαστεί αναλυτικά κατά τη διάρκεια του τριημέρου. Πρόκειται για ένα σχέδιο παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας, με[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *