Δημοτικό Θέατρο Πειραιά και ΟΛΠ: Δραση 2

Από την Κατερίνα Παπαγεωργίου…

 

Η συνεργασία ανάμεσα στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά και τον ΟΛΠ συνεχίζεται  πάντα με στόχο την ανάδειξη του  ελληνικού πολιτισμού με μια δεύτερη κοινή τους δράση που θα πραγματοποιηθεί στις 30 Ιουλίου στην  προβλήτα των πλοίων κρουαζιέρας. (πύλη Ε12).

Κι αυτήν την φορά, ο γνωστός σκηνοθέτης Νίκος Διαμαντής, διευθυντής του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά, σκηνοθετεί για την παράσταση “Θάλασσα στην άκρη, η Ελλάδα-Climbingthesea, Δράση 2”.

Σ΄αυτήν την δεύτερη συνεργασία, ανάμεσα σε ΟΛΠ και ΔΘΠ, όπου  ο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά παρεμβαίνει στον χώρο του τουρισμού και ειδικότερα της κρουζιέρας, έργα του αρχαίου ελληνικού θεάτρου συναντιούνται με τη λαική παράδοση και την ελληνική ποίηση. Ενας τρόπος, ώστε η πρώτη εντύπωση των ξένων τουριστών που ταξιδεύουν στην Ελλάδα, να συνδέεται με την  ελληνική μουσική, το  αρχαίο θέατρο και τον λόγο των πιο σημαντικών μας ποιητών.

Στην παράσταση, όπου συμμετέχουν πολλοί νέοι ταλαντούχοι ηθοποιοί, η σκηνοθεσία είναι του Νίκου Διαμαντή, η μουσική επιμέλεια και διδασκαλία του Νίκου Βασιλείου. Τραγούδι:Μαργαρίτα Συγγενιώτου. Στην άρπα: Λίλια Εσίποβα. Φλάουτο: Ευη Μάζη.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πολιτιστική Ατζέντα… προτάσεις πολιτισμού και ψυχαγωγίας (19.11)

Από την Κατερίνα Παπαγεωργίου… Η παράσταση “Still Life” του γνωστού δημιουργού Δημήτρη Παπαϊωάννου, στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, δίνει μια μεγάλη ευκαιρία σήμερα Πέμπτη στις 9μμ σε νέους μέχρι 25 χρονών αλλά και σε θεατρόφιλους ανώ των 65, να δουν το έργο με εισιτήριο μόνο 5 ευρώ. Να υπογραμμίσουμε, πως το[…]

Περισσότερα »

Συγκίνησε τον Πειραιά η παράσταση για την γενοκτονία των Αρμενίων

του Θοδωρή Ασβεστόπουλου… Ένα συγκινητικό ταξίδι στην Ιστορία πρόσφερε στο κοινό του Πειραιά η καταξιωμένη ηθοποιός Χριστίνα Αλεξανιάν, κερδίζοντας το πιο θερμό χειροκρότημα εκατοντάδων

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *