Δημ. Πινακοθήκη Πειραιά: Έκθεση ζωγραφικής «Τύμπανον αλαλάζον»

Της Γιώτας Φλώρου

Αναδρομική έκθεση ζωγραφικής με τίτλο «Τύμπανον αλαλάζον» θα πραγματοποιήσει από τις 18 ως τις 24 Ιανουαρίου στη Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά ο Πειραιώτης καλλιτέχνης Νίκος Φραγκούλης.

Τα εγκαίνια της έκθεσης, η οποία θα περιλαμβάνει έργα με τοπία, προσωπογραφίες και «Πειραϊκά» θέματα,θα γίνουν την ερχόμενη Δευτέρα 18 Ιανουαρίου στις 19.30 το βράδυ. Από τις 19 Ιανουαρίου, το κοινό θα μπορεί να επισκέπτεται την έκθεση κατά τις ώρες λειτουργίας της Πινακοθήκης.

Ο Νίκος Φραγκούλης γεννήθηκε στον Πειραιά το 1954. Είναι παιδί προσφύγων από την Σμύρνη. Οι τρεις μεγάλες του αγάπες από παιδί ήταν η ζωγραφική, η θάλασσα και η μουσική.

Με την μικρή βάρκα του πατέρα του, όργωναν τον Σαρωνικό και τα παιδικά του μάτια γέμιζαν γαλάζιο και αλμύρα. Όλες αυτές τις όμορφες εικόνες τις αποτύπωνε στα τραχιά μπλοκ ζωγραφικής της εποχής. Τα αγαπημένα του χρώματα έγιναν το γαλάζιο, το πράσινο, το καφέ και το βαθύ κόκκινο.

Μεγαλώνοντας, τελείωσε το Γυμνάσιο και το «Ορφείο Ωδείο Αθηνών». Γράφτηκε στο UniversitedeVincennesτου Παρισιού, αλλά οικονομικές δυσκολίες τον ανάγκασαν να διακόψει τις σπουδές του.  Γυρνώντας στην Ελλάδα έπαιξε μουσική με γνωστά σχήματα και ορχήστρες ενώ αφιέρωσε πολύ χρόνο στην ζωγραφική συμμετέχοντας σε εκθέσεις.

Το 2003, πραγματοποίησε στο Ναυτικό Μουσείο του Πειραιά μέσω του οργανισμού AlbertShweitzerατομική έκθεση κυρίως με θαλασσινές εικόνες από την Ελλάδα.

Το ύφος του είναι τις περισσότερες φορές έντονα ρεαλιστικό και η θεματολογία του βασίζεται σε βιωματικά και ανθρωποκεντρικά στοιχεία.

Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά: Φίλωνος 29, ώρες λειτουργίας: Τρίτη-Παρασκευή: 9.00 π.μ-2.00 μ.μ. και 5.00 μ.μ.-9.00 μ.μ., Σάββατο και Κυριακή: 10.00 π.μ.-3.00 μ.μ.

 

 

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

O Καραγκιόζης αφηγείται τη Ναυμαχία της Σαλαμίνας

Τον έχουμε απολαύσει σε ρόλο φούρναρη, γιατρού, ψαρά αλλά πρώτη φορά θα δούμε τον Καραγκιόζη να αφηγείται στα παιδιά του, τη Ναυμαχία της Σαλαμίνας, την περίφημη Ναυμαχία που άλλαξε τον ρου της ιστορίας και έχει αναγνωριστεί παγκοσμίως. Μια παράσταση του Θεάτρου Σκιών του Δημήτρη Αθανασίου, με εκλαϊκευμένη αφήγηση που περνά[…]

Περισσότερα »

Χριστουγεννιάτικο «ταξίδι» στην Βιβλιοθήκη του Ιδρύματος Ευγενίδου

Σαββατιάτικες συναντήσεις με άρωμα Χριστουγέννων, για τους μικρούς μας φίλους στη Βιβλιοθήκη του Ιδρύματος Ευγενίδου! Το Χριστουγεννιάτικο «ταξίδι» στη γνώση θα πραγματοποιηθεί στις 14 και 28 Δεκεμβρίου, ώρα 12:30, με δύο «σταθμούς»:

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *