Διατηρούν την αισιοδοξία τους οι Ξενοδόχοι

Του Θοδωρή Ασβεστόπουλου

Μειώσεις από 30% έως 40% παρουσιάζουν οι κρατήσεις στα ξενοδοχεία αυτή την περίοδο (τέλη Ιουνίου) σε σύγκριση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

«Δεν είναι θέμα δημοψηφίσματος, αφού γενικότερα υπάρχει δυσκολία στο κλίμα και στη λειτουργία του ελληνικού τουρισμού αυτές τις μέρες. Ο ήλιος συνεχίζει να λάμπει και η θάλασσα να είναι καταπληκτική στην Ελλάδα και δεν υπάρχει κανένας λόγος να γίνονται ακυρώσεις», δήλωσε στο ΚΑΝΑΛΙ 1 ο εκπρόσωπος τύπου του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων Ξενοφών Πετρόπουλος. «Δυστυχώς όμως», όπως σημείωσε, «τις τελευταίες μέρες τα στοιχεία που έχουμε δείχνουν ότι την ίδια περίοδο πέρσι τα συστήματα των touroperatorsλάμβαναν ημερησίως περίπου 120.000 κρατήσεις. Φέτος όμως αυτός ο αριθμός έχει μειωθεί κατά 30% με 40%. Δηλαδή από τις 26 Ιουνίου και μετά χάνουμε καθημερινά περίπου στις 45.000 κρατήσεις».

Παρ’ όλα αυτά ο κ. Πετρόπουλος εξέφρασε την αισιοδοξία ότι υπάρχει ακόμα χρόνος να καλυφθεί το κενό των κρατήσεων που δημιουργήθηκε τις προηγούμενες μέρες. Αυτό όμως, είπε συμπληρώνοντας, υπό την προϋπόθεση ότι θα επιτευχθεί μία συμφωνία την επόμενη εβδομάδα καλώς εχόντων των πραγμάτων, εξομαλυνθούν τα οικονομικά προβλήματα που υπάρχουν και βελτιωθεί η εικόνα της Ελλάδος  στο εξωτερικό,.

Σχετικά με το δημοψήφισμα ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΕΤΕ επανέλαβε την θέση του συνδέσμου που είναι παρόμοια με των υπόλοιπων φορέων υπέρ της ψήφου στο ΝΑΙ: «θεωρούμε ότι δεν υπάρχει μία εναλλακτική και ότι δεν μπορούμε να χάσουμε έτσι απότομα και γρήγορα τα ευρωπαϊκά κεκτημένα. Θεωρούμε ότι η θέση της Ελλάδας, τόσο τουριστικά όσο και γενικότερα, είναι εντός του ευρώ και εντός της Ευρώπης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κατάληψη του προξενείου Βερολίνου από έλληνες αλληλέγγυους

Διαμαρτυρία για την εκκένωση κατειλημμένων κτηρίων στην Ελλάδα. Ειρηνική διευθέτηση μετά από προσπάθειες ελλήνων διπλωματών. Ενδεχομένως να συνεχιστούν οι καταλήψεις προξενικών αρχών στο εξωτερικό.

Περισσότερα »

«Ο Τσίπρας στην Αμερική δεν έδωσε απαντήσεις…»

Με 3,4 δις βρέθηκε και το 2015 στην λίστα Forbes στη θέση 577 στους δισεκατομμυριούχους παγκοσμίως. O Γιάννης Κατσιματίδης (John Catsimatides), γεννήθηκε στη Νίσυρο στις 7 Σεπτεμβρίου του 1948 και σε ηλικία 6 μηνών μετανάστευσε με την οικογένειά του στην Αμερική(Νέα Υόρκη). Μετά από την συνήθη διαδικασία των μεταναστευτικών αρχών[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *