Δικηγόροι Πειραιά: συνέχιση της αποχής μέχρι και την 01/02

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά κατά την έκτακτη συνεδρίασή του της 22/01/2016, εναρμονιζόμενο με την απόφαση της Συντονιστικής Επιτροπής των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, αποφάσισε την συνέχιση της αποχής των Δικηγόρων Πειραιά μέχρι και την Δευτέρα, 01/02/2016, διότι διαπίστωσε ότι δεν υπήρξε καμία ουσιαστική πρόοδος στο θέμα του ασφαλιστικού.

Το νέο αυστηρό πλαίσιο χορήγησης αδειών έχει ως εξής:

  1. Παραγραφές – προθεσμίες (αστικά, διοικητικά, ποινικά, συμπεριλαμβανομένης και της συμπλήρωσης ορίου προσωρινής κράτησης).
  2. Αναστολές πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας και μόνον.
  3. Για τις ποινικές υποθέσεις στα πλημμελήματα όταν συντρέχει περίπτωση παραγραφής, ήτοι για πλημμελήματα που από τον χρόνο τελέσεως της πράξεως έχει συμπληρωθεί 6ετία σε α΄ βαθμό και 7ετία σε β΄ βαθμό.

 

Δεν απαιτείται άδεια στην κατάθεση προτάσεων (20ήμερο) και προσθήκης – αντίκρουσης της τακτικής πολυμελούς.

Αναβολές

Για τη διευκόλυνση όλων κατά τη διάρκεια της αποχής θα επιτρέπεται στους συναδέλφους η παράσταση ενώπιον των δικαστηρίων για την υποβολή αιτήματος αναβολής, με την υποχρέωση – στην περίπτωση μη παράστασης της πλευράς του αντιδίκου – να προβαίνουν αμελλητί και με κάθε πρόσφορο μέσο στην ενημέρωση του συναδέλφου που εκπροσωπεί την πλευρά του αντιδίκου για την ημερομηνία της νέας δικασίμου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

«Μνημόνιο» για τα εμβόλια από την κυβέρνηση

Για την πρόληψη μεταδοτικών νοσημάτων συζητά η Περιφερειακή Επιτροπή του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ), η οποία συνεδριάζει από την Τετάρτη (05/12/2018) στην Αθήνα, με προεδρεύοντα τον γενικό γραμματέα Δημόσιας Υγείας, Γιάννη Μπασκόζο. Το οξύμωρο είναι ότι η Ελλάδα δεν ακολουθεί τις οδηγίες του ΠΟΥ ως προς τη χρηματοδότηση του κύριου μέσου[…]

Περισσότερα »

Εκδήλωση – επιτυχία από το Κανάλι Ένα 90.4 fm

Με αφορμή τα τραγικά γεγονότα στο Παρίσι, το Δημοτικό Ραδιόφωνο Πειραιά «Κανάλι Ένα 90,4» σε συνεργασία με την Ελληνογαλλική Σχολή Πειραιά «SaintPaul», διοργάνωσε βράδυ της Δευτέρας μία εξαιρετικά ενδιαφέρουσα εκδήλωση με θέμα «Πρόοδος ή Μεσαίωνας στην Ευρώπη της ελευθερίας». Στην ομιλία – που εξελίχτηκε σε ανοιχτή συζήτηση με το κοινό- […]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *