Δικηγόροι Πειραιά: συνέχιση της αποχής μέχρι και την 01/02

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά κατά την έκτακτη συνεδρίασή του της 22/01/2016, εναρμονιζόμενο με την απόφαση της Συντονιστικής Επιτροπής των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, αποφάσισε την συνέχιση της αποχής των Δικηγόρων Πειραιά μέχρι και την Δευτέρα, 01/02/2016, διότι διαπίστωσε ότι δεν υπήρξε καμία ουσιαστική πρόοδος στο θέμα του ασφαλιστικού.

Το νέο αυστηρό πλαίσιο χορήγησης αδειών έχει ως εξής:

  1. Παραγραφές – προθεσμίες (αστικά, διοικητικά, ποινικά, συμπεριλαμβανομένης και της συμπλήρωσης ορίου προσωρινής κράτησης).
  2. Αναστολές πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας και μόνον.
  3. Για τις ποινικές υποθέσεις στα πλημμελήματα όταν συντρέχει περίπτωση παραγραφής, ήτοι για πλημμελήματα που από τον χρόνο τελέσεως της πράξεως έχει συμπληρωθεί 6ετία σε α΄ βαθμό και 7ετία σε β΄ βαθμό.

 

Δεν απαιτείται άδεια στην κατάθεση προτάσεων (20ήμερο) και προσθήκης – αντίκρουσης της τακτικής πολυμελούς.

Αναβολές

Για τη διευκόλυνση όλων κατά τη διάρκεια της αποχής θα επιτρέπεται στους συναδέλφους η παράσταση ενώπιον των δικαστηρίων για την υποβολή αιτήματος αναβολής, με την υποχρέωση – στην περίπτωση μη παράστασης της πλευράς του αντιδίκου – να προβαίνουν αμελλητί και με κάθε πρόσφορο μέσο στην ενημέρωση του συναδέλφου που εκπροσωπεί την πλευρά του αντιδίκου για την ημερομηνία της νέας δικασίμου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ισοβίτης κρυβόταν σε σκήτες και κελιά του Αγίου Όρους

Συνελήφθη στις Καρυές Αγίου Όρους, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αγίου Όρους, 48χρονος καθώς σε βάρος του εκκρεμούσαν συνολικά 13 καταδικαστικές αποφάσεις για απάτη, πλαστογραφία, υπεξαίρεση, χρέη προς το Δημόσιο κ.α. Πρόκειται -κατά πληροφορίες- για πρώην δημοτικό υπάλληλο, ο οποίος ζούσε σε σκήτες και κελιά του Αγίου Όρους και σύμφωνα με[…]

Περισσότερα »

Τρεις συλλήψεις για τη ληστεία και απόπειρα ασέλγειας σε βάρος δύο γυναικών στο Στρέφη

Με την κατηγορία της ληστείας και της απόπειρας ασέλγειας σε βάρος δύο νεαρών γυναικών στον λόφο του Στρέφη συνελήφθησαν τρεις Αλγερινοί. Σύμφωνα με την αστυνομία, οι τρεις δράστες αφού ακινητοποίησαν τις νεαρές με την απειλή όπλου, τις λήστεψαν, στη συνέχεια προσπάθησαν να ασελγήσουν πάνω τους, αλλά εκείνες αντιστάθηκαν και τότε[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *