Διοικητής ΟΑΕΕ: Δεν υπάρχει πρόβλημα με συντάξεις

Για έλλειμμα το οποίο ανέρχεται στα 540 εκατ. ευρώ από οφειλές ασφαλισμένων σε σχέση με τις εισπράξεις που πρέπει να γίνουν έκανε λόγο στην “Κοινωνία Ώρα MEGA” ο διοικητής του ΟΑΕΕ, Τάσος Πετρόπουλος, εκτιμώντας ωστόσο ότι δεν θα προκύψει πρόβλημα με την καταβολή των συντάξεων.

Ο κ. Πετρόπουλος είπε ότι περίπου 300.000 ασφαλισμένοι δεν πληρώνουν εισφορές -σχεδόν ένας στους δυο- και αναγνώρισε ότι όσοι δεν πληρώνουν έχουν επί της ουσίας “αποβληθεί από το σύστημα ασφάλισης”.

Τόνισε όμως ότι κατά την εκτίμησή του, δεν θα υπάρξει πρόβλημα με τις συντάξεις, κάνοντας λόγο για “κούρσα στις προσπάθειές μας να καλύψουμε κενά” και λέγοντας όμως ότι η προσέλευση των ασφαλισμένων στις ρυθμίσεις για τις οφειλές μέχρι 30 Απριλίου θα κρίνει τις εξελίξεις.

Ανέφερε ότι όσοι ασφαλισμένοι υπαχθούν στη ρύθμιση για τις οφειλές προς τον οργανισμό μέχρι τις 30 Απριλίου θα επωφεληθούν από τις μειωμένες εισφορές. “Έχουμε πάει στους 1.000 την ημέρα από τους 400 που ήταν την πρώτη μέρα της εφαρμογής”, είπε.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Νέες ανατροπές στις επικουρικές συντάξεις από τον Ιούλιο

Νέες ανατροπές έρχονται στις επικουρικές συντάξεις από τον ερχόμενο Ιούλιο αφού αλλάζει ο τρόπος υπολογισμού τους. Σύμφωνα με πληροφορίες το επικρατέστερο σενάριο που επεξεργάζεται το υπουργείο Εργασίας είναι η εφαρμογή και στα επικουρικά ταμεία του μαθηματικού τύπου, δηλαδή του τρόπου υπολογισμού που ισχύει πλέον στα ταμεία που δίνουν το εφάπαξ.[…]

Περισσότερα »

Με επιτυχία η πρώτη έξοδος στις αγορές με επιτόκιο 4,95%

Του Νίκου Μπαρδούνια… Την επιτυχή έκδοση του ομολόγου 5ετους διάρκειας ανακοίνωσε πριν λίγη ώρα το υπουργείο Οικονομικών τονίζοντας ότι αντλήθηκαν 3 δις ευρώ με επιτόκιο 4,95%. Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών , «η ζήτηση για τα ομόλογα ήταν πολύ ισχυρή» και η συμμετοχή των ξένων θεσμικών επενδυτών αναμένεται να[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *