Διοικητής ΟΑΕΕ: Δεν υπάρχει πρόβλημα με συντάξεις

Για έλλειμμα το οποίο ανέρχεται στα 540 εκατ. ευρώ από οφειλές ασφαλισμένων σε σχέση με τις εισπράξεις που πρέπει να γίνουν έκανε λόγο στην “Κοινωνία Ώρα MEGA” ο διοικητής του ΟΑΕΕ, Τάσος Πετρόπουλος, εκτιμώντας ωστόσο ότι δεν θα προκύψει πρόβλημα με την καταβολή των συντάξεων.

Ο κ. Πετρόπουλος είπε ότι περίπου 300.000 ασφαλισμένοι δεν πληρώνουν εισφορές -σχεδόν ένας στους δυο- και αναγνώρισε ότι όσοι δεν πληρώνουν έχουν επί της ουσίας “αποβληθεί από το σύστημα ασφάλισης”.

Τόνισε όμως ότι κατά την εκτίμησή του, δεν θα υπάρξει πρόβλημα με τις συντάξεις, κάνοντας λόγο για “κούρσα στις προσπάθειές μας να καλύψουμε κενά” και λέγοντας όμως ότι η προσέλευση των ασφαλισμένων στις ρυθμίσεις για τις οφειλές μέχρι 30 Απριλίου θα κρίνει τις εξελίξεις.

Ανέφερε ότι όσοι ασφαλισμένοι υπαχθούν στη ρύθμιση για τις οφειλές προς τον οργανισμό μέχρι τις 30 Απριλίου θα επωφεληθούν από τις μειωμένες εισφορές. “Έχουμε πάει στους 1.000 την ημέρα από τους 400 που ήταν την πρώτη μέρα της εφαρμογής”, είπε.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Επτά είδη ενισχύσεων στο νέο αναπτυξιακό

 Το νέο νομοθετικό πλαίσιο περιλαμβάνει σειρά ενισχύσεων που αφορά τους περισσότερους κλάδους της οικονομίας με βασικότερη εξ αυτών τις φοροαπαλλαγές. Τι προβλέπει για Ταμεία συμμετοχών, clusters, καινοτομία. Η σύσταση αναπτυξιακού συμβουλίου. Οι ρυθμίσεις για παλαιές επενδύσεις. Κατατέθηκε στη Βουλή ο νέος αναπτυξιακός νόμος που αναμένεται να ψηφιστεί στα μέσα της[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *