Δραγασάκης: Δεν υπήρχε σχέδιο Χ από τον Βαρουφάκη

Ο Γιάννης Δραγασάκης «καρφώνει» τον Γιάνη Βαρουφάκη, αναφορικά με τα όσα δήλωσε στον ΣΚΑΙ, περί ύπαρξης σχεδίου Χ, σε περίπτωση ρήξης με τους δανειστές.

«Δεν υπήρχε σχέδιο Β, Χ ή οτιδήποτε άλλο από τον κύριο Βαρουφάκη. Του είχα ζητήσει γραπτή εισήγηση. Μου είχε πει ότι θα μου στείλει 60 σελίδες. Δεν μου τις έστειλε ποτέ», τόνισε στην Καθημερινή ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και συμπλήρωσε:
«Τόσο πριν όσο και μετά τις εκλογές μελετούσαμε ποικίλα ενδεχόμενα, Εντολής διεύρυνσης σεναρίων υπήρχε, αλλά εντολή εφαρμογής ρήξης δεν δόθηκε ποτέ».
Ο ίδιος υποστηρίζει ότι δεν ήξερε τίποτα για σχέδιο Βαρουφάκη: «Αυτό που ξέρω είναι ότι όποτε αναφερόμουν στην ανάγκη να ακολουθήσουμε εναλλακτικό δρόμο, όποτε έλεγα ότι το ριζοσπαστικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να εφαρμοστεί μόνο με εθνικό νόμισμα, επικρατούσε νευρικότητα έως και πανικός».
Επίσης εξέφρασε άγνοια για οποιαδήποτε επικοινωνία του Πεκίνου με την ελληνική πλευρά, μέσω γερμανικής παρέμβασης, όπως υποστήριξε ο πρώην ΥΠΟΙΚ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

«Ακανθώδες αλλά προς την σωστή κατεύθυνση το ζήτημα των εργασιακών σχέσεων»

Της Λιάνας Γουγή…. «Το ζήτημα της διαπραγμάτευσης των εργασιακών σχέσεων είναι ακανθώδες, αλλά η κυβέρνηση έχει βάσιμους λόγους να πιστεύει ότι η δεύτερη αξιολόγηση θα κλείσει με θετικά», δήλωσε μιλώντας στο «Κανάλι 1» ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Αντώνης Μπαλωμενάκης. «»Έχουμε στο πλευρό μας ευρωπαικούς κύκλους για το θέμα των συλλογικών[…]

Περισσότερα »

Δούρου: «Οι πολίτες θα κάνουν τις εθνικές εκλογές άμεσες και επιβεβλημένες»

Βέβαιη ότι το αποτέλεσμα των αυτοδιοικητικών εκλογών και των ευρωεκλογών θα καταστήσει «άμεσες και επιβεβλημένες» τις εθνικές εκλογές εμφανίζεται η υποψήφια περιφερειάρχης του ΣΥΡΙΖΑ στην Αττική κ. Ρένα Δούρου σε συνέντευξή της στην «Κ». Η κ. Δούρου καλεί τους πολίτες στη διαμόρφωση ενός ισχυρού κοινωνικού μετώπου του συνδυασμού της «Δύναμη[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *