Δωρεάν εμβολιασμός -σήμερα και αύριο- για τον HPV

Με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου η  Β’ Μαιευτική και Γυναικολογική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών στο Αρεταίειο Νοσοκομείο, προσφέρει δωρεάν εμβολιασμό για τον HPV  σε περιορισμένο αριθμό νεαρών κοριτσιών, σήμερα Πέμπτη και αύριο  (800-1200).

Επίσης, σε συνεργασία με τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό,  προσφέρει δωρεάν σε ανασφάλιστες και άπορες γυναίκες, γυναικολογική εξέταση, ψηλάφηση μαστού και εξέταση κατά Παπανικολάου.   Η εξέταση θα γίνει στα Εξωτερικά Ιατρεία του Αρεταιείου Νοσοκομείου και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. 

Σημειώνεται πως η δυνατότητα δωρεάν εμβολιασμού για τον HPV (ιό ανθρώπινων θηλωμάτων), στις ηλικίες  από 18 – 26 ετών, παύει να ισχύει από 1η Ιανουαρίου 2017 και αυτό σύμφωνα με την επιστημονική κοινότητα πρέπει να  λειτουργήσει ως έναυσμα για τον εμβολιασμό τους, τον οποίο έχουν ήδη καθυστερήσει.

Στη χώρα μας το εμβόλιο είναι ενταγμένο στα υποχρεωτικά εμβόλια που προτείνει το Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμών και μάλιστα από τον Ιανουάριο του 2015 υπάρχουν νεότερες εξελίξεις που αφορούν τη σύσταση και αποζημίωση του εμβολίου έναντι του HPV. Ειδικότερα, η ηλικία έναρξης της σύστασης εμβολιασμού μετατέθηκε στα 11 έτη. Το εμβόλιο συστήνεται για όλα τα κορίτσια 11-15 ετών και για τις γυναίκες 15-26 ετών, που δεν έχουν προλάβει να εμβολιαστούν στην αρχικά προτεινόμενη ηλικία. Επιπλέον οι δόσεις του εμβολίου μειώθηκαν σε 2 από 3 για τις νεότερες εφήβους, γεγονός που ευνοεί την αύξηση της συμμόρφωσης και άρα της εμβολιαστικής κάλυψης.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ – ΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΤΛΑΣ: Η ηλεκτρονική πληροφόρηση των ασφαλισμένων

Σύσκεψη του υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση και του διευθύνοντος συμβούλου της ΗΔΙΚΑ Χρήστου Χάλαρη με τους διοικητές των Ασφαλιστικών Ταμείων προκειμένου να παρουσιάσουν το σύστημα “Άτλας”, για την αναβάθμιση της οργάνωσης και λειτουργίας του ασφαλιστικού συστήματος. Το σύστημα «Άτλας» περιλαμβάνει και Εθνικό Μητρώο Δικαιούχων Περίθαλψης, το οποίο -σε ηλεκτρονική διασύνδεση με τους παρόχους Υγείας[…]

Περισσότερα »

Μέλη της ΕΣΗΕΑ οι δημοσιογράφοι που εργάζονται στο διαδίκτυο

Ξεκινούν άμεσα οι διαδικασίες έναρξης για την εγγραφή στην ΕΣΗΕΑ των δημοσιογράφωνπου εργάζονται στο ίντερνετ. Η απόφαση ελήφθη στη σημερινή συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της ΕΣΗΕΑ, υπό την Μαρία Αντωνιάδου, έπειτα από διαμαρτυρίες των δημοσιογράφων που εργάζονται στο διαδίκτυο και από την απόφασή τους να μην συμμετέχουν στις απεργιακές κινητοποιήσεις της Ένωσης. Πρόκειται για μία ιστορική μέρα, αναγνώρισης[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *