Δ. Πειραιά: Εκδήλωση με θέμα το “Πάσχα στο Άγιο όρος”

Με πρωτοβουλία του Δημάρχου Πειραιά Βασίλη Μιχαλολιάκου και σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης του Δήμου, πραγματοποιείται εκδήλωση με θέμα: «ΠΑΣΧΑ ΣΤ’ ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ», την Τρίτη 8 Απριλίου, στις 19:00, στην αίθουσα εκδηλώσεων της Ιωνιδείου Σχολής (είσοδος επί της οδού Σωτήρος Διός 17).

Την κατανυκτική και γεμάτη πνευματικότητα ατμόσφαιρα της Μεγάλης Εβδομάδας, στο Άγιον Όρος, θα μεταφέρουν οι ομιλητές της εκδήλωσης:

-Αρχιμανδρίτης Μεθόδιος Κρητικός, Ηγούμενος Ιερού Ησυχαστηρίου «Αναστάντος Χριστού».

-Λυκούργος Μαρκούδης, Διευθυντής Προγράμματος Ραδιοφωνικού Σταθμού Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς «ΠΕΙΡΑΪΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ».

Χαιρετισμό θα απευθύνουν:

– Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Βασίλης Μιχαλολιάκος και

– Ο συγγραφέας του βιβλίου «ΠΑΣΧΑ ΣΤ’ ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ» Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Προικοννήσου κ. ΙΩΣΗΦ.

Στην εκδήλωση θα προβληθεί υλικό από το τελετουργικό της κορυφαίας γιορτής της Ορθοδοξίας. Θα προβληθεί πως στην Αθωνική πολιτεία βιώνεται το Άγιον Πάσχα, με την Εβδομάδα των Παθών που κορυφώνεται με τη Σταύρωση του Χριστού, και ολοκληρώνεται με την Ακολουθία της Αναστάσεως.

Επίσης, θα παρουσιαστεί φωτογραφικό υλικό από τις Μονές του Αγίου Όρους.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

«Suono Italiano» – «Duo» Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης (9/2)

Ο Calogero Palermo στο κλαρινέτο και ο Michelangelo Carbonara στο πιάνο δίνουν μια μοναδική συναυλία στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης. Θα παρουρίασουν έργα των Johannes Brahms, Carlos Guastavino, Ferruccio Busoni & Francis Poulenc. Ο Calogero Palermo (Καλότζερο Παλέρμο), πρώτο κλαρινέτο της Ορχήστρας της Όπερας της Ρώμης, θεωρείται ένας από τους σημαντικότερους κλαρινετίστες[…]

Περισσότερα »

Επαναπατρισμός αρχαίου ελληνικού αργυρού νομίσματος

Μετά τις συστηματικές προσπάθειες των αρμοδίων υπηρεσιών του Υπουργείου Πολιτισμού, το ελβετικό Ομοσπονδιακό Ποινικό Δικαστήριο ικανοποίησε οριστικά το ελληνικό αίτημα δικαστικής συνδρομής περί κατάσχεσης ενός ιδιαίτερα σημαντικού νομίσματος υπέρ του Ελληνικού Δημοσίου και επαναπατρισμού του στην Ελλάδα. Πρόκειται για αρχαίο ελληνικό νόμισμα, αργυρό οκτάδραχμο, το οποίο χρονολογείται στα τέλη του[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *