Δ. Πειραιά: Πρόγραμμα εκτεταμένων ασφαλτοστρώσεων

Ο Δήμος  Πειραιά ξεκίνησε και υλοποιεί σε καθημερινή βάση ένα πρόγραμμα εκτεταμένων ασφαλτοστρώσεων με σκοπό την ριζική βελτίωση του οδικού δικτύου της πόλης, το οποίο παρουσιάζει σοβαρά προβλήματα εδώ και αρκετά χρόνια.

Πιο συγκεκριμένα  γίνονται ασφαλτοστρώσεις στο παραλιακό μέτωπο του Μικρολίμανου, καθώς και στη Τρούμπα στο πλαίσιο της συνολικότερης  αναβάθμισης και ανάπλασης της περιοχής, στην οποία -ας σημειωθεί – ότι  θα πραγματοποιηθούν τις ερχόμενες ημέρες εκδηλώσεις για τον εορτασμό των “Ημερών Θάλασσας 2016”.

Ήδη ασφαλτοστρώθηκαν οι οδοί: Φίλωνος, Νοταρά και 2ας Μεραρχίας, τοποθετήθηκαν φωτιστικά σώματα και φυτεύτηκαν δενδρώδεις πικροδάφνες. Τις επόμενες ημέρες θα συνεχιστούν τα έργα ασφαλτοστρώσεων και αναπλάσεων σε παρακείμενους δρόμους και  θα επεκταθούν σταδιακά σε όλες τις Δημοτικές Κοινότητες.

Ο ΑντιδήμαρχοςΟδοποιίας – Αποχέτευσης Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων κ. Αλέξανδρος Αργουδέλης δήλωσε σχετικά:

«Ο μεγάλος κυκλοφοριακός φόρτος που δέχεται καθημερινά ο Πειραιάς, λόγω και της λειτουργίας του λιμανιού, αλλά και η έλλειψη συντήρησης εδώ και αρκετά χρόνια  έχουν ως αποτέλεσμα να δημιουργούνται σημαντικές φθορές στο οδόστρωμα του οδικού δικτύου της πόλης μας.  Γι’ αυτό το λόγο ξεκινάμε έργα εκτεταμένων ασφαλτοστρώσεων σε όλες τις Δημοτικές Κοινότητες, αρχής γενομένης από το παραλιακό μέτωπο του Μικρολίμανου και την περιοχή της Τρούμπας. Στόχος μας είναι μέσα σε ένα εξάμηνο να αλλάξουμε ριζικά την εικόνα του οδικού δικτύου του Πειραιά, να το κάνουμε περισσότερο ασφαλές και άνετο για τους συμπολίτες μας και τους επισκέπτες της πόλης μας».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ημέρες Θάλασσας 2019: Οι εκδηλώσεις της Τετάρτης 8 Μαΐου

Συνεχίζονται οι εκδηλώσεις του Δήμου Πειραιά για τις “Ημέρες Θάλασσας 2019”. Αναλυτικά για σήμερα Τετάρτη 8 Μαϊου 2019 το πρόγραμμα είναι το εξής: 18:00 «Η ΓΟΗΤΕΙΑ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ, ΤΑ ΟΦΕΛΗ ΚΑΙ ΟΙ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ»Συνδιοργάνωση: Εταιρεία Γραμμάτων και Τεχνών Πειραιά – ΕΒΕΠ Αίθουσα «Γεώργιος Κασιμάτης»[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *