Δ. Πειραιά: Στρατηγική για την αστική αναβάθμιση και ανάπτυξη της πόλης

Παρουσιάστηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο  η στρατηγική  για την αστική αναβάθμιση και την οικονομική  ανάπτυξη της πόλης, τη δημιουργία  νέων θέσεων εργασίας και την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής.

Η στρατηγική αυτή αξιοποιεί το σύγχρονο χρηματοδοτικό εργαλείο της Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης (Ο.Χ.Ε.), το οποίο στοχεύει  στη  συγκέντρωση πόρων από ποικίλες χρηματοδοτικές πηγές.

Ο Δήμος Πειραιά, ξεκινάει διαδικασία δημόσιας διαβούλευσης, έτσι ώστε οι πολίτες, οι κοινωνικοί και επαγγελματικοί φορείς της πόλης, αλλά και οι θεσμικοί και κοινωνικοί εταίροι,  να συμβάλλουν εποικοδομητικά  στη βελτίωση της στρατηγικής με ιδέες και προτάσεις.

Το κείμενο στρατηγικής της Ο.Χ.Ε. είναι διαθέσιμο στην ιστοσελίδα του Δήμου Πειραιά μαζί με σχετικό ερωτηματολόγιο, στον εξής σύνδεσμο:

https://docs.google.com/forms/d/18oIZW9Ij4dszTV7cYX-hzI19PDSVCEuY6H2Ys4pJK78/viewform?c=0&w=1

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, δήλωσε: «Ο Δήμος Πειραιά, αξιοποιεί για πρώτη φορά, ένα σημαντικό χρηματοδοτικό εργαλείο, την Ολοκληρωμένη Χωρική Επένδυση, με σκοπό την οικονομική ανάπτυξη, τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, την ενδυνάμωση της κοινωνικής συνοχής καθώς και την αναβάθμιση του αστικού ιστού της πόλης.  Σε ένα εξαιρετικά δύσκολο οικονομικό περιβάλλον, η αξιοποίηση αυτού του εργαλείου αποτελεί μονόδρομο, για να γίνουν έργα, παρεμβάσεις και να ληφθούν πρωτοβουλίες, προκειμένου ο Πειραιάς να κάνει ένα σημαντικό βήμα προς τα εμπρός, όπως άλλωστε έχουμε δεσμευτεί. Καλώ τους πολίτες και τους φορείς να συμμετάσχουν στη δημόσια διαβούλευση  με ιδέες και  προτάσεις. Είναι προς όφελος όλων και κυρίως προς όφελος της πόλης μας».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Oι Συνδυασμοί παίρνουν θέση για την κοινωνική πολιτική

Τα θέματα της ανεργίας και της κοινωνικής πολιτικής έθιξαν οι εκπρόσωποι των Δημοτικών Συνδυασμών στο πλαίσιο των προεκλογικών εκπομπών του “Καναλιού Ένα” Την δημιουργία Μητρώου Ανέργων όπου θα είναι καταγεγραμμένοι από τον Δήμο όλοι οι άνεργοι του Πειραιά προτείνει εκ μέρους του συνδυασμού “Το Λιμάνι της Αγωνίας” με επικεφαλής τον[…]

Περισσότερα »

Χρ. Μακρής: 12 νεοϊδρυθέντα Tμήματα προσχολικής αγωγής στον Δ. Πειραιά

Της Κωνσταντίνας Πετούση…Για τις προσπάθειες του Δήμου Πειραιά και της Σχολικής Επιτροπής να δημιουργηθούν οι κατάλληλες δομές που θα φιλοξενούν παιδιά -στο πλαίσιο της δίχρονης

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *