Βράβευση ναυτικών με τη μεγαλύτερη υπηρεσία σε πλοία

Στα γραφεία της Ενώσεως Ελλήνων Εφοπλιστών πραγματοποιήθηκε, η ετήσια εκδήλωση βράβευσης των ναυτικών που τερμάτισαν το 2011 την  σταδιοδρομία  τους σε ποντοπόρα πλοία,  με τη μεγαλύτερη θαλάσσια υπηρεσία, καθώς και η απονομή  υποτροφιών σε  μεταπτυχιακούς σπουδαστές.

Τα βραβεία στους ναυτικούς  από 3.000 ευρώ  το καθένα  που απένειμε ο πρόεδρος της ΕΕΕ, έλαβαν  από την κατηγορία αξιωματικών, ο Γ’ Μηχανικός κύριος Σταύρος Ακουμιανάκης και από την κατηγορία των πληρωμάτων, ο Μάγειρος κ. Δημήτριος Μπαρμπούνης. Ο κ. Ακουμιανάκης από το Ρέθυμνο, γεννημένος το 1949, συνταξιοδοτήθηκε με συνολική θαλάσσια υπηρεσία 29 έτη, 3 μήνες και 4 ημέρες και είναι όλη σε ποντοπόρα άνω των 4.500 dwt. Το μεγαλύτερο μέρος της υπηρεσίας του έχει πραγματοποιηθεί σε πλοία της εταιρείας HALCOUSSISZ & G. COLTD.

Ο κ. Μπαρμπούνης από την Σύρο, γεννημένος το 1949, συνταξιοδοτήθηκε το 2011 με συνολική θαλάσσια υπηρεσία 32 έτη , 1μήνα και 20 μέρες εκ των οποίων τα 31 έτη, 7 μήνες και 23 μέρες σε ποντοπόρα άνω των 4.500 dwt. Σχεδόν όλη η υπηρεσία του πραγματοποιήθηκε σε πλοία της εταιρείας UnitedShippingandTrading.

O κ. Βενιάμης, καλωσορίζοντας τους παριστάμενους δήλωσε: «Φέτος, η εκδήλωση αυτή που αποτελεί θεσμό για την Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών και τα μέλη της, πραγματοποιείται σε μία ιδιαίτερα κρίσιμη χρονική συγκυρία για το μέλλον του τόπου μας. Ελπίζουμε όλοι και ευχόμαστε ολόψυχα να υπάρξει σύντομα αίσιο τέλος στην περιπέτεια που βιώνει η πατρίδα μας και η κοινωνία μας».

Οι  υποτροφίες  για τις μεταπτυχιακές σπουδές σε τομείς σχετικούς με τη ναυτιλία, απενεμήθησαν ως εξής:

 Την  υποτροφία  της Ενώσεως Ελλήνων Εφοπλιστών  στη μνήμη του Προέδρου της  Αντώνη Χανδρή  από 10.000  δολάρια έλαβε η κα Αριόλα Λιγκάταϊ. Γεννήθηκε  στην Αλβανία και έχει αποκτήσει την ελληνική ιθαγένεια. Τον Δεκέμβριο του 2011 πήρε το πτυχίο της Νομικής από το Πανεπιστήμιο Αθηνών με βαθμό 8,24.  Έχει ξεκινήσει μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο AixMarseille στο Δίκαιο Θαλασσίων Μεταφορών.

Την υποτροφία χορηγίας της κας Ειρήνης Νταϊφά στη μνήμη του πατέρα της Σταύρου έλαβε η κα Ελένη Μπουγιούκου.   Τον Ιούλιο του 2014 έλαβε το πτυχίο της από την Σχολή Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Πατρών με βαθμό 7,26. Τον Σεπτέμβριο του 2014 ξεκίνησε μεταπτυχιακές σπουδές στο NewcastleUniversity στο MaritimeTransportwithManagement.

Τέλος την υποτροφία του Lloyd’sRegisterFoundation ύψους 10.000 Λιρών Αγγλίας, έλαβε ο κος Γρηγόριος-Κωνσταντίνος Σερεφιάς. Τον Νοέμβριο του 2014 αποφοίτησε από το Τμήμα Ναυτιλίας και Επιχειρηματικών Υπηρεσιών του Πανεπιστημίου Αιγαίου με βαθμό Άριστα. Έχει λάβει επαίνους και βραβεία για την υψηλή του απόδοση στη διάρκεια των σπουδών του. Τον Σεπτέμβριο του 2015 θα ξεκινήσει μεταπτυχιακές σπουδές στον τομέα MaritimeOperationsandManagement στο Πανεπιστήμιο JohnMoores στο Liverpool.

Κλείνοντας τη σημερινή εκδήλωση, ο Πρόεδρος της ΕΕΕ κ. Θ. Βενιάμης   είπε :

«Εύχομαι ολόψυχα στους αγαπητούς μας ναυτικούς που βραβεύθηκαν σήμερα, υγεία και προσωπική ευτυχία κοντά στις οικογένειές τους. Θέλω να ελπίζω ότι θα κρατήσετε ζωντανές στην μνήμη σας τις θετικές εμπειρίες και αναμνήσεις από την πολύχρονη σταδιοδρομία σας στο ναυτικό επάγγελμα και θα τις μεταλαμπαδεύσετε στις νεώτερες γενιές των ναυτικών μας.

Εύχομαι επίσης στους νέους επιστήμονες καλή επιτυχία στις σπουδές που έχετε επιλέξει και να είστε αισιόδοξοι ότι η εξειδικευμένη μόρφωση που με ζήλο επιδιώκετε να αποκτήσετε, θα σας βοηθήσει στον δύσκολο στίβο της μετέπειτα επαγγελματικής σας σταδιοδρομίας και στην επίτευξη των στόχων που έχετε θέσει».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Χ. Σταϊκούρας: “Το 2014 η οικονομία θα αρχίσει να ανακάμπτει”

«Το 2014 εκτιμάται ότι η ύφεση θα τερματιστεί και η οικονομία θα αρχίσει να ανακάμπτει» δήλωσε στην Ολομέλεια της Βουλής ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών. «Η χώρα μετά από πολλά χρόνια επιτυγχάνει πρωτογενές πλεόνασμα, βιώσιμο. Το οικονομικό κλίμα έχει βελτιωθεί. Το κόστος δανεισμού έχει μειωθεί», τόνισε ο Χρήστος Σταϊκούρας. Το πρωτογενές[…]

Περισσότερα »

Στουρνάρας: Χωρίς μείωση χρέους δεν βγαίνουμε στις αγορές

Ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας με ρυθμό 2,7% το 2017 υπό την προϋπόθεση να ολοκληρωθεί γρήγορα η δεύτερη αξιολόγηση της οικονομίας από τους δανειστές, προβλέπει ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος. Ο κ. Στουρνάρας μιλώντας στο ετήσιο συνέδριο του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων ζήτησε για μία ακόμη φορά να προχωρήσει η[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *