ΕΕΚΤ: Μειώθηκαν (και πάλι…) τα έσοδα στην κινητή

Αρνητικό φαίνεται να είναι και φέτος το πρόσημο στα έσοδα από υπηρεσίες της κινητής τηλεφωνίας. Βάσει των στοιχείων της Ένωσης Εταιρειών Κινητής Τηλεφωνίας (ΕΕΚΤ) το 2015 τα έσοδα του κλάδου από υπηρεσίες μειώνονται για 8ο συνεχή χρόνο με ετήσιο ρυθμό 4,1%. Αντίθετα, τα έσοδα από δεδομένα και οι πωλήσεις συσκευών συμβάλλουν φέτος θετικά στα έσοδα.

Ειδικότερα, στο 9μηνο φέτος τα έσοδα από υπηρεσίες στην αγορά της κινητής τηλεφωνίας και διαμορφώθηκαν σε 1,435 δις. ευρώ, ενώ τα EBITDA (κέρδη προ φόρων τόκων και αποσβέσεων) ήταν 556 εκατ. ευρώ μειωμένα κατά 2%.

Οι επενδύσεις του κλάδου αυξήθηκαν κατά 12,5% και διαμορφώθηκαν σε 213 εκατ. ευρώ. Όπως σημειώνεται από την ΕΕΚΤ την τελευταία 5ετία, όπου συνολικά οι επενδύσεις στην ελληνική οικονομία έχουν μειωθεί κατά δύο τρίτα, ο κλάδος συνεχίζει να επενδύει κάθε έτος το 11%-13% των εσόδων του και το 28%-35% του EBITDA, χωρίς τις επενδύσεις σε άδειες δικτύων νέας γενιάς. Το 9μηνο του 2015 τα ποσοστά αυτά ανήλθαν σε ακόμα υψηλότερα επίπεδα (14,8% των εσόδων από υπηρεσίες και 38,2% του EBITDA)

Επίσης σύμφωνα πάντα με την ΕΕΚΤ τα έσοδα έχουν επηρεαστεί αρνητικά από την οικονομική κρίση, τη μείωση των τιμών, ρυθμιστικές αλλαγές στα τέλη τερματισμού και την υπερφορολόγηση των υπηρεσιών, ενώ η επιβολή capital controls και η γενικότερη αβεβαιότητα το γ’ τρίμηνο δεν φαίνεται να επηρέασαν σημαντικά τα έσοδα. Τα έσοδα από δεδομένα παρουσιάζουν δυναμική (αύξηση όγκου δεδομένων κατά 60%-95% το 2015 ανάλογα με τον πάροχο) αλλά υπολείπονται κατά πολύ συγκριτικά με την υπόλοιπη Ευρώπη.

πηγή: myphone.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τσερνομπίλ: Τι συνέβη τα πρώτα λεπτά του ατυχήματος…

Ο συναγερμός χτύπησε στο Φόρσμαρκ της Σουηδίας, το δεύτερο μεγαλύτερο εργοστάσιο πυρηνικής ενέργειας, όταν ένας από τους υπαλλήλους πέρασε τη συσκευή παρακολούθησης ακτινοβολίας καθώς επέστρεφε από την τουαλέτα. Όταν οι ειδικοί ανακάλυψαν ότι η ακτινοβολία προερχόταν από τα παπούτσια του φοβήθηκαν ότι είχε γίνει ατύχημα στη μονάδα παραγωγής. Λίγο αργότερα[…]

Περισσότερα »

ΕΛΑΣ: Νέα περίπτωση εξαπάτησης και εκβίασης πολιτών

Η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας, στο πλαίσιο της προληπτικής της δράσης ενημερώνει τους πολίτες για μια νέα περίπτωση εξαπάτησης και συνακόλουθης εκβίασης πολιτών, από επιτήδειους που μετέρχονται συγκεκριμένης μεθοδολογίας. Πιο αναλυτικά άγνωστα άτομα πραγματοποιούν τηλεφωνικές κλήσεις σε ανυποψίαστους πολίτες και τους ενημερώνουν ψευδώς ότι κάποιος οικείος τους ή[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *