Εθνική προτεραιότητα η διαχείριση του Διαβήτη

Της Γιάννας Μάζη

«Ελληνικό Δίκτυο για την αντιμετώπιση του διαβήτη» είναι το θέμα της ημερίδας που διοργανώνεται την Παρασκευή στο Μουσείο της Ακρόπολης με τη συμμετοχή εμπειρογνωμόνων, ακαδημαϊκών, νομικών και της ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας. Η ημερίδα διοργανώνεται από Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας και τη Γνωμοδοτική Επιτροπή για το Σακχαρώδη Διαβήτη, στο πλαίσιο της Ελληνικής Προεδρίας και υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υγείας.

Στόχος είναι η διαχείριση του διαβήτη να αποτελέσει εθνική προτεραιότητα. Σκοπός του «Ελληνικού Δικτύου για την Αντιμετώπιση του Διαβήτη» είναι η ανάπτυξη του Οδικού Χάρτη, που θα επιτρέψει την ορθή διαχείριση της νόσου, λαμβάνοντας υπόψη τις κοινωνικοοικονομικές προεκτάσεις της αλλά και τις επιπτώσεις στη δημόσια υγεία. Θα συζητηθούν όλα τα κρίσιμα ζητήματα για την ευαισθητοποίηση, πρόληψη αλλά και την αντιμετώπιση της νόσου. Η ημερίδα εντάσσεται στο πλαίσιο ευρύτερης πανευρωπαϊκής πρωτοβουλίας.

Το κυρίως πρόγραμμα της εκδήλωσης χωρίζεται σε τρεις πυλώνες:

1. Πολιτικές υγείας για το Διαβήτη – Στρατηγική πρόληψης & Έγκαιρη διάγνωση

2. Διαχείριση της νόσου – Εκπαίδευση ιατρών, ασθενών & κοινωνίας – Αυτοδιαχείριση

3. Ευαισθητοποίηση κοινού – Νομοθεσία – Ανθρώπινα δικαιώματα – Διακρίσεις στην εργασία & στο σχολείο

Στην ημερίδα θα συμμετέχουν όλοι οι φορείς που δραστηριοποιούνται για την καταπολέμηση του διαβήτη και των συνεπειών του, πολιτικοί, εμπειρογνώμονες, ακαδημαϊκοί, νομικοί, ακτιβιστές…

Την εκδήλωση, υποστηρίζουν η Ελληνική Διαβητολογική Εταιρεία, η Ελληνική Ενδοκρινολογική Εταιρεία, η Ελληνική Ομοσπονδία για το Διαβήτη (ΕΛ.Ο.ΔΙ.), και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων – Συλλόγων ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη (Π.Ο.Σ.Σ.Α.Σ.ΔΙΑ.).

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μεγάλη φωτιά ξέσπασε στην Κεφαλονιά

Πυρκαγιά ξέσπασε τη Δευτέρα και στην Κεφαλονιά, σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή του Αγκώνα. Σύμφωνα με Πυροσβεστική, άμεσα κινητοποιήθηκαν και επιχειρούν για την κατάσβεση της φωτιάς 12 πυροσβέστες

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *