Εικοσιτετράωρη απεργία στο Δημόσιο την Τρίτη

Παραλύει σήμερα ο δημόσιος τομέας, λόγω της εικοσιτετράωρης απεργίας που πραγματοποιεί η ΑΔΕΔΥ, αντιδρώντας στην απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών με την οποία κρίθηκε «παράνομη και καταχρηστική» η απεργία – αποχή από τις διαδικασίες αξιολόγησης.

Στις 9:30 θα πραγματοποιηθεί συλλαλητήριο έξω από τον Άρειο Πάγο, όπου θα εκδικάζεται η προσφυγή του Δημοσίου κατά της απόφασης που δικαιώνει τις καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών.

Η ΑΔΕΔΥ κήρυξε και νέα αποχή από όλες τις διαδικασίες που σχετίζονται με την αξιολόγηση, τις διαδικασίες επαναπροσδιορισμού με νέα κριτήρια της μετατροπής των συμβάσεων ορισμένου σε αορίστου χρόνου του Ν. 4250/14, καθώς και τις διαδικασίες υλοποίησης της ατομικής αξιολόγησης (ΠΔ 152/13) των εκπαιδευτικών, της αυτοαξιολόγησης και της αξιολόγησης της σχολικής μονάδας και του εκπαιδευτικού έργου.

Στην απεργία θα συμμετάσχουν οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ, δάσκαλοι και καθηγητές, καθώς και εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία, τα οποία θα λειτουργήσουν με προσωπικό ασφαλείας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κομισιόν: Η Ελλάδα να εφαρμόσει πλήρως τους ανόνες για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας

Aιτιολογημένες γνώμες στην Ελλάδα και το Λουξεμβούργο, επειδή δεν κοινοποίησαν τα εθνικά μέτρα που ελήφθησαν με σκοπό την εφαρμογή των ενωσιακών κανόνων για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας, απέστειλε σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *