Εισαγγελική παρέμβαση για τις δηλώσεις του Λ. Ρακιντζή

Την παρέμβαση της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ευτέρπης Κουτζαμάνη προκάλεσαν οι δηλώσεις του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρου Ρακιντζή, σύμφωνα με τις οποίες επώνυμοι τυγχάνουν διακριτική μεταχείριση.

Η Κ. Κουτζαμάνη διαβίβασε στον Αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Δημ. Δασούλα δημοσιεύματα του Τύπου, στα οποία παρατίθενται οι δηλώσεις του κ. Ρακιντζή προς τα μέλη της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής περί μεθοδευμένης παραγραφής αδικημάτων, περί τείχους ασυλίας και διακριτικής μεταχείρισης επωνύμων που απαλλάσσονται με την έκδοση βουλευμάτων αντί της παραπομπής τους στο ακροατήριο.

Η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου ζητεί να διερευνηθεί εάν έχουν διαπραχθεί από δικαστές ή εισαγγελείς αξιόποινες πράξεις, όπως κατάχρηση εξουσίας και παράβαση καθήκοντος.

Ο κ. Ρακιντζής είχε επαναλάβει και παλαιότερα ανάλογες καταγγελίες, ακολούθησε και πάλι προκαταρκτική εξέταση όμως είχε τεθεί στο αρχείο.

Στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης, θα κληθεί εκ νέου ο κ. Ρακιντζής για να καταθέσει συγκεκριμένα στοιχεία και ονόματα δικαστικών λειτουργών που τυχόν διέπραξαν αδικήματα για να προχωρήσει η έρευνα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ο Οργανισμός Κεντρικών Αγορών & Αλιείας, στην 82η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης

Ο Οργανισμός Κεντρικών Αγορών & Αλιείας, συμμετείχε και φέτος στο κορυφαίο οικονομικό γεγονός της χώρας, στην 82η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, στο περίπτερό 15 (Stand 31). Από το Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου, ημέρα των εγκαινίων, και καθ’ όλη τη διάρκεια της Διεθνούς Έκθεσης, το περίπτερο του ΟΚΑΑ επισκέφθηκαν κυβερνητικά στελέχη, εκπρόσωποι οργανισμών,[…]

Περισσότερα »

ΕΦΕΤ: Ανάκληση μη κανονικού – μη ασφαλούς ελαιολάδου

Ο ΕΦΕΤ στο πλαίσιο διερεύνησης καταγγελίας και σε συνεργασία με τη Χημική Υπηρεσία Θεσσαλονίκης  διαπίστωσε ότι το προϊόν το οποίο πωλείται ως «Έχτρα Παρθένο Ελαιόλαδο», με την εμπορική ονομασία «Παραγωγικό», σε πλαστική συσκευασία των 5 λίτρων και ημερομηνία λήξης 31-5-2017, το οποίο διακινείται από την εταιρία – κρεοπωλείο με την[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *