Εισαγγελική παρέμβαση για τις δηλώσεις του Λ. Ρακιντζή

Την παρέμβαση της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ευτέρπης Κουτζαμάνη προκάλεσαν οι δηλώσεις του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρου Ρακιντζή, σύμφωνα με τις οποίες επώνυμοι τυγχάνουν διακριτική μεταχείριση.

Η Κ. Κουτζαμάνη διαβίβασε στον Αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Δημ. Δασούλα δημοσιεύματα του Τύπου, στα οποία παρατίθενται οι δηλώσεις του κ. Ρακιντζή προς τα μέλη της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής περί μεθοδευμένης παραγραφής αδικημάτων, περί τείχους ασυλίας και διακριτικής μεταχείρισης επωνύμων που απαλλάσσονται με την έκδοση βουλευμάτων αντί της παραπομπής τους στο ακροατήριο.

Η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου ζητεί να διερευνηθεί εάν έχουν διαπραχθεί από δικαστές ή εισαγγελείς αξιόποινες πράξεις, όπως κατάχρηση εξουσίας και παράβαση καθήκοντος.

Ο κ. Ρακιντζής είχε επαναλάβει και παλαιότερα ανάλογες καταγγελίες, ακολούθησε και πάλι προκαταρκτική εξέταση όμως είχε τεθεί στο αρχείο.

Στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης, θα κληθεί εκ νέου ο κ. Ρακιντζής για να καταθέσει συγκεκριμένα στοιχεία και ονόματα δικαστικών λειτουργών που τυχόν διέπραξαν αδικήματα για να προχωρήσει η έρευνα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σε ύφεση η πυρκαγιά στην Εύβοια

Σε ύφεση παραμένει σύμφωνα με την Πυροσβεστική η πυρκαγιά στο δήμο Δίρφης-Μεσσαπίων στην Εύβοια, η οποία δεν εμπνέει πλέον ανησυχία. Όπως έγινε γνωστό υπάρχουν μόνο μικροεστίες εντός της

Περισσότερα »

Πειραιάς: Κάτω από τη στάθμη της θάλασσας ο σταθμός του Μετρό

Κάτω από τη στάθμη της θάλασσας θα βρίσκεται ο σταθμός του μετρό στον Πειραιά σε μια ιδιαίτερα απαιτητική κατασκευή η οποία ξεκινά το επόμενο διάστημα. Μιλώντας στον Σκάι ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών, Μ. Χρυσοχοϊδης τόνισε ότι το μετρό θα αλλάξει την εικόνα του λιμανιού. Ο νέος σταθμός θα βρίσκεται[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *