Εισαγγελική παρέμβαση για τις δηλώσεις του Λ. Ρακιντζή

Την παρέμβαση της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ευτέρπης Κουτζαμάνη προκάλεσαν οι δηλώσεις του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρου Ρακιντζή, σύμφωνα με τις οποίες επώνυμοι τυγχάνουν διακριτική μεταχείριση.

Η Κ. Κουτζαμάνη διαβίβασε στον Αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Δημ. Δασούλα δημοσιεύματα του Τύπου, στα οποία παρατίθενται οι δηλώσεις του κ. Ρακιντζή προς τα μέλη της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής περί μεθοδευμένης παραγραφής αδικημάτων, περί τείχους ασυλίας και διακριτικής μεταχείρισης επωνύμων που απαλλάσσονται με την έκδοση βουλευμάτων αντί της παραπομπής τους στο ακροατήριο.

Η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου ζητεί να διερευνηθεί εάν έχουν διαπραχθεί από δικαστές ή εισαγγελείς αξιόποινες πράξεις, όπως κατάχρηση εξουσίας και παράβαση καθήκοντος.

Ο κ. Ρακιντζής είχε επαναλάβει και παλαιότερα ανάλογες καταγγελίες, ακολούθησε και πάλι προκαταρκτική εξέταση όμως είχε τεθεί στο αρχείο.

Στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης, θα κληθεί εκ νέου ο κ. Ρακιντζής για να καταθέσει συγκεκριμένα στοιχεία και ονόματα δικαστικών λειτουργών που τυχόν διέπραξαν αδικήματα για να προχωρήσει η έρευνα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κανονικά τα δρομολόγια των πλοίων από το Σάββατο

Την απόφαση να μην συνεχιστούν οι απεργιακές κινητοποιήσεις, έλαβε το μεσημέρι της Παρασκευής η εκτελεστική επιτροπή της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ), υπογραμμίζοντας σε ανακοίνωση της ότι παραμένει σε επιφυλακή περιμένοντας χειροπιαστές αποδείξεις από τους κυβερνώντες για την επίλυση των προβλημάτων της, σύμφωνα με τις διατυπωθείσες δηλώσεις τους και διακηρύσσει ότι[…]

Περισσότερα »

Έρχεται με καθυστέρηση τριών ετών η ηλεκτρονική “ταυτότητα” ακινήτων

Της Σταυρούλας Μίντζολη… Πλήρη ηλεκτρονική καταγραφή νέων και παλαιών κτισμάτων της χώρας, στην υπάρχουσα και πραγματική τους κατάσταση, προωθείται για πρώτη φορά, από το ΥΠΕΚΑ σε συνεργασία με το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος. Με τον τρόπο αυτό θα γίνει, για πρώτη φορά, καταγραφή του δομημένου χώρου της χώρας, ενώ ο εν[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *