Εισαγγελική παρέμβαση για τις δηλώσεις του Λ. Ρακιντζή

Την παρέμβαση της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ευτέρπης Κουτζαμάνη προκάλεσαν οι δηλώσεις του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρου Ρακιντζή, σύμφωνα με τις οποίες επώνυμοι τυγχάνουν διακριτική μεταχείριση.

Η Κ. Κουτζαμάνη διαβίβασε στον Αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Δημ. Δασούλα δημοσιεύματα του Τύπου, στα οποία παρατίθενται οι δηλώσεις του κ. Ρακιντζή προς τα μέλη της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής περί μεθοδευμένης παραγραφής αδικημάτων, περί τείχους ασυλίας και διακριτικής μεταχείρισης επωνύμων που απαλλάσσονται με την έκδοση βουλευμάτων αντί της παραπομπής τους στο ακροατήριο.

Η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου ζητεί να διερευνηθεί εάν έχουν διαπραχθεί από δικαστές ή εισαγγελείς αξιόποινες πράξεις, όπως κατάχρηση εξουσίας και παράβαση καθήκοντος.

Ο κ. Ρακιντζής είχε επαναλάβει και παλαιότερα ανάλογες καταγγελίες, ακολούθησε και πάλι προκαταρκτική εξέταση όμως είχε τεθεί στο αρχείο.

Στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης, θα κληθεί εκ νέου ο κ. Ρακιντζής για να καταθέσει συγκεκριμένα στοιχεία και ονόματα δικαστικών λειτουργών που τυχόν διέπραξαν αδικήματα για να προχωρήσει η έρευνα.

Μπαρδούνιας Νίκος

Μπαρδούνιας Νίκος

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΦΕΤ: Ανάκληση Εμφιαλωμένου Επιτραπέζιου Νερού

O Ε.Φ.Ε.Τ. και ειδικότερα η Περιφερειακή ιεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας, στο πλαίσιο Προγράμματος Επίσημου Ελέγχου για τα Εμφιαλωμένα Νερά έτους 2014, προέβη σε δειγματοληψία για έλεγχο μικροβιακών παραμέτρων του Επιτραπέζιου Νερού με την εμπορική επωνυμία “AQUARIUS” σε πλαστικές φιάλες των 18,9 λίτρων, με ημερ. λήξης 09- 07-2015 και αριθμό παρτίδας L[…]

Περισσότερα »

Ειδομένη: Τείχος για πρόσφυγες χτίζει και η ΠΓΔΜ

Οι αστυνομικές δυνάμεις της ΠΓΔΜ κρατούν, από χθες Παρασκευή το πρωί, κλειστό το κύριο σημείο διέλευσης προσφύγων και μεταναστών στην ουδέτερη ζώνη, μεταξύ Ειδομένης και Γευγελής, με αποτέλεσμα μεγάλος αριθμός προσφύγων και μεταναστών να παραμένει στον καταυλισμό στην Ειδομένη, αναμένοντας από τις Αρχές της ΠΓΔΜ να τους επιτρέψουν τη διέλευση[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *