Εισαγγελική παρέμβαση για τις δηλώσεις του Λ. Ρακιντζή

Την παρέμβαση της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ευτέρπης Κουτζαμάνη προκάλεσαν οι δηλώσεις του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρου Ρακιντζή, σύμφωνα με τις οποίες επώνυμοι τυγχάνουν διακριτική μεταχείριση.

Η Κ. Κουτζαμάνη διαβίβασε στον Αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Δημ. Δασούλα δημοσιεύματα του Τύπου, στα οποία παρατίθενται οι δηλώσεις του κ. Ρακιντζή προς τα μέλη της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής περί μεθοδευμένης παραγραφής αδικημάτων, περί τείχους ασυλίας και διακριτικής μεταχείρισης επωνύμων που απαλλάσσονται με την έκδοση βουλευμάτων αντί της παραπομπής τους στο ακροατήριο.

Η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου ζητεί να διερευνηθεί εάν έχουν διαπραχθεί από δικαστές ή εισαγγελείς αξιόποινες πράξεις, όπως κατάχρηση εξουσίας και παράβαση καθήκοντος.

Ο κ. Ρακιντζής είχε επαναλάβει και παλαιότερα ανάλογες καταγγελίες, ακολούθησε και πάλι προκαταρκτική εξέταση όμως είχε τεθεί στο αρχείο.

Στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης, θα κληθεί εκ νέου ο κ. Ρακιντζής για να καταθέσει συγκεκριμένα στοιχεία και ονόματα δικαστικών λειτουργών που τυχόν διέπραξαν αδικήματα για να προχωρήσει η έρευνα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τι αλλάζει στο επίδομα του πετρελαίου θέρμανσης

Αλλαγές στο επίδομα πετρελαίου θέρμανσης σχεδιάζει το υπουργείο Οικονομικών, με νέα ποσά ανά λίτρο, αυστηρότερα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια και μεταβολές που έχουν να κάνουν με τους νομούς που ανήκουν στις τέσσερις ζώνες βάσει των οποίων επιδοτούνται ανάλογα οι καταναλωτές. Το βασικό σχέδιο για το επίδομα πετρελαίου θέρμανσης: • Καταργείται[…]

Περισσότερα »

Τροπολογία για τους παλιννοστούντες ομογενείς

Ρυθμίσεις που σχετίζονται με θέματα παλιννοστούντων ομογενών εισάγει τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή από τους συναρμόδιους υπουργούς.  Με την τροπολογία που θα έχει αναδρομική ισχύ καθορίζονται οι προϋποθέσεις αλλά και τα κριτήρια των πάσης φύσεως ενισχύσεων, του ύψους των δανείων, των επιδοτήσεων, των δωρεάν επιχορηγήσεων και των λοιπών απαλλαγών για[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *