Εισόδημα για φόρο… οι παροχές σε είδος από τις επιχειρήσεις

Ως εισόδημα θα φορολογηθούν οι παροχές σε είδος που λαμβάνουν οι εργαζόμενοι από τις επιχειρήσεις σύμφωνα με εγκύκλιο της γενικής γραμματείας εσόδων. Μεταξύ αυτών δωροεπιταγές, εταιρικά αυτοκίνητα, εργοδοτικές εισφορές για σχολεία, φροντιστήρια και παιδικούς σταθμούς αλλά και ιατρικά έξοδα. Η διάταξη αφορά σε παροχές άνω των τριακοσίων ευρώ ετησίως και έχει αναδρομική ισχύ από πρώτης πρώτου του 14. Επίσης ως δάνεια θα θεωρούνται οι προκαταβολές μισθών άνω των τριών μηνών.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Στα 478 εκ. ευρώ οι εκκρεμείς επιστροφές φόρων τον Μάιο

Σημαντική πτώση παρουσίασαν τον Μάιο οι εκκρεμείς επιστροφές φόρων οι οποίες περιορίστηκαν στο ποσό των 478 εκατομμυρίων ευρώ έναντι 700 εκατομμυρίων ευρώ που ανέρχονταν τον προηγούμενο μήνα Απρίλιο.

Περισσότερα »

Ποιους «καίνε» τα εκκαθαριστικά της εφορίας

Σοκ περιμένει χιλιάδες φορολογούμενους από την εκκαθάριση των φετινών φορολογικών δηλώσεων. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, τον «εφιάλτη» θα ζήσουν κατά κύριο λόγο ελεύθεροι επαγγελματίες με χαμηλά και μεσαία εισοδήματα. Εκτός από αυτούς όμως, σύμφωνα με την «Ημερησία», τα εκκαθαριστικά «καίνε» και τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες οι οποίοι το 2013 εμφάνισαν[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *