Εκδήλωση για την επέτειο του “Όχι” από τον Ηπειρωτικό Σύνδεσμο Πειραιά

Του Θοδωρή Ασβεστόπουλου

Εορταστική εκδήλωση για την επέτειο του ΟΧΙ πραγματοποίησε την Κυριακή 2 Νοεμβρίου ο Ηπειρωτικός Σύνδεσμος Πειραιώς, στο ιδιόκτητο παραδοσιακό κτήριο του, επί της Φίλωνος 11.

Πλήθος κόσμου άκουσε με μεγάλο ενθουσιασμό τα πύρινα, εθνικά λόγια του προέδρου κ.  Δημήτρη Λένη, ο οποίος αναφέρθηκε στην σημασία των μαχών Καλπακίου, υψώματος Ντραμπάλας, την συμβολή των Ηπειρωτών μαχητών της ηρωικής 8ης μεραρχίας και την ψυχή των γυναικών της περιοχής.

Η κεντρική ομιλία έγινε από τον εκπαιδευτικό κ. Δ. Βούρδα, με θέμα την προσφορά της Γυναίκας της Πίνδου που συνέβαλλε τα μέγιστα στην νίκη του Ελληνικού Στρατού κατά των Ιταλών εισβολέων το φθινόπωρο του 1940.

Η εκδήλωση συνεχίστηκε με παραδοσιακό γεύμα, όπου προσφέρθηκαν στους παρευρισκόμενους κοφτός και γιαχνί και ολοκληρώθηκε με ηπειρώτικο γλέντι.

Στην γιορτή παρέστησαν ο αντιπρόεδρος της Βουλής και Βουλευτής Β΄ Πειραιά κ. Γιάννης Τραγάκης, ο Βουλευτής Α΄ Πειραιά κ. Παναγιώτης Μελάς, ο τέως Υπουργός κ. Αντώνης Φούσσας, ο κ. Αλεξανδρόπουλος εκ μέρους του Βουλευτή Α΄ Πειραιά Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου, ο κ. Ελευθέριος  Γείτονας ιδρυτής  των ομώνυμων γνωστών εκπαιδευτηρίων της Βάρης, ο πρόεδρος της Καρδιολογικής Εταιρείας Ελλάδος κ. Στέφανος Φούσσας, ο καθηγητής Ιατρικής και τέως Πρόεδρος της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος κ. Κώστας Αλεξίου, ο αντιπρόεδρος της Πανηπειρωτικής κ. Κώστας Κωνής, οι ιατροί Θ. Μπούγιας και Χ. Κοντός, ο πρόεδρος των αποφοίτων Σχολής Βελλάς κ. Κλέανδρος Παπαδοπουλος, και πλήθος Ηπειρωτών και φίλων του Ηπειρωτικού Συνδέσμου Πειραιά.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μπενουά Κερέ: Να αρθεί η αβεβαιότητα με το ελληνικό χρέος

Την ανάγκη άρσης της αβεβαιότητας σχετικά με τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους, προκειμένου να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη στην ελληνική οικονομία τόνισε το μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της ΕΚΤ Μπενουά Κερέ, σε συνέδριο που διοργανώνεται σήμερα στη Φρανκφούρτη με θέμα «Ματιά στο χρηματοοικονομικό περιβάλλον της Ευρώπης-Ελλάδα: Επιστροφή στις χρηματοπιστωτικές αγορές;». «Η[…]

Περισσότερα »

Σεξ Λεξικόν – Η Επιστήμη του Έρωτα… Στο Θέατρο 104

Τι γινόταν όταν ένα νεαρό ζευγάρι – το έτος 1978 –επιχειρούσε  να κάνει έρωτα για πρώτη φορά; Σχεδόν κανείς δε θυμάται πια… Στο θέατρο «104| όμως κάθε Δευτέρα και Τρίτη οι παλιοί θυμούνται και οι νέοι μαθαίνουν ότι όλα είναι διαφορετικά από τότε, αλλά η πρώτη φορά δεν αλλάζει είτε[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *