Εκλογές ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ- Προειδοποιήσεις προς το Σαμαρά

Προσφυγή σε εθνικές κάλπες ζητά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, εγείροντας ως ήταν αναμενόμενο θέμα νομιμοποίησης της σημερινής Κυβέρνησης αλλά και σύνθεσης της Βουλής. Προειδοποιεί δε τον Πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά «να μην διανοηθεί» να προχωρήσει στη λήψη μέτρων που πλήττουν την κοινωνία και τα συμφέροντα του τόπου αλλά και ορισμό νέου Επιτρόπου ή διοικητή της ΤτΕ χωρίς τη σύμφωνη γνώμη «του μεγαλύτερου κόμματος της χώρας».

Το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών και η ερμηνεία αυτού, κατά το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ήταν άλλωστε και το αντικείμενο συζήτησης της συνάντησης που ζήτησε και είχε τελικά ο Αλέξης Τσίπρας με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια και οι δηλώσεις του πρώτου, κατά την έξοδό του από το Μέγαρο ήταν δηλωτικές της στάσης που θα τηρήσει η Κουμουνδούρου.

Όπως σημείωσε ο κ.Τσίπρας, μετά τις εκλογές έχει διαμορφωθεί ένα νέο πολιτικό τοπίο στην οποία ξεχωρίζει η αλλαγή των συσχετισμών των κυρίαρχων δυνάμεων με την απώλεια, όπως τόνισε, του 11% των ποσοστών τους για τα κόμματα της συγκυβέρνησης συγκριτικά με τη δύναμη που είχαν καταγράψει στις εθνικές εκλογές του 2012.

Κατά συνέπεια, υπάρχει μια προφανής δυσαρμονία λαϊκής βούλησης και υφιστάμενων συσχετισμών και ως εκ τούτου, κατά τον κ.Τσίπρα δεν υπάρχει νομιμοποίηση της Βουλής ούτε για τη εκλογή του επόμενου ΠτΔ, ούτε για τη λήψη μέτρων που θα δεσμεύουν για μεγάλο διάστημα τον ελληνικό λαό.

Μόνη λύση κατά τον Αλέξη Τσίπρα, είναι η διέξοδος που δίνει σε αυτές τις περιπτώσεις το ίδιο το Σύνταγμα, δηλαδή η προσφυγής στις κάλπες.

Κατέληξε δε απευθυνόμενος στον Αντώνη Σαμαρά: «Προειδοποιούμε» να μην προχωρήσει στον διορισμό διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος και στον ορισμό Έλληνα Επιτρόπου χωρίς να έχει εξασφαλίσει τη σύμφωνη γνώμη του μεγαλύτερου κόμματος της χώρας καθώς δεν νομιμοποιείται η παρούσα κυβέρνηση να δεσμεύσει τη χώρα για μια πενταετία. Παράλληλα «διεμήνυσε» στον Πρωθυπουργό να μην «διανοηθεί» να εφαρμόσει το νέο μνημόνιο που «κρύβει» στο συρτάρι του και τα μέτρα που- κατά την Κουμουνδούρου- έχει προγραμματίσει για μετά τις εκλογές όπως νέες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, απολύσεις, ιδιωτικοποιήσεις και εκποιήσεις δημόσιας περιουσίας

Αναλυτικά ο διάλογος των δύο ανδρών:

Κάρολος Παπούλιας: Συγχαρητήρια, να είστε καλά.

Αλέξης Τσίπρας: Σας ευχαριστώ πολύ. Ήταν μια σημαντική καταγραφή, ιστορική θα έλεγα για την αριστερά, η σημαντική ανατροπή στο πολιτικό σκηνικό. Έξω είναι μια ωραία ημέρα. Κάποιοι έλεγαν ότι αν κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ με 3 μονάδες θα έχουμε λιμούς, σεισμούς και καταποντισμούς. Κερδίσαμε με 4 και δεν συνέβη τίποτα.

Κάρολος Παπούλιας: Δεν επιβεβαιώθηκαν.

Αλέξης Τσίπρας: Ελπίζουμε και οι επόμενες ημέρες να είναι καλές γιατί η έκφραση της λαικής ετυμηγορίας μπορεί να δώσει τις δυνατότητες στη χώρα μας για μια καλύτερη θέση στην Ευρώπη

Κάρολος Παπούλιας: Αυτό που με ανησυχεί είναι η έκφραση των ακραίων φαινομένων στην Ευρώπη

Αλέξης Τσίπρας: Ο ευρωσκεπτικισμός έχει αιτίες που τον δημιουργούν, ίσως πρέπει να σκεφτούμε να φτιάξουμε μια καλύτερη ευρώπη για να αντιμετωπίσουμε τον ευρωσκεπτικισμό.

 

 

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κλείνει η Ιατρική Σχολή Αθηνών – Σε κινητοποιήσεις οι διοικητικοί

Μετ’ εμποδίων θα λειτουργεί η Ιατρική Σχολή Αθηνών έως το τέλος της εβδομάδας, μετά την απόφαση των διοικητικών υπαλλήλων του Ιδρύματος να προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις, αντιδρώντας στο μέτρο της διαθεσιμότητας, σύμφωνα με το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων. Σύμφωνα με σχετική απόφαση, η Ιατρική Σχολή θα κλείνει καθημερινά από σήμερα,[…]

Περισσότερα »

Nissan Juke R 2.0… η συνέχεια του εξωφρενικού crossover

Nissan Juke R 2.0. Όχι, δεν πρόκειται για ένα Juke R με μοτέρ χωρητικότητας 2lt αλλά για την 2η συνέχεια του εξωφρενικού crossover με τα σωθικά του Nissan GT-R.  Έτσι, μετά την ανανέωση (αισθητική και μηχανολογική) που υπέστη το Nissan Juke για το 2015 η ιαπωνική φίρμα θεώρησε απαραίτητο να βελτιώσει και το Juke R.[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *