ΕΚΠΟΙΖΩ: Ζητά αυστηρούς ελέγχους στα κυλικεία των σχολείων

Tης Βαρβάρας Βαγιανού

Αυστηρούς ελέγχους στα κυλικεία των σχολείων ζητά η Ένωση Καταναλωτών Ποιότητας Ζωής με επιστολή της σε όλες τις περιφέρειες της χώρας, λίγες μόλις μέρες πριν της έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς. Για τους ελέγχους αυτούς κι τους σκοπούς τους μίλησε στο Κανάλι Ένα η Γενική Διευθύντρια της ΕΚΠΟΙΖΩ Παναγιώτα Καλαποθαράκου.

«Η ΕΚΠΟΙΖΩ απέστειλε επιστολή στις περιφέρειες όλης της χώρας και στα συναρμόδια Υπουργεία και ζήτησε την εντατικοποίηση των ελέγχων στα σχολικά κυλικεία, ώστε να διασφαλιστεί η υγεία των μαθητών».

«Πρέπει να γνωρίζουν οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί ότι υπάρχει Υπουργική απόφαση, η οποία ορίζει περιοριστικά τα είδη τα οποία πρέπει να πωλούνται στα σχολικά κυλικεία. Η απόφαση αυτή είναι προς την κατεύθυνση υγιεινής διατροφής των παιδιών και μάλιστα της μεσογειακής διατροφής. Έτσι λοιπόν πρέπει να είμαστε σε επαγρύπνηση όλοι, ώστε να τηρηθεί η νομοθεσία σε αυτό το πολύ ευαίσθητο σημείο που έχει να κάνει με την υγεία και την ασφάλεια των μαθητών», τόνισε η κ. Καλαποθαράκου.

«Από παλαιότερη έρευνα, που έχουμε πραγματοποιήσει ως ΕΚΠΟΙΖΩ, είχαμε διαπιστώσει ότι δυστυχώς ένα πολύ μικρό ποσοστό εφάρμοζε την νομοθετική απόφαση και γι’ αυτό ζητούμε να εντατικοποιηθούν οι έλεγχοι, ώστε να επιβληθεί η νομιμότητα και σε αυτόν τον τομέα».

«Επίσης, θα πρέπει να αναλάβουν πρωτοβουλίες και να ενεργοποιηθούν και οι Σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων για την εφαρμογή της Υπουργικής απόφασης και οι εκπαιδευτικοί,διότι το θέμα αυτό είναι σημαντικό και μας αφορά όλους», είπε μεταξύ άλλων η κ. Καλαποθαράκου.

«Τέλος, εμείς προτείνουμε στους γονείς, κυρίως των παιδιών μικρής ηλικίας, να προμηθεύονται το κολατσιό τους από το σπίτι, να ελέγχουν οι γονείς δηλαδή οι ίδιοι την διατροφή των παιδιών τους», συμπλήρωσε η κ. Καλαποθαράκου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

9 μήνες απλήρωτοι οι εργαζόμενοι στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι»

Mε εκπροσώπους του Πανελλήνιου Οργάνου Συλλόγων και Σωματείων Εργαζομένων του «Βοήθεια στο Σπίτι» συναντήθηκε ο γ.γ.  του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας προκειμένου να ενημερωθεί  για τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι περίπου 3.500 εργαζόμενοι στο «Βοήθεια στο Σπίτι» σε όλη τη χώρα. Πρόκειται για εργαζόμενους που εξυπηρετούν 75.000 ηλικιωμένους και Άτομα[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *