ΕΚΠΟΙΖΩ: Ζητά αυστηρούς ελέγχους στα κυλικεία των σχολείων

Tης Βαρβάρας Βαγιανού

Αυστηρούς ελέγχους στα κυλικεία των σχολείων ζητά η Ένωση Καταναλωτών Ποιότητας Ζωής με επιστολή της σε όλες τις περιφέρειες της χώρας, λίγες μόλις μέρες πριν της έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς. Για τους ελέγχους αυτούς κι τους σκοπούς τους μίλησε στο Κανάλι Ένα η Γενική Διευθύντρια της ΕΚΠΟΙΖΩ Παναγιώτα Καλαποθαράκου.

«Η ΕΚΠΟΙΖΩ απέστειλε επιστολή στις περιφέρειες όλης της χώρας και στα συναρμόδια Υπουργεία και ζήτησε την εντατικοποίηση των ελέγχων στα σχολικά κυλικεία, ώστε να διασφαλιστεί η υγεία των μαθητών».

«Πρέπει να γνωρίζουν οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί ότι υπάρχει Υπουργική απόφαση, η οποία ορίζει περιοριστικά τα είδη τα οποία πρέπει να πωλούνται στα σχολικά κυλικεία. Η απόφαση αυτή είναι προς την κατεύθυνση υγιεινής διατροφής των παιδιών και μάλιστα της μεσογειακής διατροφής. Έτσι λοιπόν πρέπει να είμαστε σε επαγρύπνηση όλοι, ώστε να τηρηθεί η νομοθεσία σε αυτό το πολύ ευαίσθητο σημείο που έχει να κάνει με την υγεία και την ασφάλεια των μαθητών», τόνισε η κ. Καλαποθαράκου.

«Από παλαιότερη έρευνα, που έχουμε πραγματοποιήσει ως ΕΚΠΟΙΖΩ, είχαμε διαπιστώσει ότι δυστυχώς ένα πολύ μικρό ποσοστό εφάρμοζε την νομοθετική απόφαση και γι’ αυτό ζητούμε να εντατικοποιηθούν οι έλεγχοι, ώστε να επιβληθεί η νομιμότητα και σε αυτόν τον τομέα».

«Επίσης, θα πρέπει να αναλάβουν πρωτοβουλίες και να ενεργοποιηθούν και οι Σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων για την εφαρμογή της Υπουργικής απόφασης και οι εκπαιδευτικοί,διότι το θέμα αυτό είναι σημαντικό και μας αφορά όλους», είπε μεταξύ άλλων η κ. Καλαποθαράκου.

«Τέλος, εμείς προτείνουμε στους γονείς, κυρίως των παιδιών μικρής ηλικίας, να προμηθεύονται το κολατσιό τους από το σπίτι, να ελέγχουν οι γονείς δηλαδή οι ίδιοι την διατροφή των παιδιών τους», συμπλήρωσε η κ. Καλαποθαράκου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σε συνθήκες καύσωνα η χώρα

Σε συνθήκες καύσωνα θα παραμείνει και σήμερα η χώρα, με τον υδράργυρο να αγγίζει ακόμη και τους 41 βαθμούς Κελσίου. Υψηλές θερμοκρασίες θα παρατηρηθούν κυρίως στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά, με το θερμόμετρο να δείχνει έως 39 βαθμούς σε Μακεδονία, Θράκη, Θεσσαλία, ανατολική Στερεά και ανατολική Πελοπόννησο. Παράλληλα, ο υδράργυρος[…]

Περισσότερα »

Σαρωτικές αλλαγές στο Δημόσιο με την κινητικότητα

Σαρωτικές αλλαγές στο Δημόσιο προετοιμάζει το υπ. Εσωτερικών και Δ. Ανασυγκρότησης εντός του 2015. Θα περιλαμβάνει αλλαγές στα οργανογράμματα των υπουργείων έως και θεσμοθέτηση νέων συστημάτων αξιολόγησης και επιλογής προϊσταμένων καθώς και τρία κύματα κινητικότητας για την αξιοποίηση προσωπικού. Στην ανασυγκρότηση του κρατικού μηχανισμού θα συνεισφέρουν με την τεχνογνωσία τους ειδικοί[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *