ΕΛΑΣ απέτρεψε 5 απόπειρες αυτοκτονίας σε ένα μόλις τριήμερο 

Της Δέσποινας Φίκαρη… 

5 ανθρώπους οι οποίοι εξέφρασαν μέσω Διαδικτύου την πρόθεσή τους να αυτοκτονήσουν εντόπισε και απέτρεψε, η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, μέσω της online διαδικασίας Cyber Alert. Και οι 5 περιπτώσεις εκδηλώθηκαν μέσα σε ένα τριήμερο, από τις 12 έως τις 14 Ιουνίου.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για τις περιπτώσεις ενός 20χρονου, μιας 31χρονης, ενός 34χρονου, ενός 35χρονου και ενός 52χρονου.

Στην 1η περίπτωση, η οποία έλαβε χώρα στις 12 Ιουνίου, η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ενημερώθηκε, μέσω email ότι χρήστης του Διαδικτύου, σε κλειστή πανεπιστημιακή διαδικτυακή κοινότητα, σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης, εκδήλωσε την πρόθεση να αυτοκτονήσει. Αμεσα, αστυνομικοί πραγματοποίησαν ψηφιακή έρευνα, ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία του, τα οποία και διαβιβάστηκαν στο αρμόδιο αστυνομικό τμήμα της περιοχής. Τελικά, εντοπίστηκε το άτομο που όπως διαπιστώθηκε επρόκειτο για 21χρονο ημεδαπό.

Σε άλλη περίπτωση, στις 13 Ιουνίου, η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ενημερώθηκε μέσω Cyber Alert, ότι 31χρονη ημεδαπή εκδήλωσε, μέσω τηλεφωνικής συνδιάλεξης, την προθεσή της να βάλει τέλος στη ζωή της. Κατόπιν σχετικού ελέγχου εντοπίστηκε, ενημερώθηκε η αρμόδια Εισαγγελική Αρχή η οποία και διέταξε τη μεταφορά της, σε δημόσιο νοσοκομείο για την παροχή ψυχιατρικής φροντίδας.

Στην τρίτη περίπτωση, η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ενημερώθηκε, μέσω μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ότι χρήστης ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης, εκδήλωσε την πρόθεσή του να προβεί σε αυτοτραυματισμό με σκοπό την αυτοχειρία. Οπως διαπιστώθηκε τελικά, επρόκειτο για 34χρονο ημεδαπό, για τον οποίο – αφού εντοπίστηκε – διατάχθηκε η μεταφορά του σε δημόσιο νοσοκομείο για την παροχή ψυχιατρικής φροντίδας.

Στην 4η περίπτωση, η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ενημερώθηκε μέσω email, ότι χρήστης σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης, εκδήλωσε την πρόθεσή του να αυτοκτονήσει. Επρόκειτο για 35χρονο ημεδαπό, ο οποίος εντοπίστηκε τελικά στην οικία του. Οι συγγενείς του ενημέρωσαν τις αρχές πως λαμβάνει φαρμακευτική αγωγή και βρίσκεται υπό ιατρική παρακολούθηση από ψυχίατρο.

Τέλος, όσον αφορά στην 5η περίπτωση, η αρμόδια υπηρεσία απέτρεψε την αυτοκτονία 52χρονου ημεδαπού, ο οποίος επίσης μέσω διαδικτύου είχε εκφράσει την πρόθεσή του να βάλει τέλος στη ζωή του.

Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προκειμένου να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες ή επίμεμπτες πράξεις ή δραστηριότητες του τελούνται μέσω Διαδικτύου, στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:

Τηλεφωνικά: 111 88

Στέλνοντας μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου e-mail στο: ccu@cybercrimeunit.gov.gr

Μέσω της εφαρμογής ( application ) για έξυπνα τηλέφωνα ( smart phones ) με λειτουργικό σύστημα ios – android : CYBERKID

Μέσω Twitter «Γραμμή SOS Cyber Alert»: @cyberalertGR

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

92.000 ευρώ ΕΝΦΙΑ για τα… «Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος»

Tης Γιώτας Φλώρου… Το ποσό των 92.000 ευρώ για τον ΕΝΦΙΑ καλείται να πληρώσει ο φιλανθρωπικός οργανισμός «Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος» και μάλιστα χωρίς να δέχεται για την λειτουργία του καμία κρατική επιχορήγηση. «Σίγουρα δεν περιμέναμε ο ΕΝΦΙΑ να είναι μεγαλύτερος από πέρυσι. Για άλλη μια χρονιά πρέπει να αντιμετωπίσουμε[…]

Περισσότερα »

Πολλοί Έλληνες έχουν υψηλή «κακή» χοληστερόλη αλλά δεν το γνωρίζουν

Περίπου οι μισοί Έλληνες έχουν υψηλή LDL (κακή) χοληστερόλη, αλλά δεν το γνωρίζουν, αφού πρόκειται για σιωπηλή νόσο, χωρίς εμφανή συμπτώματα. Πολλοί είναι και εκείνοι που παρά το γεγονός ότι παίρνουν φάρμακα αποτυγχάνουν να πετύχουν τον θεραπευτικό στόχο. Ωστόσο, νέα φάρμακα υπόσχονται καλύτερη διαχείριση της υπερχοληστερολαιμίας, αρκεί ο ασθενής να[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *