Αρκτούρος: Ελεύθερος στη φύση ο Πάτρικ

Ελεύθερος στη φύση αφέθηκε ο Πάτρικ, το αρκουδάκι που βρέθηκε ορφανό στο Βροντερό Φλώρινας και δέχτηκε για ένα χρόνο τη φροντίδα της οργάνωσης Αρκτούρος.

Το αρκουδάκι, το οποίο είχε βρεθεί να περιφέρεται μόνο του σε ηλικία μερικών εβδομάδων, παρέμεινε Περιβαλλοντικό Κέντρο της οργάνωσης, με τους φροντιστές να του μαθαίνουν τα μυστικά της επιβίωσης στη φύση, όπως θα του τα μάθαινε η μητέρα του. Τα έξοδα διατροφής και περίθαλψης καλύφθηκαν από την iSquare, επίσημο διανομέα της Apple σε Ελλάδα και Κύπρο.

Αυτήν τη φορά το πρόγραμμα περίθαλψης του Πάτρικ παρατάθηκε κατά δύο μήνες, καθώς οι υψηλές θερμοκρασίες του χειμώνα δεν τον άφησαν να πέσει σε νάρκη. Έτσι, ενώ στις υπόλοιπες περιπτώσεις η επανένταξη γινόταν μέσα στον χειμώνα και το αρκουδάκι τοποθετείτο σε φωλιά διαχείμασης, αυτήν τη φορά η επανένταξη έγινε απευθείας στο δάσος.

Η μικρή αρκούδα, η οποία έχει φτάσει πλέον τα 45 κιλά, ναρκώθηκε και μεταφέρθηκε σε δασική περιοχή, μακριά από ανθρώπους και κατοικημένες περιοχές, ενώ του άφησαν τροφή, ώστε να μην αντιμετωπίσει πρόβλημα στις πρώτες ημέρες που θα ζει ελεύθερη.

Ο «Αρκτούρος» θα συνεχίσει να παρακολουθεί τον Πάτρικ μέσω ενός κολάρου-πομπού που του έχουν τοποθετήσει.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ο σκύλος που “έπεσε” εν ώρα καθήκοντος στο Παρίσι

Του Λουκά δ. Θεοφανόπουλου… Το 7χρονο θηλυκό μαλινουά (βέλγικο ποιμενικό) Diesel είναι ο σκύλος που σκοτώθηκε από τους τρομοκράτες στην επιχείρηση των Γαλλικών αστυνομικών δυνάμεων στο Saint Denis του Παρισιού. H Diesel ήταν εκπαιδευμένη στην ανίχνευση εκρηκτικών και μέσω του twitter η Γαλλική αστυνομία δημοσιοποίησε τη φωτογραφία της τετράποδης αστυνομικίνας, η[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *