“Συντονισμένες για το Κυπριακό Ελλάδα και Κύπρος”

«Ελλάδα και Κύπρος, Κύπρος και Ελλάδα είναι απολύτως συντονισμένες σε ό,τι αφορά την επίλυση του Κυπριακού» υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος κατά τη συνάντησή του, νωρίτερα σήμερα, με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, στο Προεδρικό Μέγαρο.

Ο Πρ. Παυλόπουλος τόνισε πως λύση για το Κυπριακό μπορεί να υπάρξει μόνο στη βάση των αποφάσεων των Οργάνων των Ηνωμένων Εθνών και ιδίως του Συμβουλίου Ασφαλείας και στη βάση του Ευρωπαϊκού Κεκτημένου. «Με μια Κύπρο κυρίαρχη, χωρίς καμία έκπτωση. Πράγμα που σημαίνει ότι δεν νοούνται ούτε στρατεύματα κατοχής, ούτε εγγυήτριες δυνάμεις. Και αυτό το καθιστούμε σαφές προς κάθε κατεύθυνση» τόνισε ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας.

Από την πλευρά του, ο Ν. Αναστασιάδης έστειλε μήνυμα προς την Άγκυρα να σταματήσει τους τακτικισμούς, «ώστε να υπάρξει ένας ειλικρινής διάλογος, που θα μας επιτρέψει να μετατρέψουμε τις υφιστάμενες διαφορές σε συγκλήσεις και να δώσουμε απάντηση σε δυο μεγάλα θέματα, που παραμένουν αναπάντητα, το θέμα των εδαφικών αναπροσαρμογών και το θέμα των εγγυήσεων, όπου -ιδιαίτερα για το τελευταίο- έχουμε θέσει κάποιες απαράβατες αρχές που πρέπει να ισχύσουν». Και κατέληξε, επισημαίνοντας: «Σύγχρονα κράτη με εγγυήσεις και εγγυητές δεν προσφέρονται».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Φ. Κουβέλης: Στις 5/12 η έναρξη της ΑΕΝ Καλύμνου

Για τη σημαντική συνεισφορά της ναυτιλίας στην ελληνική οικονομία έκανε λόγο ο υπουργός Ναυτιλίας, Φώτης Κουβέλης, κατά την τελετή ορκωμοσίας των πρωτοετών σπουδαστών της Σχολής Πλοιάρχων στην ΑΕΝ Κύμης, σημειώνοντας πως «η ναυτιλία μας συμμετέχει σημαντικά στο Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν της χώρας» «Η εκπαίδευση και η διαρκής επιμόρφωση των στελεχών[…]

Περισσότερα »

Κεντροαριστερά: Όσα πρέπει να γνωρίζετε για τις εκλογές

Όλα έτοιμα είναι για την πρώτη Κυριακή των εκλογών για ανάδειξη ηγεσίας στο νέο φορέα της Κεντροαριστεράς. Η επιτροπή Αλιβιζάτου έδωσε στη δημοσιότητα δεκάξι ερωτήσεις και απαντήσεις με όλες τις χρήσιμες πληροφορίες για τις επερχόμενες εκλογές. Αναλυτικά: 1. Πότε είναι οι εκλογές; Ο πρώτος γύρος θα διεξαχθεί την Κυριακή, 12[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *