Εντατικοποιούνται οι έλεγχοι στην αγορά ενόψει Πάσχα

Συνάντηση με τους εκπροσώπους του Συνδέσμου Καταστηματαρχών Παραδοσιακών Κρεοπωλών Ν. Πειραιά & Νήσων Αιγαίου είχε, εν όψει των εορτών του Πάσχα, ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Γιώργος Γαβρίλης με την συμμετοχή υπηρεσιακών παραγόντων από τις Διευθύνσεις Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής  και Ανάπτυξης – Τμήμα Εμπορίου.

Στην διάρκεια της συνάντησης το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου ενημέρωσε για τα προβλήματα επιβίωσης που αντιμετωπίζει ο κλάδος, κάνοντας λόγο για ύπαρξη αθέμιτου ανταγωνισμού από μεγάλες «αλυσίδες» εμπορίας τροφίμων αλλά και από την διάθεση στην αγορά κρεάτων, που εμφανίζονται ως ελληνικά. Αναφέρθηκαν στην άριστη συνεργασία με τους κτηνιάτρους της Περιφέρειας  και ζήτησαν την εντατικοποίηση των ελέγχων  για την πάταξη των  φαινομένων παραπλάνησης του καταναλωτή, δίνοντας ιδιαίτερο βάρος στην αναγραφή της χώρας προέλευσης των κρεάτων.

Υπηρεσιακοί παράγοντες αναφερόμενοι στο θέμα των «ελληνοποιήσεων» επεσήμαναν ότι κομβικό σημείο είναι η σωστή λειτουργία των σφαγείων, ώστε κάθε σφάγιο να συνοδεύεται υποχρεωτικά από ταμπέλα στη οποία αναγράφεται η χώρα γέννησης, η χώρα εκτροφής και η χώρα σφαγής.

Κλείνοντας ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά διαβεβαίωσε ότι οι υπηρεσίες της Περιφέρειας θα εξαντλήσουν κάθε δυνατότητα, που παρέχει το θεσμικό πλαίσιο, με στόχο την προστασία του καταναλωτή και την ενίσχυση της υγιούς επιχειρηματικότητας. Διαβεβαίωσε, επίσης, το Σύνδεσμο ότι εν όψει του Πάσχα και της αναμενόμενης αύξησης της κατανάλωσης κρέατος θα πραγματοποιηθούν από τα στελέχη των  Διευθύνσεων  Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής  και Ανάπτυξης – Τμήμα Εμπορίου στοχευμένοι έλεγχοι για την σήμανση της χώρας προέλευσης σε όλα τα σημεία πώλησης κρέατος.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Γιώργος Γαβρίλης ευχαρίστησε για την ενημέρωση, τάχθηκε στο πλευρό του Συνδέσμου στα παραπάνω θέματα και ζήτησε από το ΔΣ  να ενημερώσει- και σε συνεργασία με τις υπηρεσίες της Π.Ε Πειραιά, εάν χρειαστεί- τα μέλη του για μια σειρά θεμάτων, που άπτονται της νομοθεσίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

O Γ. Μώραλης με το νέο Καλλιτεχνικό Διευθυντή του Δημοτικού Θεάτρου

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης και ο νέος Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Δημοτικού Θεάτρου κ. Νίκος Διαμαντής παραχώρησαν Συνέντευξη Τύπου, με θέμα την επανεκκίνηση και τον προγραμματισμό του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά. Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης στην ομιλία του τόνισε: ”Ο στόχος της σημερινής συνάντησης είναι διπλός: να παρουσιάσουμε[…]

Περισσότερα »

ΚΕΔΕ: Προτάσεις διαχείρισης των μεταναστευτικών ροών

Την ανάγκη για μία ισότιμη και δίκαιη ευρωπαϊκή πολιτική διαχείρισης στο ζήτημα της προσφυγικής κρίσης και των μεταναστευτικών ροών προς την Ευρώπη και την υποχρέωση της Ευρωπαϊκής Ένωσης να στηρίξει την Ελλάδα στο μείζον αυτό πρόβλημα, επεσήμανε ο Πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Ε Γιώργος Πατούλης, μιλώντας στην εκδήλωση με θέμα: «Μεταναστευτικό: Ενεργός[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *